Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост:toe:

Се заебав на некои прашања

За Раскољников тоа:

1.Најпрво мислев за да се преиспита личноста или како беше, а заокружив парите.

2.За Пофалното слово.Мислев дека е трик прашање.Заокружив житие.

3.За Хамлет мислев Данска,напишав кралскиот дворец, можеби ќе ми го признаат.

И граматика имам некои грешки.

Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост:toe:
Тоа може различно да се толкува...
Според мене во сите стихови од првата строфа преовладува чувство на сила, храброст, моќ, гордост а во последниот разочарување... И бидејќи вика што преовладува пишав храброст, моќ, гордост и слично... Доста луѓе кај мене така го сфатиле

според моите проценки јас имам освоено 78-85 бодови

Тага и разочараност, ма да можев само разочараност, пошо на крајот во последните 2-3 стиха така ми се чинеше..

Кога ќе излезат резултатите? Пред да ги полагаме интерните или после?

Тоа може различно да се толкува...
Според мене во сите стихови од првата строфа преовладува чувство на сила, храброст, моќ, гордост а во последниот разочарување... И бидејќи вика што преовладува пишав храброст, моќ, гордост и слично... Доста луѓе кај мене така го сфатиле

Сите што ги прашав одговориле разочараност, а на мене не знам што ми текна носталгија да пишам у смисол као он пати за времето коа бил силен и моќен, а после се изненадил коа паднал болен бла бла

За биографијата дали сте напишале ко текст или ко точки не е многу битно,композицијата е само 4 бода побитно е јазик,правопис
Ние оти се договаравме цела училница пишуевме ко текст

Данска е точно за Хамлет.
А за Болен Дојчин Блаже Конески бил инспириран од народното творештво. И тоа од Боби е точно за изнаоѓање алтернативни енергетски решенија и мислам тој одговор беше под А.
Мене најмногу ме мачеше биографијата, па тресев глупости. Пола генерација се искара меѓу себе дали треба во точки како
Име и презиме
Датум и место на раѓање

Или како обичен текст. Јас како текст го напишав - Лицето Ева Ристевска е родена на.... и така натака.

А инаку есејот до 12 сатот не го имав ни почнато, и ко му влегов матер му ебав за пола сат, само еднаш чкртнав едно зборче и друго ништо не чкртнав, па после не ни го препрочитав составот.

Инаку, после 12 сатот... некако добив чувство дека ми е сеедно. И од шо отрпнав 3 и нешо сати на едно место, веќе ми беше сеедно што сум напишал и како сум напишал.

Исто и на мене :)

--- надополнето ---

Незнам у кое дело беше, по редослед беше прво или второ кога се споредува со крлеж беше компарација(споредба) а во другото дело метафора, така ?

колку бода носи есејот ? тој ми е шугав многу

кој го ебе за 13 ке ми дадат ваљда 6 поени :)

--- надополнето ---

а резултати коа ке има ?

Fuck u very much, sick Дојчин. -.-
Немоќ пишав дека осеќал. Лупетав, нема везе.. битно све остало ay-okay.
Биографија ко текст пишував. Последните 2-3 текста со прашања ко тест за интелигенција шо беа, кој не ги реши нека се укопа во земја.
Имаше евтини трикови, се на се лесно беше. Граматиката доста лесна такоџе.
Есеј - 354 збора. Биографија - 111. Јас пишував оздола колку збора имам водејќи се по паметот на Ленка, па сеа ако не ги занима.. нивно си е.

не можеше да ми текне на уште едно трето ебано дело од Шекспир :shame:

За биографијата дали сте напишале ко текст или ко точки не е многу битно,композицијата е само 4 бода побитно е јазик,правопис
Ние оти се договаравме цела училница пишуевме ко текст

Па што се мачите со формите стварно не ве разбирам, јас да знаев кога полагав ќе го пишував преку 2 реда, со 20цм место меѓу зборовите, нели, битен е јазикот и правописот...
Немојте да се чудите за слабите оценки, затоа е просек 3 по македонски...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom