Хип хоп културата во Македонија

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Crip Walk :tapp: Clown Walk е ова ..ова не ми е нешто убаво ..не е оригинално ...
а иначе правам крип валк ..:) вежбав некое време ..сеа знам ..без разлика на тоа мора уште да се усовршува ..
добро е да го знаеш ова ...бар според мене ..интересно е..
па тебе те чекав да пишиш сам да се испофалиш :pos2:

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
па тебе те чекав да пишиш сам да се испофалиш :pos2:
еххх датеам шо фалење ..се отвори дискусија за ова ..си кажав и ја ..
бтњ. фала што ме пофали ..:pos2::pos2:

веќе го има. сеа да не дојди како фалење, но на мои настапи го имаме промовирано C-walk-от... има и едно бате на форумов само ќе се кажи и тој доста добро го прави crip walk-от... сепак ние практикуваме малку по оргинален, оној вистинскиот да речам и еве како изгледа тоа...

сеа немој некој погрешно да ме свати. Јас не репрезентирам банди cripz или bloodz али интересно ни беше играњето и решивме, а оти да не на некој настап да го направиме
ете ..пули ..не се фалам ја ..:):)ти ме пофали ..
нема врска па и ти ..заебанција ..него ...толку ли се дивите на тоа .clown walk ili Japan Crip walk што и да е ..?

S

smart ass

Гостин
Јас само роџер брадрс и овие ванабирте дисови би ги изедначил со...

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
B-walk-от е 15006543463464 пати боље зашо има поише влечење со нозете и е пошармантен...B'z Up :PPP

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
B-walk-от е 15006543463464 пати боље зашо има поише влечење со нозете и е пошармантен...B'z Up :PPP

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
наааах. We crippin baby... aint no bloodz in this madafucka :baeh:. Мене баш напротив, то B-Walk ми е многу скокање и глупости и раце и ова и она. А Crip Walk и е она мекамско chillax shit....

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Еве нешто ново на нашава сцена...

Драган и Андреј т.е. Анакреонт XY и Андрејналин се музички дует од Македонија, Ново Лисиче. Нивниот стил на музика е подложен на најразлични влијанија, од Jungle, drum and bass, преку хип-хоп, breakbeat, Dub-Step, класична музика, Electronicа..
Овие влијанија доаѓаат од нивната досегашна ангажираност во музиката.

Анакреонт xy (Драган Иванов) долго време работи како продуцент и музичар во македонскиот хип-хоп, и има оставено печат на многу познати дела. Музичките жанрови не ги гледа како бариера, туку како ослободување, па така во своите хип-хоп дела вметнува drum and bass елементи, а во своите drum and bass дела вметнува хип-хоп елементи. Има долгогодишна соработка и пријателство со Кацар ( Токсикологија ).

Пасијата кон drum and bass го поврзува со Андрејналин.

Андрејналин (нагалено, Андреј Дамески) долго време работи како музичар, продуцент и drum and bass диџеј. Неговите дела патуваат низ најразлични жанрови и стилови, и, исто како и Анакреонт xy, за него не постојат жанровски музички граници.

Очекувајте свежи дела од Аномалиа Натива.

www.myspace.com/andrejnalin
www.myspace.com/anakreontxy

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Има тема, и нека се задржат постовите на темава за МАК хип хопот. Ци ми Би Walk овде немора да се напиња. Ако има некој материјал нека закачи од наша Брејк денс екипа.

Milovoe

деЧак со оЗЛОгласен СмешаК
Член од
13 декември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
24
Дај нека фрли некој Update за мак рапов - т.е што има ново од Октомври навака не сум баш у тек се остаив на американските евергрин тракици:nesvest: некако стивна сценава у Македонија .. лани беше колуминација и сите станаа рапери (Metal-Rap , Emo-Rap , Folk-Rap . Pop-Rap ...) па излегов од контекст.

Нешо нови ПОТЕЦИЈАЛНИ групи/поединци , бум тракици или?

:salut:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Green Out спремаат албум, Страјк треба да издаде албум, ЛДП треба да издаде албум, Тонио Сан треба да издаде албум, Ронин треба исто да издаде албум. Пред некој ден гледав компилација некоја "Дрвен Зајак" поима неам од кога е, од повеќе рап групи.
За овие знам, за други поима неам.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
абе ..знаеме дека грин спремаат албум ..и дека секој членб од нив ќе издаде ..имаше и интервју ..ама кога ..

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Ако има некој материјал нека закачи од наша Брејк денс екипа.
Брејк а лег е `број еден` брејк-денс група во државава.
И денс-студио Ултра е тука негде.. Панчо и Андреј ги земаат за настапи и спотови. Мислам дека настапуваа на `Јас имам талент`.
Од Брејк а Лег се разочарав кога им ги видов кореографиите. Прво со меѓународен натпревар во Црна Гора
а потоа (тазе сега) следи ова..кое максимално ме разочара.
Врх на пропаста ми е. Со титула број еден не може вака.. Да прифатиш и осмислиш кореографија за бугарски спот ? Никогаш не би си дозволила.
Флексибилни се сите до еден, ама генерациски гледано се многу мали и неискусни. Кореографиите немаат никаква естетика и умешност, нема унасање во ритамот..еден на еден, да му `влезеш` на битот.
Буквално секој може да научи да стои на глава или да направи шпага или незнамтишто со вежбање. Да се биде број еден на државно ниво е тешко и треба постојано вежбање и многу многу посветеност.
Плус, Брејк а Лег постои година, година и нешто... а тоа е многу малку искуство.
Реткост е да си профи-танчер, но ова е далеку од тоа. Но, за наши стандарди ова е најдоброто што го имаме.
Како што има комерцијала во рапот, така и во брејк-денс под-културата.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Хип-хоп културата во Македонија мислам дека ја има и дека станува се повеќе интензивна !!!!

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
има, ама повеќе е хип хоп гето филм отколку култура

Kajgana Shop

На врв Bottom