Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Најголемата глупост е од странат на народот, кој овие автобуси ги сфаќа како подарок а не е свесен дека самиот народ ги плати истите овие автобуси.

A zosto nitu edna vlada pred toa ne napravi nisto ????? Ovaa barem skopjevo go napravi stvarno da zali4i na ne6to , od celiot proekt 2014 koj e strasen i mnogu ubav , najgolemiot aerodrom na balkanov so 8 terminala ke go imate , novi stadioni po svetski standardi , novi sportski sali , zicari do Vodno , rekonstruirani ulici i toa glavni ulici , renoviranje na se zivo i divo i pak ne e dobro , pa zosto barem edna od ovie raboti minative vladi ne gi napravi a bea 15 godini na vlast ????

Ajde kazi mi edna , barem edna pozitivna rabota so koja ke gi sporedis site minati vladi so ovaa na Gruevski , realno prajme muabet , ajde barem edna dobra rabota mi spomni !!!!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Најголемата глупост е од странат на народот, кој овие автобуси ги сфаќа како подарок а не е свесен дека самиот народ ги плати истите овие автобуси.
Tи очигледно не капираш зашо се наречени подарок.
Извадени се пари од буџетот на РМ и се дадени на градот Скопје (во форма на автобуси).
Значи не од делот за Скопје, туку од друг дел кој не припаѓа на Скопје, извадени се пари и купено афтобуси, т.е. друг град не доби вакви афтобуси.
Затоа се подарок од владата на градот Скопје.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Tи очигледно не капираш зашо се наречени подарок.
Извадени се пари од буџетот на РМ и се дадени на градот Скопје (во форма на автобуси).
Значи не од делот за Скопје, туку од друг дел кој не припаѓа на Скопје, извадени се пари и купено афтобуси, т.е. друг град не доби вакви афтобуси.
Затоа се подарок од владата на градот Скопје.

Mora6e u Skopjevo da se donesat novi avtobusi druze , barem sea nema da umiraat lugje kako so umiraa po starite avtobusi !

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
A zosto nitu edna vlada pred toa ne napravi nisto ????? Ovaa barem skopjevo go napravi stvarno da zali4i na ne6to , od celiot proekt 2014 koj e strasen i mnogu ubav (!?) , najgolemiot aerodrom na balkanov so 8 terminala ke go imate , novi stadioni po svetski standardi , novi sportski sali , zicari do Vodno , rekonstruirani ulici i toa glavni ulici , renoviranje na se zivo i divo i pak ne e dobro , pa zosto barem edna od ovie raboti minative vladi ne gi napravi a bea 15 godini na vlast ????

Ajde kazi mi edna , barem edna pozitivna rabota so koja ke gi sporedis site minati vladi so ovaa na Gruevski , realno prajme muabet , ajde barem edna dobra rabota mi spomni !!!!
Скопјево стварно ми заличи на нешто сега... на срање во Врање!

А тоа владата на Груевски што ја браниш многу, зошто мислиш дека „гради“ толку многу !? Не остана фирма приватизирана, не остана фирма не продадена и нема на кој друг начин да се перат пари и да се пикне нешто во џебот освен преку „градење“.
Што мислиш зошто позеленеа Гоце и Даме на плоштад !? Од ефтина бронза која е наплатена најмалку дупло за да некој си бутне пари во џеб.
Зошто не позелене Скендербег на Бит Пазар !? Оти не го правеше Грујо, него си го правеа Албанците.

На овој град му треба триумфална порта, како на мене што ми треба златна капија.. за курчење. Кога народот нема работа, кога платите се за никаде, најмалку ти треба да го китиш градот.

И ќе се сложам со дечките од другите градови, зошто тие се занемарени од фамознава влада !?

пс. да не се разбереме погрешно, не сум ни за Бранко ни за Грујо, ама се додека они ни ја коваат иднината, ние ќе си јадеме леб и сол!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.328
A zosto nitu edna vlada pred toa ne napravi nisto ????? Ovaa barem skopjevo go napravi stvarno da zali4i na ne6to , od celiot proekt 2014 koj e strasen i mnogu ubav , najgolemiot aerodrom na balkanov so 8 terminala ke go imate , novi stadioni po svetski standardi , novi sportski sali , zicari do Vodno , rekonstruirani ulici i toa glavni ulici , renoviranje na se zivo i divo i pak ne e dobro , pa zosto barem edna od ovie raboti minative vladi ne gi napravi a bea 15 godini na vlast ????

затоа што се навикнавме на користење на едно од идните времиња во македонскиот јазик. Ќе биде, ќе направев ама... и слични примери.
Си го видел Камен Мост и околина вдолж кејот до другиот мост кај Гранд Хотел како изгледаат? Скраја да е, како јапанско цунами.
нефер распределба. Има и други приоритети и во другите места.

П

Паспарту

Гостин

А наместо споменици да се поправеа болниците за почеток, што викаш? Да се одвојат неколку милиони за помош на оние кои собираат десетици и стотици илјади евра за лечење во странство не е лоша идеја нели? Стадионот е убав, ама што правиме со мафијата која го води и уништи фудбалот во Македонија, а дел од неа се и членови на партијата на власт?

Автобусите се убави, стварно треба да и бидеме благодарни на владата што во 2011 година одлучи да не спаси од претходните автобуси. Чим владата е "заслужна" за новите автобуси, тогаш значи дека таа е крива и до сега што не биле донесени и купени, или можеби грешам!?

Најпрво требаше да се средат болниците, училиштата, факултетите, патиштата, работи од кои ќе видевме поголема корист отколку некои лавови, фонтани и букефали...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Најголем аеродром на балканот со 8 терминала!? Грешка си бате, аеродромот почна да се прави пред 10 години, во времето на Љупчо, па и во негово време престана да се прави. Оттогаш ниедна фирма не се зафатила да го догради, турците платија еден дел од инвестицијата, ама ништо не се гради на аеродромот.
Шо кој *** ни е жичара до Водно? Монт Еверест да не ни е нашево Водно па мора со жичари да го искачуваме? Очекуваат туристи да доаѓаат само за жичарата и нашион крст на Водно? Бидејќи не гледам како ќе ги вратат парите од таа пропала инвестиција. Плус и не гледам дека некаде се почнати изградбите.
Не треба да се реконструираат главни улици, они со парите кои им требаа да реконструираат 2 главни улици, со тие пари можеа 1000 мали улички да поправат од дупки, од поплави после врнежи, од несоодветна канализација.

Плус, сето ова треба да е во надлежност на градоначалникот на Скопје, кој во целиов проект има задолжение да се слика по весници заедно со Владата.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Mora6e u Skopjevo da se donesat novi avtobusi druze , barem sea nema da umiraat lugje kako so umiraa po starite avtobusi !
Ако не умрат од водата која тече сеуште низ азбестни цевки може и да се повозат со нови автобуси.
Ама знаеш ,цевките не се гледаат ,под земја се и никој не може да покаже со прст Грујо ги стави новите,ете тоа е проблемот.
Тие розите не можам да ги сварам ,ама да бидам слепец и поради тоа да оправдувам глупости што прави Грујо и компанија ,нема шанси.
Ете ти сам земи лист хартија и почни да пишуваш што им треба на Скопјани па да видиме на кое место ти се автобуси и споменици ,да знаеме од која планета си се симнал барем..

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Најголем аеродром на балканот со 8 терминала!? Грешка си бате, аеродромот почна да се прави пред 10 години, во времето на Љупчо, па и во негово време престана да се прави. Оттогаш ниедна фирма не се зафатила да го догради, турците платија еден дел од инвестицијата, ама ништо не се гради на аеродромот.
Шо кој *** ни е жичара до Водно? Монт Еверест да не ни е нашево Водно па мора со жичари да го искачуваме? Очекуваат туристи да доаѓаат само за жичарата и нашион крст на Водно? Бидејќи не гледам како ќе ги вратат парите од таа пропала инвестиција. Плус и не гледам дека некаде се почнати изградбите.
Не треба да се реконструираат главни улици, они со парите кои им требаа да реконструираат 2 главни улици, со тие пари можеа 1000 мали улички да поправат од дупки, од поплави после врнежи, од несоодветна канализација.

Плус, сето ова треба да е во надлежност на градоначалникот на Скопје, кој во целиов проект има задолжение да се слика по весници заедно со Владата.

- Изградбата на објектите треба да приврши некаде меѓу јуни и септември. Дел од објектите ќе бидат готови во мај и јуни, а дел во септември и октомври годинава, така што засега се оди според планот.
03 Јануари 2011

Aко ти смета жичарата слободно пешки искачувај се. Крстот е можеби и најголем во светот, па јас би одел со жичарата отколку пешки или такси кое ќе ме изгори по џебот.

Реконструкција и проширување на Илинденска беше повеќе од потребно.

И сето тоа нема врска со новите автобуси кои време беше да се сменат.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
03 Јануари 2011

Aко ти смета жичарата слободно пешки искачувај се. Крстот е можеби и најголем во светот, па јас би одел со жичарата отколку пешки или такси кое ќе ме изгори по џебот.

Реконструкција и проширување на Илинденска беше повеќе од потребно.

И сето тоа нема врска со новите автобуси кои време беше да се сменат.
Едно прашање ,ако немаш ноги какви кондури ти требаат ?
Биди реален си се фатил за Илинденска а сите улици се пшолни со дупки.
Дали постојат автобуски постројки нормални или автобусите стојат на сред улица,знаеш воопшто како изгледаат ?
Јас немам против нови автобуси ,ама има некој редослед на работите..

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
што само вака онака нешто мрдна во државава а тоа што вие викате не е чепнато таму ваму ,неможе секаде да се постигнее до сеа 15 год се крадело и сеа одеднаш ајде се да се стокми ај пробај ти дома не средувај 15 год па после среди го за една до две години да те видам ајде поздрав ако не ви се допаѓа нешто не коментирајте и не ги користете ;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.328
Од 1991 дваесет години плус 45 години од 1945-та. Имаше скоро јубилеј -60 години ЈСП

ако не ви се допаѓа нешто не коментирајте и не ги користете ;)
ако ви се допаѓа, тогаш слободно коментирајте :)

Сепак иако новите велат се пуштени во сообраќај, од нив имам видено само два. Другите се стари шолто црвени и жолти или црвени со црвенкаста рѓа...за Скопје се збори, така?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Едно прашање ,ако немаш ноги какви кондури ти требаат ?
Биди реален си се фатил за Илинденска а сите улици се пшолни со дупки.
Дали постојат автобуски постројки нормални или автобусите стојат на сред улица,знаеш воопшто како изгледаат ?
Јас немам против нови автобуси ,ама има некој редослед на работите..

Воопшто не ми сметаат нови автобуси, им се радувам на новите бидејќи редовно користам градски превоз. И се радувам и на Илинденска која од сите градежни работи можеби е најдобриот, а им се радувам и на средените улици во Тафталиџе, и секоја нова улица е за поздрав. А најмногу се израдував кога мојата улица доби асфалт.
Треба редослед и средување на сообраќајниот хаос е еден од приоритетите. Бидејќи идејата за метро е недостижна нови автобуси се одличен почеток за јавниот градски сообраќај. Старите беа од пред АСНОМ, кога е вакво како денес времето повеќе врне внатре отколку надвор, повеќе дува внатре отколку надвор. Да не зборувам за расипување, галама која ја ствараат и загадување. Тие работи ги нема кај новите автобуси.
Убаво е да се средат и автобуските постојки, ама не го хејтам донесувањето на новите автобису заради тоа, ќе се средат и тие кога тогаш

--- надополнето ---

Сепак иако новите велат се пуштени во сообраќај, од нив имам видено само два. Другите се стари шолто црвени и жолти или црвени со црвенкаста рѓа...за Скопје се збори, така?
Ти два си видел, јас сите сум ги видел и сум се возел. 2 и 22 и 15, 5, 4... сите 15 автобуси возат низ Скопје

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
што само вака онака нешто мрдна во државава а тоа што вие викате не е чепнато таму ваму ,неможе секаде да се постигнее до сеа 15 год се крадело и сеа одеднаш ајде се да се стокми ај пробај ти дома не средувај 15 год па после среди го за една до две години да те видам ајде поздрав ако не ви се допаѓа нешто не коментирајте и не ги користете ;)
бумбарска логика

фала богу, уште малку ви остана време да ја “стокмувате“ државата

С

Спенсер

Гостин
Ова не е митинг па да не коментираме ако нешто не ни се допаѓа :)

Добри се,не се лоши... ама не се тоа што очекував,класа автобуси... некако ефтино изгледаат внатре,али ај... ќе пројде :) 3х 22ки има :)

Kajgana Shop

На врв Bottom