B. Boop
Princ: Најозбилна...
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 1.302
- Поени од реакции
- 263
Ти гарантира некој дека цел живот ќе ги имаш средствата за одгледување?Не вели како сум,вели како ќе бидам.Пример:Се зимат дечко девојка со оптимални приходи доволни за одгледување на едно,две,три...деца,се напуштат,едниот умира(се си бива)се доаѓа на тешка ситуација како финанцииска така и психичка...да не ја тупам многу ме свати што сакав да кажам,е сеа прашањето ми е:Што понатака со децата?Да ги убиеме дека немаме средства,да се убијам дека немам средства,или цела фамилија да иде у неповрат.
Секој има право на живот,секој!
А за постот на Бети Буп можам само да се :nesvest: што мајка легнала со човек кој не го познава,може има сида...може е жена преправена во маж се си бива..алкохол луѓе чуда прави :uvo:
Наташа, ти мене нешто не си ме прочитала како што треба. Каде има во мојот пост МАЈКА што легнала со човек со сида??? Зборував за малолетни деца, не мајки и сопруги!
Јас ја поддржувам Лаванда во мислењето.
Едно е малолетно лице без завршено образование и без сопствени приходи да биде родител, а друга ситуација е онаа што ја наведе ти со веќе постоечки брак на ситуирани родители. Во вториот случај ако мајката/таткото (родителот кој останал сам) не може сам тогаш фамилијата (нејзина, негова) помага во секоја смисла во одгледување на веќе постоечкото дете.