Фан Клуб: Челзи

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.836
Поени од реакции
21.636
Пенал беше не замарајте си имате ФАН КЛУБ ГЕЈЧЕСТЕР !
Гејчестер или не сликата кажува се.. Да беше англиски судија да, ќе имаше црвен за пола екипа , суспензија за ферги и 3 пенала за Челзи .. ама не е англиски судија тоа е :(

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Толку изгледа од сезонава. Останува уште да се бориме за пласман во ЛШ за наредна сезона. Сеуште има шанси за одење во полуфинале во ЛШ, но ќе мора многу нешта да се променат во рок од една недела. Сепак, надежта последна умира.

Рамирес и Босингва денес најслаби. Многу грешки направија и двајцата. Дрогба се трудеше, а Торес, стандард. Засега, не гледам дека ќе постигне гол во блиска иднина.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Толку изгледа од сезонава. Останува уште да се бориме за пласман во ЛШ за наредна сезона. Сеуште има шанси за одење во полуфинале во ЛШ, но ќе мора многу нешта да се променат во рок од една недела. Сепак, надежта последна умира.

Рамирес и Босингва денес најслаби. Многу грешки направија и двајцата. Дрогба се трудеше, а Торес, стандард. Засега, не гледам дека ќе постигне гол во блиска иднина.
па најголемата утка денес беше Лампард незнае една топка да подаде му ебам копитото, иначе катастрофа игра..тоа е тоа..

A

Auditore

Гостин
Дечки, пред се морам да кажам дека победата на Манчестер беше апсолутно заслужена.
Она што ме копка е играта на тимот, очигледно е дека немавме никаков пресинг, никаква доминација во играта, во било кој поглед, макар било во фаули(можби и сме имале, не ме фаќајте за збор).
Ова денес што го видов, а богами и сите moderate познавачи на фудбалот ќе согледаат тотална незаинтересираност на играчите на Челзи, и уште повеќе тактички и психички нестабилен и неподготвен Карло Анчелоти.
Па мамата му ебам, мојава другарка со 3 кригли пиво испиено увиде дека неможеме топка да украдеме на пола терен, не знам што да кажам.
Тоа е тоа, кога дома не успеавме, не очекувам ништо на ОТ, тоа е за сезонава.
Уште се надевам дека ќе успееме да се пласираме за ЛШ следната сезона, и Карлито Бриганде, и пола багра од Челзи(играчи) да си одат на лето, да дојде Хидинк, и уште 5-6 асални засилувања па би имале некакви шанси во ЛШ.
Тоа е тоа момци, повеќе среќа наредниот пат, се надевам и подобра игра, честитки до фановите на Манчестер. :helou:

В

Вори

Гостин
Јас се извинувам што го прекршувам ветувањето кое го дадов,но морам ама стварно морам да си ја олеснам душичкава овде.

Разочаран,потиштен,потопен...е така се чувствувам моментално,а верувам дека и вие се чувствувате слично.

Не знам од кај да почнам,не знам кого попрво да посочам со прст.Но сепак ќе почнам од најголемиот кривец за поразот и бедната игра.КАРЛО АНЧЕЛОТИ!
Кормиларот на бродот кој тоне,наречен Челзи.
Прво излегува со формација 4-4-2.Тотално промашена формација...со таква формација може да излезе тренер кој има многу опции на средината на теренот.Тренер кој има квалитетни везњаци и плејмејкери,тренер кој има играчи кои можат да го решат натпреварот со еден потег.За жал тој тренер денеска немаше такви опции.
Излезе со дефанзивно ориентераните Рамирес и Есиен кои немаа буквално никаков придонес за играта.Излезе со стаклениот Жирков,кој нема изиграно 3 утакмици последователно и кој после еден дуел паѓа психички и физички и после тоа не може да помине желка,а не играчи како Евра или пак Видиќ.
Тој тренер излезе со Френк Лампард.Легенда,мој омилен играч,виртуоз,мааестрален играч како што секој посакувал.Но со сета почит пријателу мој мислам дека твоето време е одамна заминато.
После повредата Лампард не е истиот,после повредата на Лампард му требаат две минути да се намести и да подаде,му требаат две минути да издрибла евентуално некого,и му требаат две минути да се намести и да шутне од пред гол.
Лампард легендо,сезонава можеш да ја догураш но од наредна местото и легендарната 8-мица би било добро да ја отстапиш и да му ја дадеш на некој друг.Некој што има свежа крв,некој што е желен за игра,за победи,за трофеи.Ти си заситен.Како од премногу пари,така од премногу натпревари во твоите нозе кои те направија да изгледаш толку анемично и бедно,за моја жал.

Големиот тренер го извади Дидие Дрогба кој беше единствениот играч на теренов вечерва кој се трудеше,кој сакаше да направи нешто повеќе,кој создаваше вакви-такви шанси.А го остави во игра Торес,кој беше камен по не знам кој пат веќе.Чекаше до 70-та минута за да ги направи првите измени,сенки Челзи водеше со два-три гола разлика,па немаше потреба за замени или такви глупости.И реакцијата на Дрогба после неговото ваѓање беше сосема оправдана и очекувана.Јас да бев ќе му залепев шамар и ќе го обрукав пред цела фудбалска јавност!

И сега идеме кај одбраната...Тери и Ивановиќ скоро без грешка.Можеби можеа да реагираат подобро при нафрлувањето на Гигс при голот на Руни,но тоа е тоа.Ни тие не очекуваа да помине Гигс од десна страна кај Босингва,кој беше очаен,мизерен,изгубен и уште 450 вакви епитети кои би го опишале неговото постоење и неговата игра на теренот.
Кретенот го гледаше Гигс во очи и го остави да помине,мислиш игра против некое маалско дете,а не против таков великан како Велшанецов.
Дефинитивно,после Анчелоти најголем кривец за поразот е токму Жозе Босингва,за кој искрено се надевам дека жив нема да се врати дома.
Ешли Кол беше исто многу слаб,но тој само се вклопи во сивилото на целиот тим.

Без конкретни шанси,патетични кружења околу шеснаесетник,немање идеја и страв да се изигра фудбалски,страв да се направи потег повеќе и страв да се подава.Кога ќе ја примеа топката не знаеја што да прават со неа,за жал.Тоа беше толку мизерно,што искрен да бидам на момент посакав да го угаснам телевизорот.
Скоро исто како лани со Интер,само сега разликата беше тоа што примивме гол релативно рано,а тогаш Ето ни го закачи некаде при крај.
Чех беше добар,не можеше подобро да реагира при примениот гол.А имаше и одлична реакција кога му ја симна топката на Хернандез од глава.

И за крај судијата...беше одличен цели 90 минути.Таква арбитража долго време немав видено.Но мораше да ја усере и тој при крај.Не го виде она очигледното,не го виде пеналот врз Рамирес или пак се направи слеп,впрочем како и останатите четворица судии кои апсолутно се безкорисни.Е штом се направи слеп,да даде Горниот таков да остане цел живот,од овој момент натака.

Револтиран бев и сеуште сум.Она што го видов вечерва беа обични ПОВРАЌАНИЦИ и ништо повеќе.Да не се работеше за Челзи,утакмицата немаше да ја гледам уште од 10-та минута!

Анчелоти ако има барем малку човечност во себе,уште вечерва ќе се спакува и ќе не спаси од неговото незнаење,ќе не спаси од неговите глупи тактики и стратегии и ќе не спаси од неговото мочано водење на клубов.
Највеќе криво ми е за Тери,Чех,Ивановиќ и до некаде Дрогба.Изгинаа вечерва,гинат и играат со срце на сите натпревари сезонава,а и години уназад и штета што ќе останат без ваков голем трофеј како што е овој во ЛШ!

Поздрав фанови,чуда се случуваат да знаете,но во нашиов случај според мене чудо би било ако не примиме 4-5 парчиња на Олд Трафорд наредната недела.Нејќам да бидам скот малерски,нејќам да ширам негативна енергија туку едноставно не сакам за џабе да се надевате,како што се надевав јас дека годинава Челзи ќе слави на Вембли и дека Челзи за првпат ќе го освои долго посакуваниот трофеј!

A

Auditore

Гостин
Што беа толку подобри Манчестер ? Дадоа гол и толку од нив.. Да не беше ова вечер на Ван Дер Сар кој фати 3-4 100% шанси ке примеа гол сигурно :toe: Човекот фати ненормални топки...
Немој сега, Манчестер имаа далеку далеку подобра игра, не знам која утакмица си гледал, заслужено си тепаа, ние бевме мизерија, што си се фатил ко слеп за стап.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Дечки, пред се морам да кажам дека победата на Манчестер беше апсолутно заслужена.
Она што ме копка е играта на тимот, очигледно е дека немавме никаков пресинг, никаква доминација во играта, во било кој поглед, макар било во фаули(можби и сме имале, не ме фаќајте за збор).
Ова денес што го видов, а богами и сите moderate познавачи на фудбалот ќе согледаат тотална незаинтересираност на играчите на Челзи, и уште повеќе тактички и психички нестабилен и неподготвен Карло Анчелоти.
Па мамата му ебам, мојава другарка со 3 кригли пиво испиено увиде дека неможеме топка да украдеме на пола терен, не знам што да кажам.
Тоа е тоа, кога дома не успеавме, не очекувам ништо на ОТ, тоа е за сезонава.
Уште се надевам дека ќе успееме да се пласираме за ЛШ следната сезона, и Карлито Бриганде, и пола багра од Челзи(играчи) да си одат на лето, да дојде Хидинк, и уште 5-6 асални засилувања па би имале некакви шанси во ЛШ.
Тоа е тоа момци, повеќе среќа наредниот пат, се надевам и подобра игра, честитки до фановите на Манчестер. :helou:

Што беа толку подобри Манчестер ? Дадоа гол и толку од нив.. Да не беше ова вечер на Ван Дер Сар кој фати 3-4 100% шанси ке примеа гол сигурно. Човекот фати ненормални топки...

Член од
18 февруари 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Јас не гледам иднина во овие дрва, средниот ред е катастрофален тотална дезориентација у просторот, изгубени нема до дека, не знаат еден ефектен пас да дадат, ако сака Абрамович ЛШ, нека смене пола тим заедно со г. Анчелоти кој нема потреба шо повеке да се толерира , Торес оваа сезона тешко дека ке даде гол(да даде господ нозете да му паднат), а за др мош ама на тренинг, поради изјавата на Чех дека и на тренинг "понекогаш" постигнува гол.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
"We have a disadvantage now. Our performance tonight was good, not 100 percent but in general we played good football, had opportunities, worked hard and a clear chance to have a penalty at the end." - Carlo Ancelotti

:zver:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас не можам да се начудам како е можно торес да е толку голема тапоина!!! И ипак во 70а минута во битна утакмица он решава да го вади Дрогба а го остава дрвцето предавничко во игра.
Објекивно гледано, вашиот тренер ве победи. Не побара пресинг, не направи измена до 70 минута и особено не мењаше во навалната линија на која дефинитивно не и идеше. Ние си го имавме истиот проблем со Бенитез о Ливерпул, сега вие го имате со гнидава италијанска.
Сепак, интуицијава ми вика дека челзи идат даље, незнам зашто чисто претчувсво.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Немој сега, Манчестер имаа далеку далеку подобра игра, не знам која утакмица си гледал, заслужено си тепаа, ние бевме мизерија, што си се фатил ко слеп за стап.
Добро кај ја виде таа подобра игра од Манчестер освен голот што го постигнаа што друго направија, а за тоа дека заслужено тепале можеш да судиш само според голот, но според играта нема шанси. Двете екипи играа мизерно Челзи имаше неколку солидни удари во рамки на голот...реален резултат би бил нерешено

--- надополнето ---

па најголемата утка денес беше Лампард незнае една топка да подаде му ебам копитото, иначе катастрофа игра..тоа е тоа..
Потполно се сложувам со овој пост Лампард требаше да биде заменет од Бенајун, сто посто сум сигурен дека подобро игра моментално од него, единствен играч во Челзи којшто може да помине играч со дриблинг да повлечи неколку играчи кон себе, да направи простор за другите ама :toe:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.964
Добро кај ја виде таа подобра игра од Манчестер освен голот што го постигнаа што друго направија, а за тоа дека заслужено тепале можеш да судиш само според голот, но според играта нема шанси. Двете екипи играа мизерно Челзи имаше неколку солидни удари во рамки на голот...реален резултат би бил нерешено
Манчестер си играа после поповлечено и полежерно.. Ја држеа топката повеќе на средината на теренот и чекаа на некоја контра за да го решат можеби и двомечот..

Иначе, фала на сите што ни ја честитаа победата.. Јас пишав и во темата за ЛШ и во нашиот фан клуб.. За мене уште не е се решено.. Без разлика што игра Манчестер дома и што очекувам да изиграт перфектно, сепак фудбал е, а во фудбалот се е можно.. Поздрав, се гледаме за 6 дена..

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Манчестер си играа после поповлечено и полежерно.. Ја држеа топката повеќе на средината на теренот и чекаа на некоја контра за да го решат можеби и двомечот..

Иначе, фала на сите што ни ја честитаа победата.. Јас пишав и во темата за ЛШ и во нашиот фан клуб.. За мене уште не е се решено.. Без разлика што игра Манчестер дома и што очекувам да изиграт перфектно, сепак фудбал е, а во фудбалот се е можно.. Поздрав, се гледаме за 6 дена..
Но сепак играта не беше на ниво на Манчестер каква што ја имаат, па само заради тоа велам дека би било нерешено реално гледано...

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Имавме добри шанси преку Дрогба,Лампард и Торес и на крајот за ситуацијата со Рамирес требаше да покаже судијата пенал..
Реално,заслуживме Х,ама не победуваат секогаш подобрите :toe:
Честито финале за Јунајтед и за фановите што не провоцираат (има 3-4 нормални) :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom