Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

T

Tetro

Гостин
не ми беше тоа прашањето? овој новиот што го пуштија која линија е? број?дали вози низ аеродром?
:nenene:
Тој беше само за сликање пуштен. Најверојатно ќе биде ставен во музеј, за да гледаат нашите внуци во какви автобуси сме се возеле некогаш ние.

--- надополнето ---

Новата 16-ка едвај ја искачи угорницата кај мене во Пржино...
Со 0 на саат се движеше, и јасно е дека нема да издржи уште долго така:)
Во 5-ка толку немаше место, што шипката за држење у јајца ми влезе у пичку материну...:pop:, а имаше околу 50 патници во автобусот. Во стариве толку луѓе позади ќе се набутаат :)
По се изгледа ќе им дојде крајот многу брзо. Плус три кила кал има на нив, тешко дека некој ќе ги зачисти. За месец дена, од црвени ќе станат кафени...
Штета, баш ми е конфорно возењето во нив, плус изгледот на ново...:(
My point од пред некој ден. Зошто автоматски менувачи, кога помалку трошат мануелците и ќе има проблеми со искачување на вакви терени, ама ајде де...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не дека многу ги користам автобусите на ЈСП, ниту многу ми требаат, меѓутоа ја поздравувам идејата кршот наречен „јавен транспорт во Скопје“ да се замени со нов и пристоен превоз.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
:nenene:
Тој беше само за сликање пуштен. Најверојатно ќе биде ставен во музеј, за да гледаат нашите внуци во какви автобуси сме се возеле некогаш ние.

--- надополнето ---

My point од пред некој ден. Зошто автоматски менувачи, кога помалку трошат мануелците и ќе има проблеми со искачување на вакви терени, ама ајде де...
Кој ти кажа ова?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Новата 16-ка едвај ја искачи угорницата кај мене во Пржино...
Со 0 на саат се движеше, и јасно е дека нема да издржи уште долго така:)
Во 5-ка толку немаше место, што шипката за држење у јајца ми влезе у пичку материну...:pop:, а имаше околу 50 патници во автобусот. Во стариве толку луѓе позади ќе се набутаат :)
По се изгледа ќе им дојде крајот многу брзо. Плус три кила кал има на нив, тешко дека некој ќе ги зачисти. За месец дена, од црвени ќе станат кафени...
Штета, баш ми е конфорно возењето во нив, плус изгледот на ново...:(
Истиов впечаток го имаше другар шо се вози со ЈСП 24ка, многу тесни биле внатре, тие седиштата шо биле спроти немало шанси да се седи од двете страни или колената да си ги исплетат и да си се топлат :) А не е нешо висок другар ми просек

?

..........

Гостин
Koлку и да се добри автобусите народов е забеган, и тешко стекнува навика за лична хигиена и култура.

T

Tetro

Гостин
За недела -две.
Значи брзо ќе ги донесат другите? Или се веќе донесени?

Уште едно прашање може? :pipi:
Што ќе прават со старите црвени автобуси, мак-стил или ќе идат у старо железо на некој отпад?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Што ќе прават со старите црвени автобуси, мак-стил или ќе идат у старо железо на некој отпад?
Иначе прво треба да ги обучат шоферите , а првиот двокатен автобус ќе биде употребен за таа цел , обука на шоферите ... автобусот е донесен до Солун со брод и од таму до возел ГРК кој бил обучен
До октомври ќе се донесат едно десетина двокатни автобуси , а целосната испорака треба да биде завршена до 2013 , па сеа ти види кога ќе ги донесат :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Ќе си тераат и тие де, додека можат :icon_lol:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Една од попаметните работи кои вредеше да се направат. Автобусите кои се пуштени не се правени за возење во шпицот... Од двете страни има по две седишта и просторот за разминување меѓу нив е многу мал. Друго, не ми се допаѓа тоа што столчињата се лице во лице... Ајде тоа нема врска, ама прсоторот меѓу нив е тесен. Јас со мои 1.90м нема да можам како човек да седнам оти ќе му удирам во колена на тој карши мене или ќе мора да бидеме со нозе еден во друг... Другото си е во ред. Убав изглед и како за промена слушалките го победуваат звукот на моторот и можеш на раат да си слушаш музика. Се надевам дека не чекаат да падне дожд па да се замијат автобусите...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

Старите автобуси сакале да ги донираат на Сиера Леоне,ама овие љубезно одбиле.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Старите автобуси сакале да ги донираат на Сиера Леоне,ама овие љубезно одбиле.
Хахаха... коментар на место. ;)

Може да ги донираат за стратешки вежби на армијата евентуално како мета да служат. ;)

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Конечно да се мисли на јавниот градски превоз, браво за новите автобуси, баш се европски. :)
Е сеа мерачки ко чоек да користиш јавен превоз, а не со старине крнтии бед да те фати да се возиш.

П.С. Кој јај лања против новите нек си седи во старине крнтии нек се клацка и уши нек му зујат после искачање.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Конечно да се мисли на јавниот градски превоз, браво за новите автобуси, баш се европски. :)
Е сеа мерачки ко чоек да користиш јавен превоз, а не со старине крнтии бед да те фати да се возиш.

П.С. Кој јај лања против новите нек си седи во старине крнтии нек се клацка и уши нек му зујат после искачање.
Седејте си со комунистине мореј :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom