Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Eве кај мене веке пола саат не паднал нетот.. Екстра е :vozbud:

Иначе глеам на страната на Телекабел ,во цената за модеми вклучен е и
Thomson THG540 модем, првпат глеам дека нудат ваков модем..
Цена 2500 денара,што е разликата мегу овој и Моторолата??

Ај што има редовно проблеми со интернетот, ама сега и телефонијата редовно е за никаде. Соговорникот се слуша со сецкање, ништо не се разбира.

Епа исто ти е. Кога ќе поправат едно, ќе бидат двете ок.

Епа исто ти е. Кога ќе поправат едно, ќе бидат двете ок.

Најновиов проблем со дисконектирање е посебен проблем. Пред малце ми падна конекцијата 20-на минути не се конектираше модемот, значи уште не е решен проблемот.

Проблемот со телефонијата постои најмалку месец дена. Наводно ќе пробувале нешто во техничка, ама некако неуспешно засега.

Што е проблемов со нетот во Центар? Поправаат ли нешто? Ќе го бидне ли брзо?
Ова не е нормално, па минутка паѓа нет, а многу подолго не сака да се конектира :(

Што е проблемов со нетот во Центар? Поправаат ли нешто? Ќе го бидне ли брзо?
Ова не е нормално, па минутка паѓа нет, а многу подолго не сака да се конектира :(

Центар, Аеродром.. истото е веќе некое време. Кај мене цела зграда нема нет.. среќа има некој комшија од соседниве згради закачен на Т-Home, со отворена мрежа :)

Центар, Аеродром.. истото е веќе некое време. Кај мене цела зграда нема нет.. среќа има некој комшија од соседниве згради закачен на Т-Home, со отворена мрежа :)

Порано и кај мене се наоѓаше таква мрежа сега гледам слабо :/
Ќе се поправат брзо или ја живци ќе си губам :)

Има некои проблеми - кои се решаваат, но она што ме секира е што вчера пола АДСЛ во скопје неможеше да направи ПППоЕ конекција, или ако направеше нетот им беше преспор. Имам чуство дека телеком има некој глобален проблем и поради него сите провајдери патат на овој или оној начин ...

Вчера се беше во ред ТК, ама во неколку наврати откако ќе отидеше до Телеком после дремеше во непознат правец ...

Генерално лош период изминативе 3-4 дена за сите провајдери ...

Jas sum na Telekabel i imam 15 G na mesec ,ako gi potrosam mi se zasporuva....mnogu se nerviram ..ponekogas secka...no zadovolna sum...sakam samo uste poveke G da staat:kez:

Значи ова ми е ептен нелогично... PC-то ми е поврзано преку LAN, а лап-топот ми е поврзан преку USB на истиот модем. Глеам немам на PC-то интернет, го ресетирам модемот, ништо... Го уклучувам и лап-топот глеам таму имам интернет :raz: И што е финтава, еве сеуште немам интернет на PC-то :nerv:

Значи ова ми е ептен нелогично... PC-то ми е поврзано преку LAN, а лап-топот ми е поврзан преку USB на истиот модем. Глеам немам на PC-то интернет, го ресетирам модемот, ништо... Го уклучувам и лап-топот глеам таму имам интернет :raz: И што е финтава, еве сеуште немам интернет на PC-то :nerv:

Ако си на Кабелтел, тоа е проблемот :)

Imas problem so kompjutro :D

Кај мене во последниве 2-3 недели е одличен нетот, единствено пред 3-4 дена паѓаше на секои пола саат и ребраше по 5-6 мин...Имам само замерка што за толку корисници кои ги има ТК они фино лепо имаат ставено само еден телефон Техничка Поддршка којшто е скоро цело време зафатен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom