Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
„Крушата под круша паѓа“
под круша - акцентска целост, бидејќи под е пред именката, тогаш е проклитика (јас така мислам) :smir:

Мене професорката ми кажа дека се два полнозначни збора.
(не на тестот,во ходник ме сретна онаа што ми предава :))

Мене професорката ми кажа дека се два полнозначни збора.
(не на тестот,во ходник ме сретна онаа што ми предава :))

Ова со акцентот ме нервира некогаш, некои работи се само пракса, не се учат по дефиниција, ај јазик сега ќе учиме вака со отстапки :D Затоа не го научив, па се мислев меѓу овие две и пишав полнозначни збора ко тебе :pos:

Тие што сте пишувале биографија последователно како вистинска биографија, мислам дека ќе имате 0 бода. Требаше CV, иако требало поочигледно да го кажат тоа, па и во заграда дека CV се бара.

Тие што сте пишувале биографија последователно како вистинска биографија, мислам дека ќе имате 0 бода. Требаше CV, иако требало поочигледно да го кажат тоа, па и во заграда дека CV се бара.

На дополнителниот лист пишуваше дека треба да напишеме БИОГРАФИЈА, а нигде не стоеше CV

На дополнителниот лист пишуваше дека треба да напишеме БИОГРАФИЈА, а нигде не стоеше CV

Па не сакале странски поими да користат. Така ми кажаја - така ви кажувам, ќе видиме. :)

не е точно! има разлика меѓу биографија и CV! Oвде се бараше биографија! Како може кога ти се бара биографија да пишуваш CV............?!

Ако требаше ЦВ

Ќе кажеа пишувајте ПРОФЕСИОНАЛНА БИОГРАФИЈА
така да

Па не сакале странски поими да користат. Така ми кажаја - така ви кажувам, ќе видиме. :)

Еми ти кажале те излажале, ќе видиме коа ќе бидат прегледани тестовите. Знае ли некој од колку до колку бодови е 5ка, 4ка...?

табелата уште не е направена
ја прават според успехот постигнат така да има време

Инаку извор за информацијава дека требаше CV е прегледувач кој во книгите за тестатор како пример за БИОГРАФИЈА стоело РЕЗИМЕ (CV) со точки и цртички и сите мандала... :\

Еве ви најдолу видете пример за БИОГРАФИЈА каде е и во форма на CV и во обична форма:

http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/5658_Prakticno.pdf

Раат сме значи во секој случај. :)

А кој ти ја даде таа информација?
И јас напишав како CV и страв ми е да не добијам 0 поени :S
Како и да е, они во тој фајлот на веб-страната биографијата во форма на CV ја имаат насловено како биографија, а не као резиме или професионална биографија.
И биографијата со текст и таа како CV се биографија:smir:

А кој ти ја даде таа информација?
И јас напишав како CV и страв ми е да не добијам 0 поени :S
Како и да е, они во тој фајлот на веб-страната биографијата во форма на CV ја имаат насловено како биографија, а не као резиме или професионална биографија.
И биографијата со текст и таа како CV се биографија:smir:

Уживај, ако ти е се точно напишано, ќе си имаш бодови, без разлика на формата. :smir: Ми падна камен од срце чоек, едно вакво колку 13 одговори за Болен Дојчин/Хамлет... :toe:

Дечки, се бараше CV, во текстот беше дообјаснето дека се бараат квалификации/способности и завршено образование, според тоа лесно се заклучува дека се работи за си-ви за аплицирање на некое работно место.
Требаше да се пишува во прво лице.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom