Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Малце да видевте по форумов ќе видевте дека освен телекабел на спорината се жалат и он.нет и мт.нет корисници причината веќе епска - МТ нема капацицет преку викенд (како и секој втор викенд од јули 2009 навака - т.е откако увелико монтираат макс ТВ пакети)

Не е оправен денес, само што поголем дел од корисниците се на работа, школо итн. па растеретен е.
Иначе Бидиков, проблемот е што секоја вечер е таков нетот на телекабел, не само преку викенди.

Многу е катастрофа, не памтам вака да бил олку долго време, се дешавало нколку дена, недела, ама сега... Попладне негде, а особено навечер страна отвара со сати, а и конекцијата паѓа :/ Живциве ќе ми ги земе.

Заклучок: Газда цинцар, којшто е премногу скржав и не сака да инвестира во нова опрема, којашто ќе направи општо добро и ќе ја подобри брзината на интернетот. Сака да има милијарди корисници кои ќе му го пунат џебот секој месец, а нема да инвестира ни денар во неговата компанија. КЛО*АР

Gazda Cincar....se slagam so etiketava ali kako i da e gazdava nakraj investirase, barem vo Centar za drugi mesta neznam. Slikava e od sredata na 28mi kaj mene u komsiluk. Zalosna vest e sto kabelov uste si stoi vaka pred zgrada nepriklucen zatoa sto seuste se pustaat kabli niz maalo i ne se dojdeni u taa faza da gi priklucat, ali nema gajle, uste 20dena da im treba ke pocekam, bitno optikava mi e do vrata i sigurno ke bide turbo posle :vozbud:

Па у Техничка ми кажаа дека наводно сум прикључен на Новата централа кај Беверли и не би требало да имам проблеми, а јас сепак, сеуште неможам да отворам едно скапано видео на YouTube.

Gazda Cincar....se slagam so etiketava ali kako i da e gazdava nakraj investirase, barem vo Centar za drugi mesta neznam. Slikava e od sredata na 28mi kaj mene u komsiluk. Zalosna vest e sto kabelov uste si stoi vaka pred zgrada nepriklucen zatoa sto seuste se pustaat kabli niz maalo i ne se dojdeni u taa faza da gi priklucat, ali nema gajle, uste 20dena da im treba ke pocekam, bitno optikava mi e do vrata i sigurno ke bide turbo posle :vozbud:

Не те сфакам. До сеа како беше пуштен ти ? Нели имаше оптика до твојата зграда и сеа??

Нешто се чепна се среди. Но еве кај мене нечини пак. Пингот резил, т-хоум серверот дава до 4 ама другиве не ги бива. Ај ве молам ако има некој од ТК еве ми и АЈ ПИ 89.205.44.223. аман заман цел месец е вака, праг на толеранција имам. :toe:

Не те сфакам. До сеа како беше пуштен ти ? Нели имаше оптика до твојата зграда и сеа??
Nemase optika, koaksijalec idese od sandace ukopano do josip broz gimnazijava, a sea vidov kopaa od kaj ramstor pa pred malaga cel trotoar go iskopava....verovatno cel gradski zid nemase optika do sea.....sea optika stavaat do sekoj vlez i do sekoja zgrada taka da ke se rastereti mnogu mrezava, samo da ja ustekaat optikava so pobrzo.

Update од Телекабел

Неограничени бесплатни меѓународни разговори во фиксната телефонија во мрежата на Телекабел и АИКОЛ- најавија менаџерите на овој кабелски оператор. Од денеска освен во пет градови низ државата, телефон, интернет и кабелска телевизија ќе нудат и во Велес. Најавија и ширење во западниот регион.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&eventId=54988

Инаку ако ја копаат оптикава треба да се стави и поголема брзина на интернетот сите оператори ја качија на 6 мбит а телекабел уште со 4 се:drk:

Update од Телекабел

Неограничени бесплатни меѓународни разговори во фиксната телефонија во мрежата на Телекабел и АИКОЛ- најавија менаџерите на овој кабелски оператор. Од денеска освен во пет градови низ државата, телефон, интернет и кабелска телевизија ќе нудат и во Велес. Најавија и ширење во западниот регион.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&eventId=54988

Инаку ако ја копаат оптикава треба да се стави и поголема брзина на интернетот сите оператори ја качија на 6 мбит а телекабел уште со 4 се:drk:

Телекабел цел живот се со 6-7 Mbps.... а сеа кога сите почнаа да копаат и да оправаат... овие смалија на 4.

Добар бизнис :) :) :)

За 1000 денари нудат трипл плеј со неограничен интернет. Навистина занимливо....
Доколку не е некој маркентиншки трик нели...

За 1000 денари нудат трипл плеј со неограничен интернет. Навистина занимливо....
Доколку не е некој маркентиншки трик нели...
И јас имам неограничен интернет... ама брзината ми ја намалуваат по 15 гига на 256/128 :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom