FIFA 11

• Креатор на темата Креатор на темата ViktorDi
  • Време на започнување Време на започнување
Ако имате помоќен компјутер може да си играте со LOD за да добиете подобра графика. Исто и за послаб, ако ви сецка намалете.

EXTRACT ARCHIVE TO
%Program Files%\EA Sports\FIFA 11\Game
(Data0.bh SHOULD BE REPLACED)
--------
OPEN
%Program Files%\EA Sports\FIFA 11\Game\data\fifarna\lua\settings.lua
WITH NOTEPAD
--------
MOST OF THE TESTERS FIND GRAPHICS BETTER
WITHOUT ALL THESE PostFXs GAME HAS
SO I TURNED THEM OFF IN THIS SETTINGS.LUA WITH VALUE 0 (PERFORMANCE IS ALSO INCREASED)
OBVIOUSLY YOU CAN TURN THEM ON WITH VALUE 1
--------
LOD (LEVEL OF DETAIL) SETTINGS ARE LOCATED HERE
as:SetFloat(settingTable, "PlayerLodPercentageMultiplier", 5.0)
CHANCE VALUES FROM 0.1 TO 100.0 (ONLY IN THEORY - 100.0 IS UNPLAYABLE)
--------
DEFAULT LOD SETTINGS FROM EA:
1.0 AT "high detail" = CLOSE CAMERAS-CINEMATICS-REPLAYS
0.5 AT "medium" = MEDIUM RANGE CAMERAS
0.15 AT "low" or "superlow" = LONG RANGE CAMERAS
--------
I INCREASED LOD TO 5.0/2.5/1.0 BUT IF YOUR GAMING PERFORMANCE DROPS YOU CAN EDIT THESE 3 VALUES

Код:
http://www.mediafire.com/?jcrtdvgq4jfl4bp

fifa201285891433.jpg

69683196.png

Да прашам како да ги сменам контролите на играва се мачам саат време сегде пробав у гејмсентигс идам па пробувам од фолдерот гејм барам по нет ништо неможе да се сменат никако си стои тоа тастатурата и неможе да се сменат контролите барав и ЕА што објаснуваат ама џабе ништо , чаре?

Да прашам како да ги сменам контролите на играва се мачам саат време сегде пробав у гејмсентигс идам па пробувам од фолдерот гејм барам по нет ништо неможе да се сменат никако си стои тоа тастатурата и неможе да се сменат контролите барав и ЕА што објаснуваат ама џабе ништо , чаре?
Jas na pc igram na joystick i mozat da se smenat kontrolite. Podobro se igra na joystick poso mozes polesno da gi izveduvas site drblizni. Probaj so joystick.

--- надополнето ---

Inace kako povise ja igram FIFA 11 za xbox se poveke i poveke mi se dopagja igrata. Golmanite na professional branat odlicno. Gi napravile kako sto treba. Nema veke lesno podadena topka vo dlabocina iskacas lesno sam pred gol a golmanot ne mrda od linija, sega golmanot odi nakaj tebe da ja sobere topkata, pravat paradi i tesko da go iznenadis so nekoj sut od daleku. AI na profesional igraat dosta porazlicno od pc verzijata na konzoli. Driblaat pravat akcii opasni se od prekin i slicno. Uste igram na professional na xbox za da se naviknam. PC verzijata veke na pamet ja znam poso kako sto kazav prethodno mnogu lesno se adaptirav poso fifa 10 na xbox ja vladeam. I mnogu e polesno na pc so ping pong passing a na ps3 i xbox e potesko poso nema vise lesni dodavanja nego ima pro passing. Da ne najde nekoj serial za da se vleze online za virtual pro na pc?????????

без ЛОД

fifa201010011832359.png

со ЛОД

fifa201010011857341.png

се заприметува по кристална и чиста слика, но на играчиве не се забележува промена.

супер гејмплеј, графички малце можеле да ја подобрат. Кога се дава гол, играчот што погодил како специјалка трча вгол :D

Ако уште некој напише дека не е добра играва ќе го тепам со клоци. :D

Единствено мал минус е што неможеш да си дадеш фор како на десетката.

Како да наместам графина на играва неми е јасно? и ова контроливе со икс бокс метод ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom