Фан Клуб: Арсенал

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Мајсторе ако сум го згрешил името не значи дека пропаднал светот и дека не смеам збор да кажам - така да олабави малку со нападот. Тоа што доби црвен картон крајно беше не фер и морав едноставно да напишам нешто. А ако ги полагаш сите надежи у Аршавин, ондак да се простиме одма од титулата. Ни требаат играчи бе пријателе затоа сметам дека Венгер е крив, неможеме со деца константно да ги окривуваме другите тимови зашто имаат искуство, добра одбрана, напад или голман.

---------

ќути море Челзи изгубиле од вците
и ние се жалеме :pos:

ајде главите горе,не следуваат неколку победи сеа со послаби играме :)
2 купа,влез во финале дај боже,вест хем... :)

И едно браво за одбраната,се посигурни и посигурни
Џуру не изгуби ниту еден воздушен дуел а ги имаше многу

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не реков јас дека немавме шанси. Првото полувреме беше топ. Второто малку се падна али ајде пак се држевме.
Али да се вади Волкот и на негово место Аршавин, кога најверојатно и passing-by UFO виделе дека РВП претежно мочаше у канта.
Ај барем да го ставеше она жутоно Бендтнер на негово место, али ВЕНГЕР повторно узврача ударац - Вади го Вилшир.
И иако му беше очигледно кажано да седи по десна страна, тој право у центар ....

Али ич никој од нас да не бере гајле, и Јануарскиов период нема да купиме ништо или евентуално нешо за 15000фунти, ЌЕ ШТЕДИМЕ - РЕЦЕСИЈА!!!

Повеќе глупости не сум прочитал во еден пост одамна...Ти дечко да се преиспиташ малку што уствари гледаш и за кој клуб навиваш. За таквите мозоци како тебе што бараат трансфери напишав еден убав пост минатата или предминатата страна, пребарај убаво.
Презадоволен сум од играта, само среќата не не следи...
Да не беше ваква играта ќе плукав и јас се пред себе, ама на ова нема што да се каже.

П.С. Убаво ти кажаа зошто беше изнесен Волкот, можеше и сам тоа да го заклучиш ако ја гледаше.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Повеќе глупости не сум прочитал во еден пост одамна...Ти дечко да се преиспиташ малку што уствари гледаш и за кој клуб навиваш. За таквите мозоци како тебе што бараат трансфери напишав еден убав пост минатата или предминатата страна, пребарај убаво.
Презадоволен сум од играта, само среќата не не следи...
Да не беше ваква играта ќе плукав и јас се пред себе, ама на ова нема што да се каже.

П.С. Убаво ти кажаа зошто беше изнесен Волкот, можеше и сам тоа да го заклучиш ако ја гледаше.
Искрено ни една измена не ме изненади, ги очекував и двете (можеби само очекував Шамак да влезе место Бентднер)...
а сеа што јас сакав тоа е друго... Насри беше многу слаб натпреваров како да немаше сила и експлозивност да помине покрај некој играч, мислам ако некој заслужи да излезе место Аршавин тоа беше тој али од друга страна го сфаќам Венгер зашто го остави...

и пак ќе кажам како може ваков тим да биде на второ место :( ова е типичен антифудбал и од сега им посакувам ваква среќа на сите тимови што играат против Шити

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Значи попедерска игра на Емирати не сум видел одамна, волку многу една екипа на Емирати се нема брането, ние 9 шута у гол тие 0, не ми се верува многу лоша срека, и пак ке кажам судиите ама стварно беше чист пенал исто како и со Виган пак не упропастија, ете ти 4 бода. Ама тоа е одиме сега наредниве утакмици да ги добиеме со лесни противници и да се надеваме дека следното коло Манчестер ке изгуби од Кокошките и ние ке ги стигнеме!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Значи како може некој пак да плукаат....

Едноставно во тимот изигаа сите на добро ниво. Сонг повторно во неков елемент и дефинитивно еден од најдобрите ДМ ако не и најдобар. Одбраната доста солидна Џуру прекрасно, Кошиелни малку се мачеше со тевез сепак не направи некоја глупост. Учи брзо тоа е добро...

И да Фабијански одлично истрча на некои топки, а и Клиши доста солиден да не го заречам пу пу.

Едноставно некогаш кога несака несака. Во второ само тевез беше на средина другите сите 10 души од Сити подалеку од 30 метри не излегоја. Исто така ме радува во последно што почесто гледам шутеви надвор од 16 метри. Во второ ни се намалија шансите затоа што Сити претерано се бранеше и би се слижил со Томислав дека е срамота за таков тим толку да се брани.....

И тие што бараат толку трансфери ај нека пишат кој кој би сакале да дојде (освен за дефанзивец) и кој би сакале од првите 11 да оди што играа денес затоа што како што гледам пак нешто не им чини во првите 11 што изиграааа....

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Значи како може некој пак да плукаат....

Едноставно во тимот изигаа сите на добро ниво. Сонг повторно во неков елемент и дефинитивно еден од најдобрите ДМ ако не и најдобар. Одбраната доста солидна Џуру прекрасно, Кошиелни малку се мачеше со тевез сепак не направи некоја глупост. Учи брзо тоа е добро...

И да Фабијански одлично истрча на некои топки, а и Клиши доста солиден да не го заречам пу пу.

Едноставно некогаш кога несака несака. Во второ само тевез беше на средина другите сите 10 души од Сити подалеку од 30 метри не излегоја. Исто така ме радува во последно што почесто гледам шутеви надвор од 16 метри. Во второ ни се намалија шансите затоа што Сити претерано се бранеше и би се слижил со Томислав дека е срамота за таков тим толку да се брани.....

И тие што бараат толку трансфери ај нека пишат кој кој би сакале да дојде (освен за дефанзивец) и кој би сакале од првите 11 да оди што играа денес затоа што како што гледам пак нешто не им чини во првите 11 што изиграааа....
Се сложувам сите супер си изиграа само што не не послужи срекава тоа е друга работа (не сме ние Манчестер Јунајтед)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
брао шлаг на брукава брао црвен за Сонг
со кој памет бе Аршавин наместо Волкот, све што пипна усра
за Бендтнер неќам ни да зборам
----------------------------------------------------------
срамота ова шо се случува, секогаш иста приказна пет години наназад
------------------------------------------------------------
ЦРВЕН ЗА ВЕНГЕР ВЕЌЕ ОВА И СЛЕПЦИ БИ ГО ВИДЕЛЕ!!!
Веројатно, да, бидејќи само ти си слепец, а сите други гледале нешто друго ! :pos2:

--- надополнето ---

Не реков јас дека немавме шанси. Првото полувреме беше топ. Второто малку се падна али ајде пак се држевме.
Али да се вади Волкот и на негово место Аршавин, кога најверојатно и passing-by UFO виделе дека РВП претежно мочаше у канта.
Ај барем да го ставеше она жутоно Бендтнер на негово место, али ВЕНГЕР повторно узврача ударац - Вади го Вилшир.
И иако му беше очигледно кажано да седи по десна страна, тој право у центар ....

Али ич никој од нас да не бере гајле, и Јануарскиов период нема да купиме ништо или евентуално нешо за 15000фунти, ЌЕ ШТЕДИМЕ - РЕЦЕСИЈА!!!
Веројатно, не ја знаеш ниту причината за тоа, нели ? Но, ослободен си ти, пошто си слепец, нели... Сам кажа

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Веројатно, да, бидејќи само ти си слепец, а сите други гледале нешто друго ! :pos2:

--- надополнето ---

Веројатно, не ја знаеш ниту причината за тоа, нели ? Но, ослободен си ти, пошто си слепец, нели... Сам кажа
Брат, ја тебе не те сфаќам... Цитираш цел пост и болдираш 1 збор, само за да вреѓаш некој...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Е, и добро е шо Челзи - Јунајтед ја одложија за потаму, оти сега ке беше +7, а то е крајно лошо.... Вака останува, таа „разлика“ од 4 бода, која не е многу, но мислам дека Тотенхем би требало да им скинат некој бод на Јунајтед... Од сезоните наназад, јасно е дека Јунајтед во овој период е најјак, и затоа мислам дека оваа сезона Јунајтед ке ја освои титулата, а можно е и да го повтори и нашето освојување од пред 5-6 години...

Искрено се надевам дека можеме да им парираме, но јасно е дека нивниот менталитет е таков... Почнуваат споро, но потоа победуваат се и сешто.. Некој кикс, како против на пр. ете Тотенхем е само една алка, која не може да ја турне целата сезона... Она што Арсенал треба да го направи е да победи барем на 4 меча по ред, дома и гости, и при тоа да се доближи го „врвот“... Друга работа, ако го освоиме тој купот, ќе биде супер за нашите играчи, да осетат трофеј во рацете, но и таму ке биди тешко... Тимот предводен од Рој сигурно нема да ни даде толку лесна победа.... Трета работа, ако биде според сите претпоставки, сега имаме негатива од -4 во однос на Јунајтед... Тие имаат два меча на гости, Блекпул и Челзи, кои по претпоставка би требало да ги добијат, оти и Блекпул, а особено Челзи се најслабите тимови во лигата, моментално, би имале - 11 бодови... По претпоставка да си го победиме Стоук тоа се -7 бодови... Значи, работата е лоша за нас.... Клучен период за нас, и клучен меч, беше овој, но не сакав да го тупам многу и да кажувам, и нормално не бев на оган, туку седев дома, со надеж дека ке победиме... Но... тоа е тоа.. Едната „битка“ во средишниот дел од сезоната ја загубивме.. Другата „битка“ е апсолутно четири победи од толку меча, и тоа против Вест Хем(г), Виган(д), Евертон(д) и Њукасал(г).... Секој кикс и комотно можеме да кажеме, дека титулата би била, не загубена, туку филозофски кажано, уште подалеку...

И уште нешто, тим кој што изгубил дома 11 бода, во сезона на домашен терен, апсолутно никогаш не станал шампион во Англиска Премиер Лига.... Па, уште еден парадокс за нас, дали ќе можеме да успееме во тоа...

Поздрав ганери и главата горе

--- надополнето ---

Брат, ја тебе не те сфаќам... Цитираш цел пост и болдираш 1 збор, само за да вреѓаш некој...
Ти, не се вреѓаш, кога некое исфрустрирано копиле ке те нарече „слепец“ ? Бидејки таму пишува „сите“ ?! Јас не се пронаѓам, го цитирам чисто да испадне глупаво пред другите, со неговите зборови...:pos2:

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Споре мене решавачка за титулата ке биде утакмицата на 30 април ние играме дома со Манчестер, ако тепаме а тие пред тоа на први март да се надеваме ке изгубат од Челзи, и после на седми мај Манчестер пак игра со Челзи и да изигра нерешено таман да ги стигнеме. Е сега колку е ова реално тоа ке видиме, само знам дека веке не смееме да праиме киксови, зашто ако направиме уште некој готови сме, а и заборавив Манчестер сега игра со Кокошките на гости, да се надеваме дека ке нема да тепаат. Можеби се ова што напишав малку потешко да се оствари ама има големи шанси да биде. И пак ке кажам дека најмногу зависи од Арсенал, не смеат да прават киксови посебно дома како што беше случајот со Њукасл и ВБА. Значи Манчестер има уште Тотенхем(Г),Челзи(Г и Д), Сити(Д), Ливерпул(Г), Арсенал(Г), а ние имаме уште Ливерпул(Д), Манчестер(Д) и Тотенхем(Г), нашиот распоред е доста полесен ама мене повеке ми е страв што ке направиме со помалите екипи.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Последно јас најмногу можеби го критикував Венгер и стојам зад тоа, ама вечерва стварно немаше никаква вина тој ни па кој било друг па чак ни судијата што не виде дека е пенал. СРЕЌАТА ја немавме и таа е едини кривец што не тепавме. А овие СЕЛАНИВЕ што се бранеа ко пичи.а со 10 души во 16-ник е друга приказна!
Не се радувајте што Челзи изгуби секако се зад нас, Манчестер победи и то не е арно!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Споре мене решавачка за титулата ке биде утакмицата на 30 април ние играме дома со Манчестер, ако тепаме а тие пред тоа на први март да се надеваме ке изгубат од Челзи, и после на седми мај Манчестер пак игра со Челзи и да изигра нерешено таман да ги стигнеме. Е сега колку е ова реално тоа ке видиме, само знам дека веке не смееме да праиме киксови, зашто ако направиме уште некој готови сме, а и заборавив Манчестер сега игра со Кокошките на гости, да се надеваме дека ке нема да тепаат. Можеби се ова што напишав малку потешко да се оствари ама има големи шанси да биде. И пак ке кажам дека најмногу зависи од Арсенал, не смеат да прават киксови посебно дома како што беше случајот со Њукасл и ВБА. Значи Манчестер има уште Тотенхем(Г),Челзи(Г и Д), Сити(Д), Ливерпул(Г), Арсенал(Г), а ние имаме уште Ливерпул(Д), Манчестер(Д) и Тотенхем(Г), нашиот распоред е доста полесен ама мене повеке ми е страв што ке направиме со помалите екипи.

Охохоооооо.... До тогаш, ќе се знај шампионот... Не заебавај ! :)

--- надополнето ---

I feel we had the performance and not the result.But I take a lot of encouragement from tonight’s game, even if mathematically we are all frustrated and the players are very disappointed.

The regret I have tonight is that we did not take our early chances because that would have changed the game.

I think I would more encourage them to keep playing like we do and win more games than we draw.-Веројатно се однесува на Јунајтед....

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
арсенал ја немаше онаа мала но многу значајна спортска среќа на овој натпревар. Стори се што можеше да победи залагањето беше највисоко од сите, но така е тоа кога против себе имаш антифудбал тактика (сите играчи од ман сити беа зад топка).
Но и тоа мора да им го признаеме и само да се надеваме дека некогаш и ние ќе имаме толку цврста одбрана бидејќи сите знаеме дека "напаѓачите добиваат натпревари, а одбранбените играчи титули" .
Сепак позитивен биланс имаме со сити 4/6 бода нешто што ќе беше добро да го имаме и со останатите од 4 најдобри тима на табелата.
Сепак овој бод не боли толку како што болат на пример натпреварите со Сандрленд , Виган, или оној самоуништувачки пресврт со тотнам (сега се гледа колу ни фалат тие бодови).
Ако играме со овакво залагање на следните натпревари (а мора да играме), тогаш треба да очекуваме да влеземе во победничка серија !!!

п.с. На која фрустрација мисли венгер (после мечот ли се деси нешто или ???)

On Fabregas being frustrated…
Of course Cesc is upset because he wants to win the game. He doesn’t go out there to play a draw he goes out there to win and every time he does not win I can tell you he is very frustrated. But we are all [frustrated] tonight. I don’t blame my team. I think I would more encourage them to keep playing like we do and win more games than we draw.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
арсенал ја немаше онаа мала но многу значајна спортска среќа на овој натпревар. Стори се што можеше да победи залагањето беше највисоко од сите, но така е тоа кога против себе имаш антифудбал тактика (сите играчи од ман сити беа зад топка).
Но и тоа мора да им го признаеме и само да се надеваме дека некогаш и ние ќе имаме толку цврста одбрана бидејќи сите знаеме дека "напаѓачите добиваат натпревари, а одбранбените играчи титули" .
Сепак позитивен биланс имаме со сити 4/6 бода нешто што ќе беше добро да го имаме и со останатите од 4 најдобри тима на табелата.
Сепак овој бод не боли толку како што болат на пример натпреварите со Сандрленд , Виган, или оној самоуништувачки пресврт со тотнам (сега се гледа колу ни фалат тие бодови).
Ако играме со овакво залагање на следните натпревари (а мора да играме), тогаш треба да очекуваме да влеземе во победничка серија !!!
Убаво кажано...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

п.с. На која фрустрација мисли венгер (после мечот ли се деси нешто или ???)

On Fabregas being frustrated…
Of course Cesc is upset because he wants to win the game. He doesn’t go out there to play a draw he goes out there to win and every time he does not win I can tell you he is very frustrated. But we are all [frustrated] tonight. I don’t blame my team. I think I would more encourage them to keep playing like we do and win more games than we draw.

хахаха ја читаше изјавата на Туре а ? :)

Па имаше некоја дискусија на крај на мечот меѓу Фабрегас и Манчини, незнам што си објаснуваа меѓу себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom