Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Гужва шмужва , земи пијан дебелко пред тебе и гурај го. Фала му на Бога што имаше Јелен пиво , ко протурено буре бев.

Гужва шмужва , земи пијан дебелко пред тебе и гурај го.
Древната тајна за раат душа на сите масовни собири. Не требаше да ја споделиш кога веќе ја знаеш.... :icon_lol:

Циганска работа направија си цените... многу циганска. Ова не им требаше стварно. Кога веќе видов дека Скопското е точено со цела пења е седум банки, а Бексот лименка осум(чиј сум особен фан) писнав на Бексот фала богу.

Гоце Анраудов синоќа сломи, најбољи...

...а цените на пивата за разлика од лани скокнале за 20-30 денара. :)

Вчера ко за прв ден имаше ептен гужва. :)

--- надополнето ---

ЅВЕРОТ! :cuc:

а лашкото црно 100
мислам дека беше лашко темно 70-барем толку ми го наплатија мене!!!!!!!
Да знаеме што пари да зееме, не?
една дневница

комотно можеш да си донесеш пива од дома во ранец ако ти е прескапо
..ооооооо извини буџетаријо,дај просветли не со споредбите колку е пиво на други пивофести надвор од Македонија...............и да верувај дека ќе има голем дел од младите кои ќе си КУПУВААТ ПИВА ОД ПРОДАВНИЦА...................

педерски(се извинувам) потег направија СКОПСКО...........лани 0,5 беше 50 ден,оваа година 0,4-70 ден:kesa:..........поради изборот на пива,100% ќе го бојкотирам Скопското(иако најубаво ми е).......
а да и тоа НЕСМАСНАТА РАЈА која седи позади штандовите,нека ЗЕМАТ КУРС ПО ТОЧЕЊЕ НА ПИВО.........

gone87 тоа го реков, не си ме сфатил. Ќе видат луѓето дека се заебаваш со нив првиот ден со некои нереални цени па нема да ти купуваат пиво и ќе се снајдат, тоа го реков. Јас искрено немам намера да купувам од нашиве пива. Кај што се скапи па и со оние досадните бонови плус...

gone87 тоа го реков, не си ме сфатил. Ќе видат луѓето дека се заебаваш со нив првиот ден со некои нереални цени па нема да ти купуваат пиво и ќе се снајдат, тоа го реков. Јас искрено немам намера да купувам од нашиве пива. Кај што се скапи па и со оние досадните бонови плус...
касно укапирав :smir:
како и да е СРАМОТА ЗА СКОПСКО(а богами и за другите пива).......наместо на пивофест да имаш промотивна цена,тие не ребраат во здрав мозок.....

Јас мислам дека после Гоце излишно е да се присуствува на пиво лендов :icon_lol: отидов вчера, пробав што ми беше ќејф и доста е.
Од аспект на организација, може и подобро но ние во Македонија не се стремиме кон перфекција, туку се водиме по паролата "ај батали, никој нема да примети".
Луѓето не ги коментирам, секој во својот филм ;)
Во случај да ме пукне носталгија по гролш, баварија или пан, се враќам на кале...па тоа би било да не должиме многу.

Само една огромна замерка..."ЗВУКОТ" на сцената кај пивницата е срамота.

мислам дека беше лашко темно 70-барем толку ми го наплатија мене!!!!!!!
Малото беше 70, големото 100 :)

Искрено, сте отишле на пивофест да пиете Горско? И 50 денари? Ар ју факинг кидинг ми?

Горско, Каменица, Даб, Крали, Скопско(иако ми е едно од поубавите пива) ги одбегнувам на пивофест.

И дај кажете некое добро пиво т.е. кај се штандовите на овие што ги спомнувате како подобри(освен српскиве)

Малото беше 70, големото 100 :)

Искрено, сте отишле на пивофест да пиете Горско? И 50 денари? Ар ју факинг кидинг ми?

Горско, Каменица, Даб, Крали, Скопско(иако ми е едно од поубавите пива) ги одбегнувам на пивофест.

И дај кажете некое добро пиво т.е. кај се штандовите на овие што ги спомнувате како подобри(освен српскиве)

Шанкот наспроти форнети

Златен Туборг за 80 и фурај цела вечер :D Као и верувам сите иам да замерам само на цените, поскапени од минатата година,затоа вчера морав да чувам пари за во петок/сабота.Скарата - плескавица 100 денари! :O

Луѓе фул, атмосфера одлична, гоце партали, свака част :D

Сакам цел живот да сум на свирка на Суперхикс. Прекрасно, прекрасно.
Да ме искапија со пиво и сабајле одвај станав од кревет од болки, ама вредешее :vozbud:

Лашко не си пробав, ама се надевам недела и то :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom