Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
E добро де, во живо имам гледано абортус, и тоа не беше намерен, мораа да ги извадат бебињата кои беа 21 недела, да ја спасат мајката од смрт, и до мене беше женичката која абортираше и ???? Нема шо да се грозите од кога сте ја направиле бељата има свесно и одговорно да се сносите со тоа, или абортус дур е време или ќе си го родиш и нема да мораш да гледаш *убиства*.

видеото беше ОДВРАТНО!!!!!! Мислам дека не постои ниту една жена на светот која сака да направи абортус. но не е се така црно и бело во животот. секој има право на избор безразлика дали е тоа добар избор или не.

Pomos...na moja drugarka i treba itno klinika kade sto moze da abortira...znam deka legalno takvi kliniki kaj nas ne postojat...pa ako mozebi znaete kade go pravat toa nelegalno i kolku kosta procesot ve molam da mi kazete.Odnapred blagodaram.

Pomos...na moja drugarka i treba itno klinika kade sto moze da abortira...znam deka legalno takvi kliniki kaj nas ne postojat...pa ako mozebi znaete kade go pravat toa nelegalno i kolku kosta procesot ve molam da mi kazete.Odnapred blagodaram.

Немој ни да помислите нелегално да абортира.. алоооо кај се наоѓате во Уганда или ???
Се знае кај се абортира Клиника за Гинекологија и Акушерство или сакаш на душа да ја носиш другаркати или таа никогаш повеќе да не забремени ????
Треба многу внимателно да се преистпитете каков совет барате... не е ова кај можам да најдам стоматолог другарка ми ја боли заб.... туку се работи за многу страшно и крајно сериозна работа, и затоа како мој совет вие ГАК!

Не ми се верува што читам:vozbud:
А другарка ти нема родители?Каде е другата страна која помогнала да остане бремена?Разбирам дека си и блиска другарка ама неможете вие 2 сами да одлучите и да го изведете ова.
И нормално дека потои легално,не си комплицирајте повеќе.Lavanda ти кажа веќе каде може да абортира легално,а за цената јас имам слушнато дека било околку 6-7000ден ама не ме фаќај за збор,ич не сум сигурна во ова,не се ни сеќавам кога и каде сум слушнала

Легално, освен на Клиниката за гинекологија и акушерство, такви интервенции прават и во приватните клиники. Знам сигурно дека во Ре-медика се прави таков зафат и чини 7000 денари + дополнителни трошоци.
Прашањево за абортирање(се надевам дека е сериозно поставено) е страшно сериозно и одговорно по девојката што треба да абортира и по тој што ќе ја врши интервенцијата, така што треба не два пати, него сто пати да се размисли пред да се реши на нелегален абортус. Во моменти на паника, како што е овој верувам дека се` би направила и на се` би се согласила само да се реши од несаканата бременост. НО, ако се искомплицира интервенцијата и останат последици (мислам на неможност да се има деца понатаму) цел живот нема да си прости за оваа одлука што сега и се чини најсоодветна.
Другарка ти и сите што се наоѓаат во таква ситуација поубаво да стегнат заби во моментов и да кажат дома, без разлика за каков тип на родители станува збор и да ја издржат секоја казна и се` она негативно што следи од родителите по такво сознание и да побараат помош од домашните затоа што со нив најдобро ќе го решат проблемот.
Казната што сега и` би следела од родителите не е ни одалеку иста со казна да не можеш да имаш потомство понатаму.

...sum, vo sluchai na malformacii na plodot, i so potvrdena dijagnoza od nadlezno medicinsko lice, inache ne, posho zakonski e zabraneto bashka-a za toa postojat dobri prichini zasho e taka...

me mrzese da citam zs ima dosta za citanje..ali ja ke si go kazam moeto mislenje na kratko...go odobruvam abortusot...najprvo toa e pravo na devojkata i deckoto kako sakaat tie toa ke bide..a ne so bese pred nekoe vreme MPC bila protiv abortusi ili nz so religijata ne dozvoluela..gluposti...pa ako sakaat tolku da go cuvaat neka si go zemat oni.. i neka go cuvaat..treba abortusite da si bidat pravo na zenite zs u niv se stvara bebeto i oni treba da si odlu4at so sakaat i da ne im se mesa nikoj,edino ako devojkata ne pobara mislenje od nekoj...pa posle imalo siraci pa nz so...pa gi maltretiraat decata...svasta ima... toa e moe mislenje ..znaci DA za abortus

Не ми се верува што читам:vozbud:
А другарка ти нема родители?Каде е другата страна која помогнала да остане бремена?Разбирам дека си и блиска другарка ама неможете вие 2 сами да одлучите и да го изведете ова.
И нормално дека потои легално,не си комплицирајте повеќе.Lavanda ти кажа веќе каде може да абортира легално,а за цената јас имам слушнато дека било околку 6-7000ден ама не ме фаќај за збор,ич не сум сигурна во ова,не се ни сеќавам кога и каде сум слушнала

a od kaj znaes kakvi roditeli ima taa?a za maskite niso novo samo da nasetat neso seriozno i begaat odma,i na kraj ke ti reci "mal sum da se zenam".ako e taka ,znaci mal e da se zeni a ne e mal da praj deca !

a moze da pobara strucna pomos zs so toa legalno nelegalno abortiranje,pa da ne si napravi problem pa posle da nema deca i sli4ni gluposti...ima mn za zborenje za temava ...

N|ghtmare_f напиша:
a od kaj znaes kakvi roditeli ima taa?a za maskite niso novo samo da nasetat neso seriozno i begaat odma,i na kraj ke ti reci "mal sum da se zenam".ako e taka ,znaci mal e da se zeni a ne e mal da praj deca !

a moze da pobara strucna pomos zs so toa legalno nelegalno abortiranje,pa da ne si napravi problem pa posle da nema deca i sli4ni gluposti...ima mn za zborenje za temava ...

А паметот на таа кај и бил дур се ебела без заштита а?
Неможе секогаш мажите да ни бидат криви за несакани бремености, колку се тие толку и ние треба да сносиме одговорности , никој не ја силувал и фатил за гуша да се секса без кондоми и контрацептивни средства.
И да баш поради тоа треба да размислува цело време на сејф секс, за тоа дека може и стерилна да остане после лош абортус.

Да казам јас и збор, два од Црковен поглед на абортусот. Значи со самото зачнување на плодот во утробата на девојката(веќе мајка), се создава потполно човечко суштество, што значи дека и самиот абортус е грев, бидејќи во тоа создание, во утробата на мајката има душта, што значи и живот, а со абортусот се умртвува плодот, е таквото умртвување е убиство, можеби не на некој начин од современот начин на убиства, но сепак суштината на истото е таа, Црквата би дозволила абортус(убиство), само во еден случај кога и самите родители би му давале душа на детето, односно на плодот уште во утробата, се додека душата слегува од небесата како дар на живот, дотогаш човекот нема право да одзема нешто што не дал.:toe:

Да казам јас и збор, два од Црковен поглед на абортусот. Значи со самото зачнување на плодот во утробата на девојката(веќе мајка), се создава потполно човечко суштество, што значи дека и самиот абортус е грев, бидејќи во тоа создание, во утробата на мајката има душта, што значи и живот, а со абортусот се умртвува плодот, е таквото умртвување е убиство, можеби не на некој начин од современот начин на убиства, но сепак суштината на истото е таа, Црквата би дозволила абортус(убиство), само во еден случај кога и самите родители би му давале душа на детето, односно на плодот уште во утробата, се додека душата слегува од небесата како дар на живот, дотогаш човекот нема право да одзема нешто што не дал.:toe:
A ако и го зачне некој манијак со сила, тогаш што вика црквата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom