Хип хоп културата во Македонија

Член од
30 октомври 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
STOP ZA PREGOVORITE ednas zasekogas da se stavi kraj na pregovorite za imeto

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Според мене најдобрите лирицисти во МК,такви лирики,такво флоу,бит,скреч.... ова е ритмичка поезија,едноставно се ежам на нивни песни,немаат ниту една лоша трака.Новата трака,СТР2 - Ова ќе остане,едноставно владее.Според мене,на прво место се они,со нив доаѓаат и Грин Аут,Џака итн.Само рап културата кај нас почнува да оди во надолна линија затоа што талентите како горенаведените не успеваат да се пробијат од премногу фаци од типот на Слаткар и Тони Зен,затоа што вистинскиот хардкор не се врти секои 5 минути по телевизии.Еееј,дојде време Роџер Брадерс да се декларираат како "Rap Stars"... gimme a break!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ајдеее...На тепка муабети..Дарба за фаќање на ритам ????? Нема ни дарба за ритам, ни дарба за флоу, ни дарба за рецитал..

Богами на некој му треба, ај да не постирам артисти.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Не сум барал дали се поставени видеава, али еве нешто од оние кој придонеле највеке за развивање на ВИСТИНСКИОТ Мак Рап.
http://www.youtube.com/results?search_query=magijata+na+edna&search_type=&aq=f
Долги се али коа сте слободни видете ги има доста интересни работи. :)
За ова ќе отворам нова тема, после. :wink:

H

HCL

Гостин
Не сум барал дали се поставени видеава, али еве нешто од оние кој придонеле највеке за развивање на ВИСТИНСКИОТ Мак Рап.
http://www.youtube.com/results?search_query=magijata+na+edna&search_type=&aq=f
Долги се али коа сте слободни видете ги има доста интересни работи. :)
Го имам документарецов, го земав уште кога му беше промоција. Многу добро е направен, браво за дечките што го правеа.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Кога ова ке влезе во нашата хип-хоп култура ке им се клањам на сите рапери :)

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Кога ова ке влезе во нашата хип-хоп култура ке им се клањам на сите рапери :)
веќе го има. сеа да не дојди како фалење, но на мои настапи го имаме промовирано C-walk-от... има и едно бате на форумов само ќе се кажи и тој доста добро го прави crip walk-от... сепак ние практикуваме малку по оргинален, оној вистинскиот да речам и еве како изгледа тоа...

сеа немој некој погрешно да ме свати. Јас не репрезентирам банди cripz или bloodz али интересно ни беше играњето и решивме, а оти да не на некој настап да го направиме

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
подобар од овој нема . бар ја така мислам.:toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Епа брат..Почни да се клањаш....Што да ти кажам..Ова е веќе видено кај нас...
за видено видено е, викам да влезе како дел од хип-хоп културата, т.е. секој што се “фали“ дека е во тоа хип-хоп движење да го знае тоа а движењето да си има критериуми, останатите да си бидат “слушатели на рап“....а не сеа секој втор е хип-хопер.

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
за видено видено е, викам да влезе како дел од хип-хоп културата, т.е. секој што се “фали“ дека е во тоа хип-хоп движење да го знае тоа а движењето да си има критериуми, останатите да си бидат “слушатели на рап“....а не сеа секој втор е хип-хопер.
Сакав да кажам, е, како елемент застапен кај нас, а во андерграундот постојат вакви момци, а богами и девојки дури и со по пеколни движења:wink:

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
подобар од овој нема . бар ја така мислам.:toe:
Crip Walk :tapp: Clown Walk е ова ..ова не ми е нешто убаво ..не е оригинално ...
а иначе правам крип валк ..:) вежбав некое време ..сеа знам ..без разлика на тоа мора уште да се усовршува ..
добро е да го знаеш ова ...бар според мене ..интересно е..

Kajgana Shop

На врв Bottom