Со оглед на форимите на 2та тима,единствено се плашам дека ќе дојдат по бод на емирати,а како што стојат работите и на тоа ќе атакуваат ,а паралелно со тоа се плашам и од нивните контри и од нафрлени топки кога цела екипа нивна ќе ни е во шеснаесетник.(ако брани фабијански ќе е проблем).
Да беа двата натпревари на гости друга приказна ќе беше,многу полесна.(затоа што знаеме како играат поопуштено против арсенал на домашен терен)
Али верувам во тимов и се надевам ќе продолжи со добрата форма.
Исто и јас, друже... Многу ми е страв особено со Евертон... Лоша екипа е таа... А уште полошо е дека после мечот со Лидс, на гости, играме четири меча дома... Виган, Евертон, Ипсвич и ако победиме во ФА купот со Хадерсфилд, исто на Емирати.... Имаме прилично лесен распоред, кој само би требало да се издржи и да се изоди до крај... Во првиот меч во февруари на гости одиме кај Њукасал, да си наплатиме долгови...
Но дотогогаш... Започнуваме прво со Еланд Роуд
--- надополнето ---
Ооооо па ја почесто да одам на пут чим е ваква работава ...
Види види АРСЕНАЛ се пробудил, годинава хибернацијава порабно завршила. Алал ќерата - браос. Неможам да коментирам за утакмицата оти гледав само исечоци на интернет, али според комантариве (ОНАКА СИТЕ СЛОЖНО)
била утакмица за паметење.
п.с. ќек море на замунда да не ја има
Па после оние очајни игри со Ипсвич и Лидс, Венгер конечно го извади најсилниот состав моментално, и нормално, победа...
На официјалната изјави дека останува во трка за 4те трофеи и дека нема да се откаже, но дека ротацијата на играчите е многу важна... Па не би ме чудело утре, покрај Росицки да го има и Чамак и Денилсон во тимот, заедно со Аршавин
--- надополнето ---
Најплатени фудбалери во светот:
1. Кристијано Роналдо (Реал Мадрид) 12 милиони €
.......................................................................
39. Андреј Аршавин (Арсенал): 4.870.000 €
........................................................................
50. Габриел Хајнце (Марсеј): 4,5 милиони
Единствениот фудбалер на Арсенал на топ 50листата за најплатени фудбалери во светот... Заслужува ?