- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.202
- Поени од реакции
- 1.943
Dali ste dovolno hrabri za da go poglednete videoto, kako izgleda eden abortus?! http://www.abortionno.org
Грозно е.И да, тоа е убиство.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali ste dovolno hrabri za da go poglednete videoto, kako izgleda eden abortus?! http://www.abortionno.org
Pomos...na moja drugarka i treba itno klinika kade sto moze da abortira...znam deka legalno takvi kliniki kaj nas ne postojat...pa ako mozebi znaete kade go pravat toa nelegalno i kolku kosta procesot ve molam da mi kazete.Odnapred blagodaram.
Pomos...na moja drugarka i treba itno klinika kade sto moze da abortira...znam deka legalno takvi kliniki kaj nas ne postojat...pa ako mozebi znaete kade go pravat toa nelegalno i kolku kosta procesot ve molam da mi kazete.Odnapred blagodaram.
Kako bre ne postojat, ne e ova Izrael !Pomos...na moja drugarka i treba itno klinika kade sto moze da abortira...znam deka legalno takvi kliniki kaj nas ne postojat...pa ako mozebi znaete kade go pravat toa nelegalno i kolku kosta procesot ve molam da mi kazete.Odnapred blagodaram.
Не ми се верува што читам
А другарка ти нема родители?Каде е другата страна која помогнала да остане бремена?Разбирам дека си и блиска другарка ама неможете вие 2 сами да одлучите и да го изведете ова.
И нормално дека потои легално,не си комплицирајте повеќе.Lavanda ти кажа веќе каде може да абортира легално,а за цената јас имам слушнато дека било околку 6-7000ден ама не ме фаќај за збор,ич не сум сигурна во ова,не се ни сеќавам кога и каде сум слушнала
N|ghtmare_f напиша:a od kaj znaes kakvi roditeli ima taa?a za maskite niso novo samo da nasetat neso seriozno i begaat odma,i na kraj ke ti reci "mal sum da se zenam".ako e taka ,znaci mal e da se zeni a ne e mal da praj deca !
a moze da pobara strucna pomos zs so toa legalno nelegalno abortiranje,pa da ne si napravi problem pa posle da nema deca i sli4ni gluposti...ima mn za zborenje za temava ...
A ако и го зачне некој манијак со сила, тогаш што вика црквата?Да казам јас и збор, два од Црковен поглед на абортусот. Значи со самото зачнување на плодот во утробата на девојката(веќе мајка), се создава потполно човечко суштество, што значи дека и самиот абортус е грев, бидејќи во тоа создание, во утробата на мајката има душта, што значи и живот, а со абортусот се умртвува плодот, е таквото умртвување е убиство, можеби не на некој начин од современот начин на убиства, но сепак суштината на истото е таа, Црквата би дозволила абортус(убиство), само во еден случај кога и самите родители би му давале душа на детето, односно на плодот уште во утробата, се додека душата слегува од небесата како дар на живот, дотогаш човекот нема право да одзема нешто што не дал.![]()
A ако и го зачне некој манијак со сила, тогаш што вика црквата?