Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.586
Ама тест.... па уште желба и пол.Божја желба/одлука... никогаш не знаеме на какви тестови не става Господ...![]()
Туку баш ме интересира женскиот став по однос на оваа "желба"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ама тест.... па уште желба и пол.Божја желба/одлука... никогаш не знаеме на какви тестови не става Господ...![]()
Ама тест.... па уште желба и пол.
Туку баш ме интересира женскиот став по однос на оваа "желба"
A ако и го зачне некој манијак со сила, тогаш што вика црквата?
Нема никаков морален, етички, верски и каков било принцип. Едноставно абортусот е убиство. Исто како да земеш да отепаш едно животинче. Дали сфаќате дека тоа е живо суштество и расте?Се променија времињата Симеон. Абортусот во Македонија е легализиран уште во 1950-сетите.
Причина..
Премногу жени умирале од нелегални абортуси.
А сега од морален, етички, верски и каков сакаш принцип, можете да си зборите до кога сакате. Нема тоа да промени нешто, ама ако вежбајте си способности за дискусија.
Нема никаков морален, етички, верски и каков било принцип. Едноставно абортусот е убиство.
Исто како да земеш да отепаш едно животинче. Дали сфаќате дека тоа е живо суштество и расте?
Во периодот кога не може да преживее независно од мајката (мене), фетусот не го сметам за дете, т.е. човек.
Според Библијата е убиство. Според Законите на Р.М. до 12-та недела од бременоста, не е убиство. Библијата ја следат верниците. Законите ги почитуваат сите, и верниците и атеистите. Што е појако?
Да не се повторувам, ќе си се цитирам:
Живо суштество стануваш со раѓањето. Претходно, колку и да звучи ова грубо, си вид на паразит во телото на мајка ти.
Остај ги законите на Р.М. Јас не сум верник, но сум логичар. Дали е во 1-ва недела или во 20 недела тоа е живо, сфаќаш? Се храни, користи ресурси од мајката, расте, се развива (тоа е знак на живот).
Остај ги законите на Р.М. Јас не сум верник, но сум логичар. Дали е во 1-ва недела или во 20 недела тоа е живо, сфаќаш? Се храни, користи ресурси од мајката, расте, се развива (тоа е знак на живот).
@Lavanda
Си чула за посвојување?
@Никола
Јас разбирам да се има логичен избор, ама не би рекол дека е логичен изборот за абортус кога одлучуваш дали ќе извршиш убиство или не! Нека си има колку сака избори и закони, она што ќе го сносиш подоцна во психата е многу посилно од законите и сл.