Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Снема бонови... па снема скопско... Сељачишта се трескаа на сите страни и мислеа дека цело Кале е нивно. Дожд од пиво на сите страни... Утре со чадор идете...
И да, греота е три пати да ти скокне CD... Како да не е срамота што се пееше на плејбек... Абе Гоце бе... Пола Кале за тебе беше полно.
Како и да е, добра забава:)

Па добро е ама пак лоша организација со штандовиве за пива се чека ред 10 минути... Иначе од лани нема некоја разлика тоа е тоа. Гоце на крај направи атмосфера ама ипак се на се останува онака ништо превише во однос на организација.

многу луѓе има , не ги собира и тоа скарите смрдат на сите страни

и што е со цените бе у дискотека да не сме

Добра забава, се изнаскокав на суперхикс, свртев оро на Гоце, од каква музика на каква завршивме, али океј беше сепак. :)
За пивото да коментирам не би, заш не пијам пиво.
Штандовите...некои преполни, некои празни, не беше разредено и се чекаше ред.
Имаше доста народ иако не се осекаше некоја гужва.
Се на се океј беше, па ке вииме сеа утре како ке биде.

Ау! Суперхикс растур!
Не ги фатив скроз од почеток, сепак тоа што го фатив беше растур, можеби на моменти свиреа нешто старо што не го знаев но затоа при крај надоместиа!
Ме брцнаа со цигара, ми ги искршија јајцата у шутка, добив глава у брада, подлактица у нос, у фаца, ноктот ми отече, сепак беше одлично!
Имаше еден идиот огромен му ебам сељакот,у нај јакото, на љута рана, ме фаќа и јас ко парталче ме фрла, со ранецот летам и паѓам на земја, ме исшутираа малце, среќа еден ме дигна, станав тој идиотот пак ми доаѓа и ме фрла, тој два и кусур, со ланци целиот, тежок сељак.

имаше и еден гол соблечен ( горе) со нешо тетоважа на грбот. и тој ист ваков , 100kg>>>>>>>> ... ебате какви сељаци има на светов :(

како и да е мн ми прае мерак "africa" ако не се лажам на Аларм ја свиреа за прв пат ептен ми остана врежана уште од пред 3 месеци :)
скокање , рипање and of course орце на гоце :)
АЈДЕ БРАЌАааа !!!!! :)

Многу гужва ама коа ќе си застанеш од страна или горе или па некоја добра позиција до еден од шанковите и не е лошо. Само едно не ми е јасно. Скопско ко што видов 70 денари, тоа за чаша од 0,4 беше или ? Најфино ми беше тоа германското црвено пиво на штандот кај Murphy's (кое денес го немаше)...полалитарка 120 денари или 100 0,3 за едно исто црвено ама доста појако. Како и да е цениве се претерани и верувам дека и со помали цени ќарот пак ќе им биде голем. Колку за споредба цените на Окоберфест за 1 Л пиво за 2010 се меѓу €8.30–8.90. Ако направиме споредба меќу стандардот на Германија и нашиот, и ако направиме смешна споредба меќу Пиволенд и Октоберфест излегува дека нашите малце се прецениле.

ГОЦЕ, ТИ СИ СЕМОЌЕН!!!

Btw дојдете на grolsch штанд, слабо луѓе има :icon_lol:

Ама на Гролш штанд ги нема убавите шишенца :cry:

Дојдов, видов, испочкрапав :) Гужва има, не очекував волку гужва ко за среда.

Хикси беа ОК, иако очекував нешто маскирани, ово-оно.

Гоце, владее!!! Иако цело време носеше јакна, сепак е главниот шизик.

Ај, ко за 6 саат наутро, доста е.

Edit: Закачив по некоја фотка на нет :)
pivolend_15092010_toni_arsovski10.jpg

Останатите фотки, тука.

Мислам дека воа со цената на пивото го прават само првите два три дена....после ќе се намали...па неможам ја од Велес со 100 евра да одам :kesa:

Мислам дека воа со цената на пивото го прават само првите два три дена....после ќе се намали...па неможам ја од Велес со 100 евра да одам :kesa:

не баш :O

иначе со оваа цена на скопското не ти се исплати скопско да пиеш за 70
кога имаш хајнекен и стела за 100

Многу ми беше убаво, не дека не моеше подобро ама ок е :) За вечер не знам дали ќе идам...едноставно немам сила! :pos2: Ама затоа петок, сабота и недела:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom