Сето ова твое нешто да го наречам добива на смисла само ако е на некоја општа тема како ПЛ/ЛШ. И види „чудо“ - „случајно“ таму и е префрлено од фк Челзи! Џену, се надевам не си ти ова. Тој модератор шо го префрлил ова овде е форумска брука. Се е почнато заради жрепката во ЛШ , и последниов излив од лојните жлезди на Дено можи да му помини само на таква тема.
Никогаш нема да го оспорам еден од најголемите комерцијални брендови со крајно лицемерни карактеристики Манчестер Јунајтед. Со играчи кои најбезобразно, најарогантно и најагресивно се однесуваат на терен за да почнат да плачат ако некој им врати со таква мера. То никој не можи да го оспори. Е то дали некој љубомори на тоа, ти текнало некогаш во таа главата дрвена дека, шо знам, можеби ќе сум бил фан на Манчестер Јунајтед ако Фергусон ми бил фетиш и сум имал болна љубомора? Онака, да се спасам од вакви садомазохисти ко тебе со тоа шо сите да сме на една иста страна и да си играме садомазо секси игри обидувајќи се садистички да ги ебаваш другите фанови во мозок со тоа шо сам ќе го искиниш сопствениот мозок од еден болен мазохизам?
Па мислам, види ја бре реченицата: „оние правите фанови шо не постојат од 2003 па наваму, што живееле за денот кога нивниот тим ке игра дома со Манчестер за да можат да одат да ги гледаат Бекам, Кин, Сколс, Јорк итн итн итн... знаат кој е кој во Англија.“
Прав фан на Челзи да се радува на натпревар за да го гледа Руни? Па то е болка бе, не е радост. Знаат кој е кој во Англија, и јас знам точно, затоа шо фудбалското јавно мислење го прават еден куп ретардирани колумнисти - бивши „ѕвезди“ на Манчестер Јунајтед и Ливерпул кои од толку шо се одбираат сега можи само гомна да јадаат за медиуми додека фудбалскиот систем во англија е функционален колку едно големо ништо.
Еве си пак, садомазохист еден садомазохистички, колку пати наназад реков дека судиите никој не фаворизираат кога игра Манчестер Јунајтед, туку тешко можат да се носат со бессрамниот притисок од клупата како и од играчите на теренот + агресивната и безобразна игра - работи кои кога ќе дојдат во судир со не помалку агресивен тим на Челзи излегуваат од секоја контрола. То е психичка торута, но никој не се осмелува сериозно да го казни Фергусон. И јас разбирам зошто, пошто има еден тон негови газолижачи во британскиот фудбал. Разбирам и зошто е тоа, човекот е 30 години во бизнисот, 25 во Манчестер Јунајтед. Тоа шо е ваш болен проблем, е шо некој ко Челзи ви ги мати сметките. Само работата е шо Челзи и не вие толкав проблем колку шо можи да ви биди, барем не сега засега. То го знај и Фергусон, и зато се чудам од каде кај тебе оваа пореметеност околу Челзи.
Ова е цел твој проблем, знајш и од кого е кажано заради шо ќе пробаш да го извртиш, ама џабе ти е:
"It is born out of hypocrisy and fundamental insecurity.
"There have been two kids on the block for 12 years. Now there is suddenly a third kid threatening to be more successful. They don't like it."
"That is what this nonsense is about. They are trying to blow us off course, they are trying to blow us away from our plans and stop us winning.