Да, и не само мојот, туку и твојот и на се што е живо.Дали твојот живот завршува со твојата смрт?
Е со што треба да заврши ако не со смрт!?Дали твојот живот завршува со твојата смрт?
Не завршува. Продолжува со вечниот, ветениот бесконечен живот.Е со што треба да заврши ако не со смрт!?
Ај, иако цело време избегнуваш да ми одговориш во што веруваш...Треба да се замарам затоа што ти и некои други кажале нешто за мене ?
За болдираното....ајде најди два контрадикторни поста.
Да не се вртиме у круг, а после ќе правиме муабет за понатака.
Аха, сега те разбирам... :|Верувам или подобро кажано знам дека Јас сум Бог.
Верувам е многу страшен збор, ако не примети до сега не сум го користил многу.
Доверба од друга страна е друга работа.
Имам работа нешто, за поопширно објаснување ќе оставиме за друг пат.
Се мислев дали да ти одговорам.
Еве на кратко - БОГ.
:lud:Па да од моја перспектива он е конечен.
Со бесконечни потенцијали кои никогаш нема да станат бесконечни
Не се ни помачив убаво да побарам зошто ме мрзи да ти ги читам твоите мудри постови...А зошто мора секој да верува во нешто ?
За да не падне кулата од карти, на која столбови и се верувањата можеби.
Ткуа си во апсолутна грешка. Твојот живот ЌЕ ЗАВРШИ СО СМРТ. ТИ ЌЕ УМРЕШ. НО ЈАС НЕ УМИРАМ. ЈАС ЌЕ ЖИВЕАМ.Да, и не само мојот, туку и твојот и на се што е живо.
На што го засноваш овој твој оптимизам, дека ќе живееш? Еве, дел од форумџиите велат дека се „...веќе спасени..„, а не вкусиле ниту смрт ниту Суд Божји.Ткуа си во апсолутна грешка. Твојот живот ЌЕ ЗАВРШИ СО СМРТ. ТИ ЌЕ УМРЕШ. НО ЈАС НЕ УМИРАМ. ЈАС ЌЕ ЖИВЕАМ.
Така е сите ќе умрат, само ти ќе живееш! Тебе куршум не де дупи и сабја не те сече нели!:pos2:Ткуа си во апсолутна грешка. Твојот живот ЌЕ ЗАВРШИ СО СМРТ. ТИ ЌЕ УМРЕШ. НО ЈАС НЕ УМИРАМ. ЈАС ЌЕ ЖИВЕАМ.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_scienceРадо би погледнал една таква сеопфатна листа на теисти кои исто толку придонеле кон човештвото. Не мора да е толку опсежна - само да ја видам сакам. Ако може.
Аман бе човек. Какви двојни стандарди еј? Колку има атеисти на светов? 50%?Исправи ме ако грешам, ама ти овде викаш дека 95% од човештвото греши, а дека само вие, 5%, православни христијани сте у право.
Така ли викаш, Мики?
Ај, иако цело време избегнуваш да ми одговориш во што веруваш...
Аха, сега те разбирам... :|
:lud:
Не се ни помачив убаво да побарам зошто ме мрзи да ти ги читам твоите мудри постови...
A ти си типичен пример за псевдо-интелектуалец...
Не оди тоа по автоматизам, автоматско спасение на душата. Човек не умира кога во неговата душа влезе бесмртен дух. Ако си отворен кон тој бесмртен дух, имаш шанса да не умреш, но ако не му дозволиш на бесмртниот дух да го заземе твојот дух и твоето тело умираш. Едноставно.На што го засноваш овој твој оптимизам, дека ќе живееш? Еве, дел од форумџиите велат дека се „...веќе спасени..„, а не вкусиле ниту смрт ниту Суд Божји.
Како „оди„ тоа автоматско спасение на душата?
Yeah, rightТкуа си во апсолутна грешка. Твојот живот ЌЕ ЗАВРШИ СО СМРТ. ТИ ЌЕ УМРЕШ. НО ЈАС НЕ УМИРАМ. ЈАС ЌЕ ЖИВЕАМ.
Има 5% православни. Толку.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science
--- надополнето ---
Аман бе човек. Какви двојни стандарди еј? Колку има атеисти на светов? 50%?