Фан Клуб: Челзи

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Зашо бе плачете на 0-1 не ми се верува!!! Дерби утакмица е, формата не е битна, Челзи има играчи кои можат да го решат мечот. Јас мислам дека малуда и анелка ке ја решат наредната. Како и да е , песимизмот и изјави од типот честито финале се исклучително лузерски...

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Зашо бе плачете на 0-1 не ми се верува!!! Дерби утакмица е, формата не е битна, Челзи има играчи кои можат да го решат мечот. Јас мислам дека малуда и анелка ке ја решат наредната. Како и да е , песимизмот и изјави од типот честито финале се исклучително лузерски...
Зашто да бидеме оптимисти кога во тим имаме играчи како Анелка,Босингва,Калу :tapp:... Дрогба,Лампард,Ешли Кол,Малуда не се ни 10 % од ланската форма,Есиен од 2009та не е истиот :toe: Давид Луиз нема право на настап во ЛШ :nesvest:
Плус играме на Олд Трафорд,со тим кој има порази дома на 2-3 години.. Со Х ке бев задоволен и можеби ке имавме шанса за полуфинале а во овој случај нема ни да го гледам натпреварот :toe:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Другари ако гледаме реално, заслуживме да изгубиме. Вината не можеме да ја бараме само во пеналот и во пеналот. Треба да се согласите дека тотално не надиграа. Игравме како да играчите немаат играно никогаш заедно, како да немаа креативност, како да игравме буквално без среден ред, за разлика од нас каде манчестер играше многу опуштено и го контролираше средниот дел од теренот. Да не се лажеме, загубивме заслужено и треба да им се честита.

Да почнеме со тренерот. Карло Анчелоти. Точно е дека лани кога дојде уште од првата сезона освои 2 трофеја што е за поздравување и со тоа ја изигравме најдобрата сезона во историјата на клубот освојувајќи го дабл-от, но понекогаш овој човек знае да направи нешто што ни самиот не знае зошто го направил тоа. Знае да направи потег сосема бесмислен. Па добро бе копиле едно италијанско смрдено, биваше да правиш измени во 70 - та минута? Како да не ти беа доволни 5 минути од вториот дел да увидиш дека ништо не функционира како што треба ни по 15-минутната пауза? Погрешна формација уште од старт, како што кажа давор (вори) формација 4-4-2 се игра ако имаш фантастичен плејмејкер налик на Снајдер (Снајдер-от од лани) или некој друг. Кој е кај нас класичен плејмејкер? Есиен можеби или Рамирез? Неее, нема кај нас таков, до пред некое време беше Лампард, но сега не е. Со сета почит кон легендава на Челзи, но мислам дека играчов по 2 месечната пауза на стартов од сезоната, не е веќе тој истиот играч, не е тој лампард кој што знае со 1 потег да реши меч. Како што кажа Давор комплетно се согласувам со него за се што кажа за лампард. Се мести 3 саата за удар, ги нема тие фантастични пасови. Дури не знае и перфектно да изведе корнер. Гледавте ли како ги изведуваше корнерите сиромашно? Да се вратиме на муабетот, значи Анечелоти погреши уште од старт. Каде погреши уште од старт, не знае ни измена да направи како што треба .. Па кој курац го држиш дрвото Босингва уште во игра, коој курац го вадиш Дрогба, единствениот играч кој што се залагаше на теренот, а не го извади Торес (Јоој господи, овој ќе биде и поголем Фејл од Шевченко. Дај бар мене да ме земеа во Челзи за 100 евра, барем ќе ме платат за помалце и нема да давам голови. Овој 50 милиона евра, а сега за сега е камен невиден. Не гледам ништо од оној Торес кој го бушеше Арсенал, Челзи, Манчестер Јунајтед во секое дерби во Премиер лига.). Жирков - Фејл. Подобро ќе беше Малуда да играше цел меч, бар знам дека е продорен, овој ни пас, ни продор, 0, компир. Го вади Босингва, го става Микел кој нема играно подолго време, а Есиен го става десен бек? А јооооооооооој ...

Да прокоментираме нешто и за играчите .. Одбраната и не можеше полошо да изреагира при примениот гол. Она копилено португалско све да му ебам, наместо да ја чека на волеј топката од воздух, ја гледа како му доаѓа на Гигс на нога и наместо да продолжи да трча кон него да го сопре, само го проследи со поглед. Директен кривец за голот - пу све да ти ебам женско у фамилија. Тери и Иванович како и секогаш срце оставаат на терен. Ешли Кол - камен, дупка, дрво .. Средината не мора да ја коментирам нели? Впрочем чекај, имавме ли средина на мечов? Anyone? Нападот како што и реков претходно, Торес премногу премногу премногу статичен, не знае да се ослободи од топка, не знае да направи простор за шутм едноставно не е тој истиот Торес кој што газеше во Ливерпул. Да се надеваме наредната сезона ќе биде подобар, зашто ако не биде, не само што дадовме 50 милиона за НИШТО, туку ќе претендира за еден од најголемите фејлови од трансвер не во историјата на Челзи, во историјата на фудбалот (4-ти најскап фудбалер во светот после Зидан, Роналдо и Кака) Срам .. Дрогба сиротиот не може сам да игра, не може да се бори сам без подржка од никого со коњови ко Фердинанд, Видич и остали .. Анелка влезе, ко да не ни влезе.

За судијата таман го пофалив пред мечот, реков солиден судија, како малер да напраив да ми се исуши ебенава уста. Не бе не, ова само на Челзи може да му се случи во ЛШ. Не можам, едноставно не можам да пронајдам друг тим во ЛШ кој што е пооштетен во Челзи. Дали не мрази УЕФА, дали е нешто друго работата, не знам, едноставно не можам да најдам друг тим во ЛШ кој што е пооштетен од Челзи. Од Овребо, до лани со Интер каде не беше досуден пенал за Челзи на Сан Сиро по фаулот на Калу, до ова вечерва, па до голот на Гарсија непостоечки во полуфинале во ерата на Мурињо .. Најмногу ќе ми биде жал за Тери, Дрогба и Лампард ако не го освојат овој трофеј, луѓево изгинаа сиве овие години за тој трофеј, уз пут со големи судиски неправди, но тоа е фудбалот, тоа е животот. Иначе да надополнам мечов ми личеше како оној со Ливерпул кога загубивме 0-1 оваа сезона како и оној Челзи - Интер исто кога изгубивме 0-1. Тотално копи - пејст ми е мечов од овие 2 меча.

За реваншот, не знам што да кажам. Победа треба за да се иде понатаму. Победа од 0-1 за продолженија, а друга било каква победа за пласман понатаму. Тешко ќе биде, али да им дадеме шанса да се соземат 1 недела и после да ги праќаме за во Аушвиц и Треблинка. Сепак ова е фудбал и видовте што се случи сиве овие недели, од поразот на Интер дома со 0-1 од Баерн па до победата од 2-3 на Алианц Арена, па до поразот дома од Шалке 2-5. Едноставно топката се врти и се е можно. Да се надеваме дека ќе играме барем подобро од оваа лоша вечер и ќе можеме да издвоиме победа.

Ова видео треба да им се пушти на играчите.

Impossible is nothing !

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Сите, во сите потези на дебелиот пробував да најдам некоја замисла, но да го извадиш единствениот играч на теренот што се залага и пробува да направи нешто е не можам...Па кај му беше паметот бе ? Го остави еден Торес кој не се замараше ама баш ич во игра ми го вади Дрогба...Не знам!Па од горе му треба 70мин игра да свати дека нешто не чини и да прави измени...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Еј, не ми се верува колкав песимизам има кај вас на темава како навивачи на Челзи. Изгубивте само со 0-1 и овој меч е единствениот кој ќе биде интересен во реваншот а вие сами пред време се отпишувате од полуфиналето. Не викам не, пласманот таму сега е значително отежнат, но да бидеме реални, гостувате на англиски стадион, не некаде во странство. Атмосферата е добро позната, Челзи таму има победувано, резултатот не е така страшен, така да не гледам причина за таков песимизам меѓу вас. Верувајте дека на реваншот се е можно. Ништо не е готово.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Еј, не ми се верува колкав песимизам има кај вас на темава како навивачи на Челзи. Изгубивте само со 0-1 и овој меч е единствениот кој ќе биде интересен во реваншот а вие сами пред време се отпишувате од полуфиналето. Не викам не, пласманот таму сега е значително отежнат, но да бидеме реални, гостувате на англиски стадион, не некаде во странство. Атмосферата е добро позната, Челзи таму има победувано, резултатот не е така страшен, така да не гледам причина за таков песимизам меѓу вас. Верувајте дека на реваншот се е можно. Ништо не е готово.
Amen brother!.Мислам Челзи не е некој 3 класен тим па да нема никакви шанси, еден гол таму ќе ги смени работите :).

F

fantomX

Гостин
How can Chelsea think of changing a coach like him?

--- надополнето ---

Добро се боревте до последна секунда ... и не заборавајте дека имате и реванш и дека секое потцвенување на противник од една или друга страна може да заврши фатално за било кој тим. Што се однесува до утамицата поразот повеќе се должи на лошите измени и незалагањето , отколку на фаулот за пенал кој може би и го имаше. Да може би судијата ве оштети, но и ние сме биле во иста цитуација повеќе пати со вас кога сме биле оштетена страна ( гол од офсајд ) плукањето не помага , она што на крај се памети е крајниот резултатот.
Изигравте како што изигравте, има реванш , се гледаме таму ... и како што напоменав ништо не е решено ...

Поз
Борба е непознат поим за Челзи, не мора сарказам да маваш одма.
Потценување на Челзи од Манчестер Јунајтед? Не се прај ретардиран ко коментаторон, Фергусон рекол оти сакал пораз на Стемфорд за да не се демотивирале играчите на реваншот. :pos2:

Не е работата во резултатот (кој очигледно би го прифатиле пред дуелоти со отворени раце по твојве зборој за „само 0-1“ :kesa:), работата е во пристапот во играта. Ко шо вели претходно човеков, „борба до самииот крај“ - која борба? Која борба Челзи ја имаше вчера? Работава е многу јасна, иста ко лани против Интер кога од гостински терен се имаше и каде каде попозитивен резултат од овај ама Челзи во НИЕДЕН момент од 90те минути во реваншот немаше шанса за да оди понатаму, само во подлабоки гомна.
Играчите имаа проблем во главите, за шо и ги разбирав имајќи ги во предвид сите кражби во ЛШ низ годините наназад, настрана шо се квалитативно лимитиран состав. Ама Анчелоти има проблем и сам со себе и со сите останати, и со својата глава. Резултатот е најмал проблем.

"We have a disadvantage now. Our performance tonight was good, not 100 percent but in general we played good football, had opportunities, worked hard and a clear chance to have a penalty at the end." - Carlo Ancelotti

:zver:
How can Chelsea think of changing a coach like him? :toe:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Песимист = искусен оптимист... А иначе што се однесува до навивачите на Челзи на овој форум, едноставно, тука владее реалноста..

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Точно е тоа дека немаше никаква борба од Челзи, но на мене не ми се допадна воопшто играта од Дрогба... цело време се препелкаше, се туркаше, себичеше.... ако го оставеше во игра, немаше да направи никаква разлика... како што не направи разлика влегувањето на Анелка....

Не дека немаме шанси, но т'нка е работава

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Точно е тоа дека немаше никаква борба од Челзи, но на мене не ми се допадна воопшто играта од Дрогба... цело време се препелкаше, се туркаше, себичеше.... ако го оставеше во игра, немаше да направи никаква разлика... како што не направи разлика влегувањето на Анелка....

Мене пак ме нервира играта на Торес кој наместо да шутира или да се бори за топката, тој глуми пенали :tapp::tapp:
Да пишуваше на неговиот дрес број 7 ќе помислев дека Шева се вратил....:toe:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
добро бе луѓе ке престанете ли еднаш да плукате и да ширите песимизам пред се ние сме навивачи а работа на навивачите е да го бодрат тимот а не како некои од нас уште кај некое 12 коло се откажаа од титула.некои тука еднаш плукаат по еден играч друг пат го сакате во тимот и уште нешто лани анчелоти се разбираше од фудбал оваа сезона е неписмен значи според вас тој преку нок заборавил како се води тим и кога се прават замени некои од вас велат вчера сме играле лошо па добро бе луге што сакате вие створивме 3 100% шанси и еден не досуден пенал па што сакате повеке не играме против блекпул или некој сличен тим едноставно среката вчера не беше на наша страна

--- надополнето ---

токму и затоа го замени

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
торес е играч кој не може сам да повлече негова специјалност се два додири со топка од кој едниот е прим на топката а другиот е шутот ако се секавате негова најдобра сезона беше онаа кога алонсо и џерард беа ви животна форма кога си замина алонсо и се повреди џерард торес престана да дава голови.

A

Auditore

Гостин
Абе луѓе, и сите вие падобранци од други фан клубови, да појаснам нешто.
1. Here reality rulz!
2. Анчелоти на бесилка!
3. Немаат муда, ни психички играчите не се подготвени за да направат нешто на ОТ.
Да беше некој друг тренер место Анчелоти, можеби и би се надевал на нешто на ОТ, но телево воопшто не знае што значат зборовите дисциплина и мотивирање така да моите очекувања за успех на ОТ во проценти изразени се 0%.
И немојте да почнете да серете како Анчелоти е добар тернер, има освоено ова она, ма немој, го видовме и лани со Интер, и сега со МанУ, човекот е тапа, според мене концепцијата на играта на Челзи ја држеше Вилкинс и со самото негово отпуштање се се сруши, тоа е.
Би можел да пишувам многу за играта, филозофијата на Челзи, но едно е сигурно, потребени се радикални промени, преродба во 100 чекори и назад што би кажал Гвујо и то.

Kajgana Shop

На врв Bottom