- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Не се секирај и ти ке бидеш добар, има време за тебе уште си јавриче( во птичји јазик ).Добар си еј, жими мајка
Не се секирај и ти ке бидеш добар, има време за тебе уште си јавриче( во птичји јазик ).Добар си еј, жими мајка
Aj се надевам дека си во право :salut:Не се секирај и ти ке бидеш добар, има време за тебе уште си јавриче( во птичји јазик ).
Знам дека сум у право, кај и да е за 10 год може би можеле да правиме муабет.Aj се надевам дека си во право :salut:
Пет тези/прашање:1. Некој верува у нив а некој се прави "паметен" и вика дека не постоеле.
2. Доказите наведуваат на нешто помеѓу, а тоа е дека имало нешто надвор од човечкото разбирање
во тоа време.
3. А тоа е напредна вонземска цивилизација која очигледно била многу напредна(за лугето у тоа време) и затоа добиле "тие" епитети од типот на бог или богови.
4. Дали би можеле во ова да поверуваат атеистите?
5. Или пак имаат доволно докази да кажат дека било или не било така па не би станало дури збор за верување.
Не би сакал ни за 20 години да правам муабет... Мислам без навреда ама скоро секој твој пост е долг "есеј" во кој ништо одредено не кажуваш, ко киша око крагујевца си.Знам дека сум у право, кај и да е за 10 год може би можеле да правиме муабет.
Верувам или подобро кажано знам дека Јас сум Бог.Пет тези/прашање:
1. Некои веруваат, а некои ги порекнуваат. - „паметни“ можат да се прават и едните и другите, а и вие третите, збунетите, исто така.
2. Во секое време има многу нешта кои се надвор од човековото разбирање. И секогаш ќе биде така. Ако мислиш дека можеш да спознаеш конечна и дефинитивна вистина, опако се лажеш. Доказите, во големаа мера укажуваат на автохтон развој на целиот живот на земјата. Вклучително и човекот. Сепак, од страна на некои „интересни“ групи на трагачи по вистината, кои имаат „алтернативни“ методи на истражување, одредени артефакти се толкуваат селективно. За поинтересно, нели
3. Секако дека постои можност да не' посетиле/посеале вонземјани. Сепак, ако нешто е можно, не значи дека е извесно, уште помалку дека е дефинитивна вистина, како што ти ја прикажуваш, патем без да наведеш никаков фактички, објективен доказ, туку единствено логичко резонирање врз основа на субјективно избрани факти и извори. Накратко: можно е, но со ништо цврсто поткрепено. Circumstantial evidence.
4. Веднаш штом ќе се најде несоборлив доказ. И тоа со многу ќејф, искрено. Ќе си најдам оправдување за да го намалам чувството на срам што го чувствувам како човек поради тоа што и го правиме на планетата денес.
5. Мислам дека ова е веќе објаснето.
И една чудна дихотомија ЕТ/Бог што можеби сега ја забележав за прв пат во твоите постови:
1. Ти веруваш дека сме „дотерани“ од екстратерестријална интелигенција.
2. Воедно, веруваш и во некаков вид божество или сингуларитет.
Дали сум во право?
Еден ден ќе сватиш, а сега за сега доволно е лав муабет.Не би сакал ни за 20 години да правам муабет... Мислам без навреда ама скоро секој твој пост е долг "есеј" во кој ништо одредено не кажуваш, ко киша око крагујевца си.
Сфатив јас одамна само се надевам дека ти некогаш ќе сфатиш.Еден ден ќе сватиш, а сега за сега доволно е лав муабет.
еве пример за киша око крагујевца.Верувам или подобро кажано знам дека Јас сум Бог.
Верувам е многу страшен збор, ако не примети до сега не сум го користил многу.
Доверба од друга страна е друга работа.
Имам работа нешто, за поопширно објаснување ќе оставиме за друг пат.
Ахааа... знаел.Знам дека сум у право, кај и да е за 10 год може би можеле да правиме муабет.
Вистината е друга.Сфатив јас одамна само се надевам дека ти некогаш ќе сфатиш.
еве пример за киша око крагујевца.
Збунет си, те разбирам...
Се плашам дека од прејак аплауз ќе си ги скршиш прстите на рацете.
Забега, забега... повеќе од вообичаено.Се плашам дека од прејак аплауз ќе си ги скршиш прстите на рацете.
Нешто друго ме интересира што имаш заедничко со џокеров ?
Освен способноста за циничен аплауз ?
Негледам како јас би бил плашливец....си прочитал ли ти воопшто мои постови каде кажувам што мислам за моментално популарните монотеистички богови? Мојот став не се должи на непомирување со фактот дека нема ништо после смртта, јас само имам поинакво сваќање за постоењето како феномен. А за сознанието дека овој свет не е единствен, религиите имаат најмалку заслуга.или во превод ,доволно си паметен да не веруваш во религиските догми и се останато поврзано со тоа ама и си и плашливец која неможе да се помири со фактот дека нема ништо после смртта .
И како тоа ако не беа религииве ние ќе знаевме дека овај свет не е единствен ?
ако случајно нешто се навреди ,немав намера.
Еј, друже, абе ти веруваш дека е можно да постои библиски БОГ или БОЖЕСТВА воопшто? Не необјаснети феномени, колективни свесности, споделени вибрации и такви чуденки, него Бог или божество?!?
Епа, колега, welcome to the club!:pos2::pos2: Па тоа ти е како да ме прашуваш дали верувам во дедомраз! Таков самобендисан, суетан и садистички бог мислиш би оставил некој како мене да му мрчи вака? Па милијарда (она од мики) пати досега ќе ме направеше пепел!
Ќути, ич не кажуј!Вистината е друга.
Ама ај нема смисла да ти ја кажам.