Бермудски триаголник

Член од
14 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
Вистинската работа е што во тој триаголник има ептен заебана и непредвидлива клима со урагани, бранови и такви заебанции кои можат да се појават за кратко време, и ако луѓето што ги управуваат бродовите и авионите не се снајдат, бродовите тонат а авионите паѓаат у море, и многу јасно дека нема трага од нив, затоа што одат на морското дно, што е прилично длабоко.... А да беше стварно такво проклето место како што го опишуваат, немаше секој ден да летаат авиони и да пливаат бродови низ него, која будала ќе ти праќа авион со 500 души во него, во место каде што 100% ќе го снема?:tapp:

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
deathidiotic-a ti pa od kade takva informacija deka odat avionite niz bermudskiot trijagolnik ja kolku so sum zapoznaen nikoj pilot ne se nafaka da pilotira so avion niz toj trijagolnik i site go zaobikoluvaat....

ja mislam na edna slika vidov deka ima NASA nekakov centar vo bermudskiot trijagolnik mozno pa i oni da gi butkaat ako pilotite videle nesto so ne treba:toe:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
А знаете вие дека бермудскиот триаголник порано бил квадрат? Ама дошол Чак Норис и шутнал една од страните и сеа е триаголник.

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Ако некој го интересира мозе да процита овде за група нуркачи што мереле отстапувања на маг. поле или така нешто во бермудскиот триаголник.
линк: http://www.greatdreams.com/bermuda.htm

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Тапа сум физика ама ако беше проблемот со БТ од научен аспект веке ке беше откриен.Па луѓе на месечината фудбал играт а оваму не можат да измерат магнетни сили или не знам што:pos2:.Мора тука да има нешто повеке.:toe:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Нешто што ме интересира толку многу... А знам дека само бродовите што врвеле тука пропајгале и ако излезеле излегувале на другата страна од светот и виле пусти и потполно празни.
п.с. имаше еден другар една книга што има многу за вакви работи па имаше и за овој триаголник па ако ја има уште ке му ја побарам и ке ви постирам нешто. Само не држетеме за збор.

Член од
2 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
bas vcera doznav kaj bermudskiot triagolnik imalo promena na magnetnite polinja i ne se znaelo koja strana e jug,zapad,sever ili istok i zemjinata teza bila pogolema.taka magnetnata sila gi privlekuvala avionite i brodovite.a najcudno bilo toa sto nekoj avion se urnal vo bermudskiot triagolnik,a ostatocite bile pronajdeni vo pustinata sahara.:nesvest:

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Јас знам дека таму дали со брод,авион... влагаш и никогаш не искачаш:pos2:
:salut:

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
bas vcera doznav kaj bermudskiot triagolnik imalo promena na magnetnite polinja i ne se znaelo koja strana e jug,zapad,sever ili istok i zemjinata teza bila pogolema.taka magnetnata sila gi privlekuvala avionite i brodovite.a najcudno bilo toa sto nekoj avion se urnal vo bermudskiot triagolnik,a ostatocite bile pronajdeni vo pustinata sahara.:nesvest:

tocno e za magnetnite polinja ama ova deka avionov bil najden vo sahara:tapp::tapp:mission imposible.....:jaj::pos2:

pomarandza

The singer
Член од
28 јуни 2009
Мислења
135
Поени од реакции
23
Bermudski Triagolnik

Mn raboti slusam cel zivot za bermudskiot triagolnik deka se shto ke pomine niz nego isceznuva avioni brodovi plivachi...so mislite dali e ova samo nekoja legenda ili mzoebi pak e vistina shto mzoe da e misterioznoto duhovi..nekoja energija..obicni nevreminja ili enshto sosema treto...:toe:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Abe da ti kazam mene mi izgleda realno bidejki cel svet znae i nz dali da veruvam oti amerikan4inana mozat da izmislat se i sesto. Taka da dodeka ne pojdam tamu i ne se uvreram so svoi oci ne veruvam.

Arsenalka

In Arsene We Trust
Член од
30 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
1
Колку што знам, не.
Нема сведоци само теории.
Ако не се лажам, единствениот кој успеал некако да стапи во контакт со кулата(се работи за пилот) бил откако го минал Триаглоникот,и неговите последни зборови биле...„Фасцинантно, Фантастично“...

Јас верувам во два факти :
1. Таму е магнетно поле како и на други места . Магнетни полиња има и во Србија. Кога ќе помине нешто магнетните значенја го креваат или спуштаат со голема брзина објектот при што тој се распарчува на ситни парчиња и така нема докази.

2. Дека е потоната Антлантида таму.
Апсолутно гo поткрепувам првиот факт...За вториот не е докажано, бидејки Атлантида се мислело дека е во близина на денешна Шпанија..или некаде околу...Кога читате за Бермудски триаглоник, истовремено читајте и за Атлантида....Само така можете да резберите и да поврзите некои работи...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Има некој докази за пореметено магнетно поле во тие подрачија.
1.Таму компасот секогаш покажува точно на север.
2.Кога авиони од американското воздухопловство летале над БТ кажале дека целата електроника и навигација на авионот побудалела (под дејство на магнетното поле)
И некој спона дека тонеле на дното па затоа не бил најден ни 1 дел од сите потонати авиони и бродови.Но сепак има некој предмети кој ќе испловат на површината.Сепак кога се урнува авион во вода се наоѓаат негови делови (делови од крила,седишта итн.)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Гледајте го филмот The Triangle,во три дела за Бермудскиот триаголник,некои од глупостиве што ги пишувате се вметнати во филмот. :smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
сето тоа е под влијание на магнетното поле,таму е тоа многу ослабнато или го нема,па затоа компасот се понаша така,сега земјата е навлезена во фаза кога магнетното поле се извртува(компасот за 1000-2000 години пак ке покажува на југ) последен пат тоа било пред 700-800 илијади години..........ке има многу консеквенции на сета електроника,а најстрашно ке биде врз живиот свет,бидејки се говори дека кога се менува поларитетот магнетното поле ослабнува и до 60%,шо се случува во последните години,знаејки дека тоа не штити од атм.зрашења тешко нас,никој неможе да потврди што може да се случи,важно ке преживее човекот,он се прилагодува..................е јас ова го знам,кој зане повеке нека не просветле

Kajgana Shop

На врв Bottom