Разгледај го сајтов и барај токму таква, од искуство можам да ти кажам дека пушкава е ЧУДО, пробива напумпана кошаркарска топка од 20 метра.
Зарем и за воздушна пушка треба дозвола?Скопјанецот пушката ја поседувал без дозвола
Да. Не пробувај.Се убива ли со воздушна?
Ги има, во секаков вид, дури и со оптички нишан... постигнуваат огромна брзина на зрното и се нависитна прекрасен начин за тепање на нервоза и мети
Во мое време, не беа вакви воздушните пушки бе! Види ѕвероина:
Ги има овие кај нас? Глеам низ нет некои 210 евра се движи вампиров...
Каква е ситуација со стрелишта и слични глупости?
Од секогаш ме интересирало, никогаш не ми дошло на дневен ред да се распрашам... А во последно време ми треба вакво нешто за убивање на нервоза.
Со оглед какви ѕверови се... можеби треба, јас користев пушка од другар кого не го прашав дали има дозвола за неа, не ме фаќај за збор мислам дека треба.Зарем и за воздушна пушка треба дозвола?
Треба! Оружје (не огнено) е во прашање. Брат ми го приведоа вполиција за носење на воздушна пушка со него од негов другар.За пушката немал дозвола ни другар му па му ја одзедоа.Среќа шо не му акнаа пријава за недозволено носење и употреба на оружје,а многу лесно можеше да дојде до тоа.Зарем и за воздушна пушка треба дозвола?
Не знаев... стварно мислев дека не треба.Треба! Оружје (не огнено) е во прашање.
ТребаШЕ повеќе мислам не треба,пред неколку месеци беше изменет законот,сега само со лична карта се купува воздушна.Не знаев... стварно мислев дека не треба.
А, што викаш, за оружје се збори... Едно забегано друграче мое се распрашуваше за самострел (кој што е многу посмртоносен неголи било која воздушна пушка) - не ти треба дозвола.
Тоа беше пред доста години, додуша, можеби е сменето.