Матура

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
„Крушата под круша паѓа“
под круша - акцентска целост, бидејќи под е пред именката, тогаш е проклитика (јас така мислам) :smir:
Мене професорката ми кажа дека се два полнозначни збора.
(не на тестот,во ходник ме сретна онаа што ми предава :))

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене професорката ми кажа дека се два полнозначни збора.
(не на тестот,во ходник ме сретна онаа што ми предава :))
Ова со акцентот ме нервира некогаш, некои работи се само пракса, не се учат по дефиниција, ај јазик сега ќе учиме вака со отстапки :D Затоа не го научив, па се мислев меѓу овие две и пишав полнозначни збора ко тебе :pos:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Тие што сте пишувале биографија последователно како вистинска биографија, мислам дека ќе имате 0 бода. Требаше CV, иако требало поочигледно да го кажат тоа, па и во заграда дека CV се бара.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Тие што сте пишувале биографија последователно како вистинска биографија, мислам дека ќе имате 0 бода. Требаше CV, иако требало поочигледно да го кажат тоа, па и во заграда дека CV се бара.
На дополнителниот лист пишуваше дека треба да напишеме БИОГРАФИЈА, а нигде не стоеше CV

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
На дополнителниот лист пишуваше дека треба да напишеме БИОГРАФИЈА, а нигде не стоеше CV
Па не сакале странски поими да користат. Така ми кажаја - така ви кажувам, ќе видиме. :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
не е точно! има разлика меѓу биографија и CV! Oвде се бараше биографија! Како може кога ти се бара биографија да пишуваш CV............?!

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Ако требаше ЦВ

Ќе кажеа пишувајте ПРОФЕСИОНАЛНА БИОГРАФИЈА
така да

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Па не сакале странски поими да користат. Така ми кажаја - така ви кажувам, ќе видиме. :)
Еми ти кажале те излажале, ќе видиме коа ќе бидат прегледани тестовите. Знае ли некој од колку до колку бодови е 5ка, 4ка...?

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
табелата уште не е направена
ја прават според успехот постигнат така да има време

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Инаку извор за информацијава дека требаше CV е прегледувач кој во книгите за тестатор како пример за БИОГРАФИЈА стоело РЕЗИМЕ (CV) со точки и цртички и сите мандала... :\

Еве ви најдолу видете пример за БИОГРАФИЈА каде е и во форма на CV и во обична форма:

http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/5658_Prakticno.pdf

Раат сме значи во секој случај. :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
А кој ти ја даде таа информација?
И јас напишав како CV и страв ми е да не добијам 0 поени :S
Како и да е, они во тој фајлот на веб-страната биографијата во форма на CV ја имаат насловено како биографија, а не као резиме или професионална биографија.
И биографијата со текст и таа како CV се биографија:smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
А кој ти ја даде таа информација?
И јас напишав како CV и страв ми е да не добијам 0 поени :S
Како и да е, они во тој фајлот на веб-страната биографијата во форма на CV ја имаат насловено како биографија, а не као резиме или професионална биографија.
И биографијата со текст и таа како CV се биографија:smir:
Уживај, ако ти е се точно напишано, ќе си имаш бодови, без разлика на формата. :smir: Ми падна камен од срце чоек, едно вакво колку 13 одговори за Болен Дојчин/Хамлет... :toe:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дечки, се бараше CV, во текстот беше дообјаснето дека се бараат квалификации/способности и завршено образование, според тоа лесно се заклучува дека се работи за си-ви за аплицирање на некое работно место.
Требаше да се пишува во прво лице.

Kajgana Shop

На врв Bottom