Фан Клуб: Арсенал

Член од
17 јули 2008
Мислења
496
Поени од реакции
27
здраво фанови -

како не заслужува Аршавин толкава плата - ај сетете се на енфилд , ај сететесе како одлично играше на почетокот - пад во формата , јас секогаш ќе го почитувам оти во мигот кога тимов доживуваше страшни падови , дојде ко месаја го пречекаа пред стадионот ко трофеј , ме нервира понекогаш но знам дека ќе се врати во ритам - точно за со барца да ги реши сам - памтете го муабетов .

РвП - леле како само го сакам/е играчов - си мислам дека и тој не сака - па и не наградува доволно ке бидат 25 во сите конкуренции .

Вермален - жално но вистинито - да се надеваме дека ќе ни се врати кога највеќе ке ни затреба .

виган - евертон - ќе кркаат по три од нив зависи дали ќе можат да дадат - евертон против ливерпул некни покажа заби - но треба да се разигра Насри - не им се грижам -

гледам сме биле фаворити за потписот на ѕвездата на саутемптон - Чемберлејн , ама ко да ни треба некој за одбрана некој ко Кејхил - па и бек некој - Сања е казнет за во ЛШ , Ебу некако доста слабо работи на случајот , ме секира конкретно за со барца

одиме напред - веруваме во нашиот тим , веруваме во тренерот , сега е на ред тие да ја оправдаат нашата доверба во нив -

форза Арсенал !
Бевме фаворити ама по се изгледа дека сити ке ни го лапне пред нос , даваат повеќе пари , (една од причините зошто ги мразам нив реал и компанија поради кој веке нема играч за реална цена :mad:)

Во врска со Мексес , типот е звер и само молам бога да го земат во Арсенал , мн сум импресиониран од неговата борбеност и мислам дека би бил идеално засилување.
Незнам колку беше точна информацијата ама некаде процитав дека сме биле заинтересирани за Ричард Дан од вила , нешто на што не сакам да поверувам , а ако недај боже дојде во арсенал (пу пу скраја да е ) јас штрајкувам до крај на сезона со не гледање на натпреварите :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Бевме фаворити ама по се изгледа дека сити ке ни го лапне пред нос , даваат повеќе пари , (една од причините зошто ги мразам нив реал и компанија поради кој веке нема играч за реална цена :mad:)

Во врска со Мексес , типот е звер и само молам бога да го земат во Арсенал , мн сум импресиониран од неговата борбеност и мислам дека би бил идеално засилување.
Незнам колку беше точна информацијата ама некаде процитав дека сме биле заинтересирани за Ричард Дан од вила , нешто на што не сакам да поверувам , а ако недај боже дојде во арсенал (пу пу скраја да е ) јас штрајкувам до крај на сезона со не гледање на натпреварите :)
Не дека Мексес е нешто посебно, али подобар е од некои други на пр. кои играат на таа позиција, а кои сакате да ги видете во Арсенал... Еден пр. е Самба...

Друго, Дан е убедливо чоекот со најповеке постигнати голови во историјата на Премиер Лигата... Таков играч, истрошен не ни треба, ама воопшто...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

Не верувајте на глупости затоа што менаџерот на Саутемптон изјави дека парите нема да бидат клучни во зделката туку клучно ќе биде напредувањето на играчот и колку ќе добива шанса, а тоа е сигурно Арсенал, а не Саутемптон.

Мексес иако некогаш звер, е многу полабав и по склон на грешки од Скилачи така да не го сакам во тим. Дан би бил најдобар во скок во екипата, ама поим си нема со стартови и е рекордер со автоголови мислам така да ни него.

--- надополнето ---

http://www.arsenal.com/news/news-archive/jay-emmanuel-thomas-joins-cardiff-on-loan

добро е тоа за JET,ке игра за тим со големи амбиции,+ и мислам дека им е повреден Jay Bothroyd(поранешен играч на Арсенал)
Подобро ќе беше да отидеше во Премиер лига на позајмица.

Член од
17 јули 2008
Мислења
496
Поени од реакции
27
Не верувајте на глупости затоа што менаџерот на Саутемптон изјави дека парите нема да бидат клучни во зделката туку клучно ќе биде напредувањето на играчот и колку ќе добива шанса, а тоа е сигурно Арсенал, а не Саутемптон.

Мексес иако некогаш звер, е многу полабав и по склон на грешки од Скилачи така да не го сакам во тим. Дан би бил најдобар во скок во екипата, ама поим си нема со стартови и е рекордер со автоголови мислам така да ни него.

--- надополнето ---

Подобро ќе беше да отидеше во Премиер лига на позајмица.
Значи мислев на парите кои ќе ги добива играчот според неговот договор односно платата на детето :) а и немој да бидеш толку сигурен во изјавата на менаџерот , остај ти он што изјавува сигурно дека би му дошле супер милион или два повеќе со оглед на моменталната состојба на клубот.

Во врска со Мексес , споредбата со скилачи е невозможна односно мексес е измислен за скилачи и е мн по борбен верувај ми не е полабав тоа дефинитивно .Точно дека и он знае понекогаш да направи огромен кикс ама во секој случај е подобар од скилачи кој уште кога играше во севиља не ми праеше мерак токму поради тие негови киксови и некако како да е изгубен во просторот , меѓутоа во секој случај за резерва е и повеќе од солиден.Мексес под водство на венгер би станал одличен играч.БДВ во рома не ја добива вистинската шанса и на негово место замисли игра хуан играч кој не заслужува место ни во виган а не па во екипа како рома.
За дан се сложувам со тебе и би додал само дека би бил играчот со највеќе жолти/црвени картони

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.366
Поени од реакции
12.792
Мексес е многу сличен со вермален,и двајцата сакаат да се движат со топката кон средината и нападаот,да излетуваат напред,и така може многу често да се прават дупки во одбраната.затоа ни треба некој играч што ке седи во дефанзива да биде последен човек,и да биде одличен скокач....Дан,Самба,Хангеланд навивам за едне од овие

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Kako be Dan aloo drvo nevideno e bojle e cuellar od nego daj ne zezajte dan e dobar za wigan ili takvi nas ni treba stolb(nekoj ko vidic) a ja mislam deka toa e Hangeland ili pak Mexes(iako ne e tolku dobar vo skok igra). A zelba mi e da go vidam Shacros u Arsenal Iako go zezna Ramsy sepak deckoto e golem talent

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не дека Мексес е нешто посебно, али подобар е од некои други на пр. кои играат на таа позиција, а кои сакате да ги видете во Арсенал... Еден пр. е Самба...

Друго, Дан е убедливо чоекот со најповеке постигнати голови во историјата на Премиер Лигата... Таков играч, истрошен не ни треба, ама воопшто...
Автоголови, бе, идиот еден... :pos2::pos2:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ееееј до кај стигнавме да ги посакувате Дан и Самба во тим...
да беа добри немаше да играат во дебилни тимови...
Ако веќе купуваме тогаш да купиме нешто квалитетно а не да купиме само колку да се рече дека сме купиле... Мексес е добар како замена т.е. на местото на Скилачи т.е. 4ти дефанзивец (кога ќе се врати Вермален).
А за Кејхил мало морген 20 милиони фунти што ќе даде Венгер... не вреди ни пола од тоа...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/19/arsene-wenger-johan-djourou-arsenal-leeds?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+theguardian%2Ffootball%2Frss+%28Football%29

нека не ве чуди утре да го видите Мигел и ако изигра добро не се надевајте премногу на засилување.

Инаку за Дан не го сакам што вика томи толку време не се покажал сега ќе се покажува. А за Самба најпрвин немав некое мислење али го гледав со Челзи и не ми направи чејф, џабе му е снагана кога нема памет ич.....

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/19/arsene-wenger-johan-djourou-arsenal-leeds?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+theguardian%2Ffootball%2Frss+%28Football%29

нека не ве чуди утре да го видите Мигел и ако изигра добро не се надевајте премногу на засилување.

Инаку за Дан не го сакам што вика томи толку време не се покажал сега ќе се покажува. А за Самба најпрвин немав некое мислење али го гледав со Челзи и не ми направи чејф, џабе му е снагана кога нема памет ич.....
Е бе друже да си ми здрав и жив... Имавме еден таков (Туре), а и доста ми е од црнци више.. Сања и Сонг се доволни у прв тим

Мексес, не знам, дали да го посакувам или не... Во Англија се игра таков фудбал, шо и при најмал контакт се санкционира, а исто и намерата се сакнционира... Го пратам Мексес во Рома, и гледам дека е валкан играч, а и често избувнува... Не го сакам од таа причина што може да направи неред во Арсенал....

Венгер имаше фантастична проценка што не го донесе Џо Кол на лето, иако јас го посакував.... Венгер многу внимава на атмосферата во тимот, па сега кога на тимот му оди „добро“ на сите 4 полиња, не сака да го наруши...

Реков, јас навивам за Кејхил, прво оти е Англичанец... Има 25-26 години и е дете од Јоркиширскиот дел на Англија, ако памтам добро... Супер возраст, талент, па ако даде добар износ за Аршавин не гледам зошто не даде и добар за фудбалер кој вреди...

А и да, за талентот на Саутемптон, Чемберлејн беше мислам... Изјавија дека навива за Ливерпул... Добро бе, сите од Саутемптон надежите навиват за Ливерпул ? И Волкот исто.... Да не го дават само Ливерпул на ТВ, кај нив ? :pos2:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
^Туре е измислен за Самба.....

Инаку за Мексес се сложувам. со македонец_7. Добар е стварно и ни треба таков тепач, само ме плаши дека во Англија може да не остава често на чедило поради неговите испади кој знае да ги направи. Затоа мисалм и дека не добива баш многу шанса во рома.....Инаку за дефанзивец е супер само со неговион памет тешко кај нас дека ќе го земе Венгер.

Јас сум скоро сигурен дека нема да земем ништо посебно ако утре игра Мигел и се покаже во добро светло.....Затоа и не очекуам засилување за да не се разочарам на крај кога нема да видам. А ако дојде ќе ме израдува така повеќе.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Централен се бара, тоа сигурно. Е сега дали ќе се донесе ќе видиме до крај на месецов. Арсен убаво кажа дека бара играч што веќе е вклопен во Англискиот стил на игра. Според последната негова изјава на официјалната страна ме остави многу збунет, а верувам и повеќето од вас. Дали се бара квалитет за прва постава односно англиски long-term, или само за дополнување на кадар односно short-term? Дали се бара цврст, корпулентен играч или се бара брз, агресивен? Дали се бара играч од Премиер лига или играч од некоја друга со слична игра како Премиер? Особено првите две прашања се клучни кои не ни ги открива Арсен (можеби и самиот сеуште се двоуми за нивните одговори), а се клучни во нашите желби и идните шпекулации на весниците.

Kajgana Shop

На врв Bottom