Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Македонче....само се жали скапо е скапо али пак пие ко луд. Ја работев на пиволенд и ќе ти кажам дека се пиеше ко никад до сеа (иам работено и претходни години). Се скршив од работа за ич пари, али барем мамето го ебев од пиење пиво. На здравје и се гледаме и другата година

Македонче....само се жали скапо е скапо али пак пие ко луд. Ја работев на пиволенд и ќе ти кажам дека се пиеше ко никад до сеа (иам работено и претходни години). Се скршив од работа за ич пари, али барем мамето го ебев од пиење пиво. На здравје и се гледаме и другата година

Тебе ти се чиноло ефтино дека на гага, да купуваше од свој џеп ќе цмиздреше како и сите ние... И мене ми е лесно, цревото у уста, крст на чело и "Што кажувате балабајки, арно е..".

Тебе ти се чиноло ефтино дека на гага, да купуваше од свој џеп ќе цмиздреше како и сите ние... И мене ми е лесно, цревото у уста, крст на чело и "Што кажувате балабајки, арно е..".

Никде не реков дека е ефтино...али дека се жалеа па пак пиеа ко луди. Ај средата ќе разберам, дојдоа видоа поскапо испија едно, две пива и дома, али другите денови се отепаа. Како и да е...и оваа година беше супер али да знаете дека наредната ќе биде уште поскапо.

Никде не реков дека е ефтино...али дека се жалеа па пак пиеа ко луди. Ај средата ќе разберам, дојдоа видоа поскапо испија едно, две пива и дома, али другите денови се отепаа. Како и да е...и оваа година беше супер али да знаете дека наредната ќе биде уште поскапо.

Епа со здравје нека си го пијат пивара Скопје сами пивото, пошто јас оваа година не купував македонски пива, а другата година нема ни да помислам на тоа.

Пиволенд - фестивал на пивото :vozbud:

Има во Германија, има во Србија,.... има во секоја земја, кај нас ќе снема наскоро. Причина: алчноста за поголема заработка од страна на организаторите. Како културен настан треба да биде подржан од Министерство, нели? И мислам дека е. Местолокацијата на Кале, мислам дека нема трошоци, има трошоци само за монтажна бина, за редарите, обезбедување и озвучување.

Пари се земаат од Министерство за Култура, + од секој штанд, со тие пари се плаќаат звездите музички.

Пивото кое се служи е скапо.

Што ми беше поентата?

Пиво литар 140 денари, а на ВиноСкоп литар вино 100 денари. Наредна година дефинитивно знам кој настан ќе го бојкотирам, а на кој ќе се турам од пиење. :)

Епа со здравје нека си го пијат пивара Скопје сами пивото, пошто јас оваа година не купував македонски пива, а другата година нема ни да помислам на тоа.

Тоа е, додека има народ се поскапо ќе биде....барем тоа е мое мислење ;)

Евреите го поскапеа пивото оваа година на Пиволенд.

Затоа ќе се фатите за мотика, место да цвичите на интернет и после ко сељаците сите пари на пиво и живо месо ќе ги фрлите :icon_mrgr

Искрено за Пауланер и тие некои други страснки шо беа и да дадеш 100 ајде де и така и кај нас не ни ги има по продавници. Лашкото пилс на приме рне беше скапо 50 че пола литро лименка. Е сеа не ми се јасни пиварава Скопска они требаа да бидат најефтини па поготово тоа точеното у 0,4 над 50 не ни смееа да помислат. Затоа ја лично бев сите денови ама Скопско не ни пробав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom