Али тоа забегување во поп водите му донесе на Гета 5 " Grammy" номинации лани, што му се нема случено на на ниеден DJ до сега, ниту ќе му се случи во блиска иднина..... Факт е дека Армин,Тиесто.... сите во моментов се во сенка на Гета.
Grammy Awards don't mean SHIT!!!Значи гета доби 5 награди меѓу кои за најдобар албум, за најдобар европски DJ итн. и една греми награда, што значи дека сепак има некој квалитет
Секој си има свој вкус го разбирам тоа и ги сфаќам вашите коментари неможе некој турбофолкер или металец со сила да го натераш да слуша техно/хаус и мислам дека не треба да не правите прости ние шо отидовме на гета и шо си поминавме убаво
Kao што Слаткар никогаш нема да биде на ниво на Селин Дион.Grammy Awards don't mean SHIT!!!
PS: Гета НИКОГАШ нема да биде на ниво на Армин. Иако се различни правци.
^Прописен хејтер...Да го извадам метрото?
А шо греми наградата на никој ништо не му значи ???Grammy Awards don't mean SHIT!!!
PS: Гета НИКОГАШ нема да биде на ниво на Армин. Иако се различни правци.
Барем во електронската музика Греми наградите не значат ништо.А шо греми наградата на никој ништо не му значи ???
Невред.Еи еи еи, седи бе ј0.
Ми кажуваш дека на таа малце по масивната собиранка у Бариста, 20 души да стаевме нозе на маса и да распалевме пури тебе се' едно ќе ти беше?
Брат. На мали деца тие муабети, вред?
За тебе си фактор. И другите се за себе фактор. За тоа каква е журката на која ЈАС присуствувам, единствен релевантен фактор сум ЈАС и тоа исклучиво за себе. Ако не сум била на журка, ќе прашам како било, ќе ми кажат и ќе кажам супер (ако им било добро), штета (на пример ако не било) и готово. А ако не присуствувам нема ни да се мачам да ја коментирам журката. Мене ми е мило што ти си навлезен во ДнБ и тоа е твојот филм, ама ако отидам на ДнБ некогаш во животот, искрено нема ти да ми бидеш репер дали е добра журката, туку јас сама на себе ќе си бидам.За ДнБ сесиите у Капан, кажувам Ја.
Ја бе, ја.
...
Ееееј кој муабет сеа ми го сврте еј, од журка до дрога еееј. Значи журката е забава. Ало, секој има различен вкус и различни очекувања од тоа како треба една журка да помине. Моите очекувања се: Сакам добра музика, добро друштво, добро денсање и позитивна енергија. Ако овие услови се исполнети за мене журката е одлична. Па јас не знам кој да дојде да ми кажува причини зошто НЕ е добро, нема сигурно да ме разубеди.Не.
Заеби, не го читај ова горе.
Еве ти споредба:
Ти ми се убацуваш на темава ко ебан револуционер, ко у позадина да ти иде Eye of the tiger и македонско знаме да ти се вее, знаеш како ми изглеа тоа? Ко сеа да му се убаци лав-кондѓуктерз на Смарт-ес ил Гарфилд у темана за дрога и да им труби колку се добри екстазите пошо на неа и се свиѓале.
Ме капираш?
Едно е дали ти се свиѓа, друго е дали е добро.
Јас апсолутно не сум никаков авторитет, ниту сум се стремела да бидам. Ниту пак се правам експерт, ниту сметам дека треба да се прифати моето мислење. Затоа и е ова дискусија... муабет, разменување на мислења, ти текнува?Знаеш, афторитети у секоја област... Не велам дека тука сум ја. Али знам дека не си ти.
Затоа, keep it low.
Peace.
Од сите мислења на форумов за оваа тема најмногу се согласувам со тебе.Невред.
Како прво и основно, ти шо сакаш моеш да праиш у мое присуство додека не ме чепкаш мене. Ако мене не ми се свиѓа тоа понашање или односот спрема мене ќе си напуштам. Друго е ти на маса со мене да седиш и намерно да праиш некои ствари, а друго е да седиш/стоиш во иста просторија со мене на друга маса. Тоа веќе си е твое право шо праиш и мене не ме боли цеф дали ти пушиш пура, седиш со нозе на маса или стоиш на глава, се додека не ме рчкаш. Simple as. Не знам што има нејасно тука. Кога сум излезена си гледам во мојата маса и со луѓето што седат со мене, другите не ме интересираат едноставно. Дали ти веруваш во ова или не, ама ич не ми е гајле.
Што се тиче до тоа кој кажува дали била добра журката...
За тебе си фактор. И другите се за себе фактор. За тоа каква е журката на која ЈАС присуствувам, единствен релевантен фактор сум ЈАС и тоа исклучиво за себе. Ако не сум била на журка, ќе прашам како било, ќе ми кажат и ќе кажам супер (ако им било добро), штета (на пример ако не било) и готово. А ако не присуствувам нема ни да се мачам да ја коментирам журката. Мене ми е мило што ти си навлезен во ДнБ и тоа е твојот филм, ама ако отидам на ДнБ некогаш во животот, искрено нема ти да ми бидеш репер дали е добра журката, туку јас сама на себе ќе си бидам.
Ееееј кој муабет сеа ми го сврте еј, од журка до дрога еееј. Значи журката е забава. Ало, секој има различен вкус и различни очекувања од тоа како треба една журка да помине. Моите очекувања се: Сакам добра музика, добро друштво, добро денсање и позитивна енергија. Ако овие услови се исполнети за мене журката е одлична. Па јас не знам кој да дојде да ми кажува причини зошто НЕ е добро, нема сигурно да ме разубеди.
Јас апсолутно не сум никаков авторитет, ниту сум се стремела да бидам. Ниту пак се правам експерт, ниту сметам дека треба да се прифати моето мислење. Затоа и е ова дискусија... муабет, разменување на мислења, ти текнува?
Бјутифул Марија. Убаво си е разграничено тоа: КРИТИКА и ПУБЛИКА. Можно е двете да се согласуваат, можно е и да не се согласуваат.Ок тоа све, ама пак кажи ми ти, КОЈ дефинира што е квалитетна журка? Мене тоа ме интересира?
ЗоЖто И.И. не се нафатил а пише ред два, прописно да исплука. Туку фатила некоја тазе новинарка да пишува на темата. Изгледа понесена од гратисот кој иде со акредитацијата и што го видела Гета у бекстејџ навлажнила гаќички.Сигурно не такви како новинарите од Вест, а такви беа барем 80 % од луѓето (моја проценка, а кој сум јас да проценувам тоа во друга прилика).
http://www.vest.com.mk/?ItemID=2695C413DAF8704E8170D6AC09BCCC3B
Греми наградите се апсолутно непрецизна работа. Па Боки13 кога делеше награди покоректен беше во изборот. Греми наградите имаат еден куп гафови ама мене најмил ми е овој:Grammy Awards don't mean SHIT!!!
ДнБ нема да ти се допадне само ако си забегана рокерка од провинција која влажни кога Мра ја пее Enter SandmanЗа тебе си фактор. И другите се за себе фактор. За тоа каква е журката на која ЈАС присуствувам, единствен релевантен фактор сум ЈАС и тоа исклучиво за себе. Ако не сум била на журка, ќе прашам како било, ќе ми кажат и ќе кажам супер (ако им било добро), штета (на пример ако не било) и готово. А ако не присуствувам нема ни да се мачам да ја коментирам журката. Мене ми е мило што ти си навлезен во ДнБ и тоа е твојот филм, ама ако отидам на ДнБ некогаш во животот, искрено нема ти да ми бидеш репер дали е добра журката, туку јас сама на себе ќе си бидам.
Е тогаш зошто си упорна на темава. Да престанеш да коментираш има веднаш да се намали интересот за истата. Ама немој сега веќе, интересни станавте со God.Hate.Us.AllЈас апсолутно не сум никаков авторитет, ниту сум се стремела да бидам. Ниту пак се правам експерт, ниту сметам дека треба да се прифати моето мислење. Затоа и е ова дискусија... муабет, разменување на мислења, ти текнува?
Искрено такви Греми номинации мене како човек не ме интересираат, повеќе ме интересира музиката што ќе ја пушти и атмосферата што ќе произлезе од таа музика, или да скратам, да си поминам убаво. Дали бил прв на некоја срање ДЈ МАГ топ листа или пак последен, воопшто не ме интересира...Али тоа забегување во поп водите му донесе на Гета 5 " Grammy" номинации лани, што му се нема случено на на ниеден DJ до сега, ниту ќе му се случи во блиска иднина..... Факт е дека Армин,Тиесто.... сите во моментов се во сенка на Гета.
Сакам да кажам дека траките на Армин, Окенфолд, ПВД и цела таа компанија денеска е типично срање за мене, музиката што ја пуштаа и правеа пред 5-6 години според мене е 10 класи подобра од оваа што ја прават денес. Она што е Гета за "хаус" музиката, истото е АВБ во јуро трансот...Армин бебешки вокали? ако за тебе Akon е на исто рамниште со павароти.
Ми личиш на еден од оние кој одма не го слушаaт некој ако стани премногу популарен а ти си андерграунд и си шема....
Имаше едно интервју со Армин кај што кажува денес дека мора да направиш и нешто комерцијално за да опстоиш .
Добро тоа навистина имаат топ стари траки и повеќето од нив им се timeless не само хитчиња на радио една две години , ама да одиш на нивна журка ќе видиш дека не пуштаат стандард најкомерцијални траки, последно кога бев на PVD минатата година беше лудило, или па на Marcus Schulz најдобра журка за минатат година , според мене по атмосфера и сет . Едно е што траки дј от има направено а друго е што пушта на журки и каква атмосфера прави, а овде зборуваме за журки поконкретно/Искрено такви Греми номинации мене како човек не ме интересираат, повеќе ме интересира музиката што ќе ја пушти и атмосферата што ќе произлезе од таа музика, или да скратам, да си поминам убаво. Дали бил прв на некоја срање ДЈ МАГ топ листа или пак последен, воопшто не ме интересира...
Сакам да кажам дека траките на Армин, Окенфолд, ПВД и цела таа компанија денеска е типично срање за мене, музиката што ја пуштаа и правеа пред 5-6 години според мене е 10 класи подобра од оваа што ја прават денес. Она што е Гета за "хаус" музиката, истото е АВБ во јуро трансот...
Види, мене не ми пречат комерцијални траки, ми пречи тоа што ваквите артисти ја уништија тотално музиката за да можат да бидат што погоре на ДЈ МАГ листата, а таа листа не одредува кој е најдобар дџ во свет, туку кој дџ ќе зема најмногу пари наредната година... Уживав да го слушам Paul Oakenfold, ама денес како бе друже, пушти еден негов микс од пред 2004 година и пушти еден од 2009-10 и ќе ја увидиш сам разликата
Мислиш дека од видеа на youtube ќе можеш да видиш каква била атмосферата ??КАј оди електронскава музика ? Не бев на журката од причина што знаев што ке се случи, 20 нумери по којзнае кој пат свртени и слушнати и по радио и на телевизија, страшна работа ! Гледав некои кличиња кога го слушам како тлапи на микрофонон ме потсетува на ,не знам дали сте го чуле, Мр.Президент , уште да ја запее што имала ксмет стамена на журкана и да праша дали ви е убаво . Се сј*ба тотално музичкава сцена на глобално ниво, никој не ти праи музика од љубов сите зинале за пари бре .