- Член од
- 28 април 2008
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 9
Такоџе а за Хамлет и Офелија се цапнав од смеењеОд за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам![]()
Такоџе а за Хамлет и Офелија се цапнав од смеењеОд за Болен Дојчин едно ако ми е точно глава сечам![]()
ова така точно е?Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
...
„Крушата под круша паѓа“ова така точно е?
Пу, ја под а заокружив, пошто од 8 души никој не знаеше и заеднички се договоривме за А.Така испадна со еци пеци пец.![]()
Тестот беше прелесен...
Најзезнат беше Дојчин, а оној тектот со авионот на соларна енергија премногу ме напињаше...
Есејот за штурчето и мравката мислам дека го средив добро (во разработка ги споредив двете категории луѓе - оние што работат и тие што неработат)
Биографијата ја пишував како есеј во трето лице (Лицето Ева... или како и да беше...)
Е сега некои зезнати прашања:
Хамлет
1. На која литература припаѓа В. Шекспир? - Пишав Англиска литература оти не ми бара правец, ама послем надополнив: Англиска литература од прериодот на ренесансата.
2. За убавината и не знам што беше другото, целосен цитат на Хамлет препишав од извадокот.
Злосторство и казна
1. вошка - споредба, оти пишуваше „вошка КАКО сите други луѓе“.
Болен Дојчин
Не го памтам распоредот...
1. Народното творештво за Болен Дојчин
2. Чувствува немоќ
3. Црна арапина е непријателот, турчинот (Османлиите)
4. столбот и дојчин --- метафора
Од дебилните текст за авионот во прашањето за што се работи во текстот, го заокружив она кај што пишуваше авиони (мислам под б беше), ама изгкледа било нешто алтернативни извори ан енергија...
Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Во глобала, не задоволен... ПРЕЗАДОВОЛЕН, иако можеле подобар избор на дела да стават...
Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Фала богу некој да напишал носталгија ко менеИнаку ова Дојчинов сите ги заеба ко што гледам. Јас пошто имав помош од страна од професорот по македонски, ми рече да напишам носталгија дека чувствувал у тоа прашањето што беше, а крајното беше нешто со истрајност, бла бла не ми текнува.
.
И мене ми се исти одговориве со тебе, како да сме препишувалеТестот беше прелесен...
Најзезнат беше Дојчин, а оној тектот со авионот на соларна енергија премногу ме напињаше...
Есејот за штурчето и мравката мислам дека го средив добро (во разработка ги споредив двете категории луѓе - оние што работат и тие што неработат)
Биографијата ја пишував како есеј во трето лице (Лицето Ева... или како и да беше...)
Е сега некои зезнати прашања:
Хамлет
1. На која литература припаѓа В. Шекспир? - Пишав Англиска литература оти не ми бара правец, ама послем надополнив: Англиска литература од прериодот на ренесансата.
2. За убавината и не знам што беше другото, целосен цитат на Хамлет препишав од извадокот.
Злосторство и казна
Болен Дојчин
Не го памтам распоредот...
1. Народното творештво за Болен Дојчин
2. Чувствува немоќ
3. Црна арапина е непријателот, турчинот (Османлиите)
4. столбот и дојчин --- метафора
Од дебилните текст за авионот во прашањето за што се работи во текстот, го заокружив она кај што пишуваше авиони (мислам под б беше), ама изгкледа било нешто алтернативни извори ан енергија...
Граматиката мислам дека ми е во целост точна: сонанти (ј,р,л,љ,м,н,њ); акц. целост со проклитика; честиците се неменливи, реченицата е условна; извадокот за Н2О е научен; радиЈа и детаЛи (под в); детиштата - пејоратив (иако мислам дека е аугментатив, не беше понудено),...
Во глобала, не задоволен... ПРЕЗАДОВОЛЕН, иако можеле подобар избор на дела да стават...
И мене тоа ме збуни, ама дали се сите други вошки во вистинска смисла на зборот?Злосторство и казна
под в беше хипокористици а тие не се за искаживање чувствен однос?Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...
Детишта во случајов беше тоа зборот на х под в што беше.
Да, хипокористик- така беше. Ние го учевме во школо како исто со аугментатив. А јас пак заокружив пејоратив:S ама изгледа грешно е.Пејоративи се: воле, ушле, окле, забле, влечко...
Детишта во случајов беше тоа зборот на х под в што беше.
Данска е,ако се сеќавате на онаСе двоумев Данска или Шведска, и на крај Данска пишав. Ќе да е точно...