K
kalimer0
Гостин
Па раскажи го и тоа кога стигна до тука...
Тоа е и проблемот бе друже не се сеќавам

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па раскажи го и тоа кога стигна до тука...

.
Battle: Los Angeles **SPOILER ALERT** (не важи за хејтери)
Тоа е и проблемот бе друже не се сеќавам![]()
HALLOWEEN 2 - е подобар ..
, филм со епско чудовиште во кој чудовиштето не се гледа...Cloverfield е закон во секој случај, филмот е најдобар од неговата клапа на филмови со трчајуќи камери, филм со епско чудовиште во кој чудовиштето не се гледа...

Skyline (2010)
Научна фантастика за напад на вонземјани (Independence Day или Battle Los Angeles) но во сосема друг стил.
Според мене филмот е премногу потценет а критиките се од тотално одбивање до многу добри. Јас се придружувам на првите, одличен филм.
Целото дејство на филмот се одвива прво во еден стан а потоа во една зграда, тоа е тоа, но напнатоста е феноменална и не памтам кога последен пат сум скокнал од столче гледајќи филм.
Мене ме фасцинираше реалноста и самата бруталност на вонземјаните како и целата беспомошност на самата ситуација. Очекував да биде само уште еден клон на веќе сличните но многу се излажав.
Одличен филм и моја топла препорака за сите љубители на филмови со слична тематика.
Крајот е доста впечатлив и остава можност за втор дел.
Psyside напиша:не е баш пп али ај
Веќе ти ги имам предложено, но изгледа немаш доволно време да се фрлиш на гледање на серии.
Ако имаш ги знаеш моите фаворити, од минатото Six Feet Under (мислам дека многу ќе ти се допадне) а од она што е актуелно сега.. Breaking Bad![]()

.:MadMan:. напиша:Breaking Bad лично за мене е mind blowing во два дена ги изгледав 3-те сезони, ама не е за сечиј вкус

За филмови мислев, серии уште се наоѓаат, ма да се што фатив укинаа, не знам до толку ли сум малер или имам лош вкус... Прво начекав одличен (по мене) сит-ком, The Class, го укинаа по една сезона, уште има народ што плаче по интернетов за серијата. После почнав со Persons Unknown, и тоа отиде јабана одма. Од FF сам се откажав, V ја укинаа, The Event ја укинуваат... Дојде време на строга комерцијализација, ножот ги сече одма, не им даваат ни екстра 5-6 епизоди колку да ја завршат приказната... Ама за серии уште се гледа, па и кога не се топ квалитет, пак е добро...
Ама филмовиве се очај...

wot напиша:Точно. Од оваа и Six Feet Under нема потешки драми-серии. А Iosono бара динамичност во серија, или барем некое поглавно дејствие околу кое ќе се ориентира раскажувањето на приказната. Јес да е фан на драми како филмови, ретко го имам видено во тема за драма серија. Од мене предлог, и оваа е на мода ако сакаш серија предлог, Californication. Фузија од ситком, драма, реалити тв, глума, музика опака и се потребно за квалитетна серија.
За филмови, наебавме..

IOsonoINTERISTA напиша:Да не ми беше гледано се не кукав
Шала, имам по дома стари филмови за гледање, само некогаш ми се гледа нешто ново ама од 20 обиди само еден филм ми го задржува вниманието, и тој е обично тежок просек. Не знам дали јас станав пребирлив или стварно не чинат. Jacobs Ladder го гледав пред некој месец... Од Breaking Bad имам 7-8 епизоди некаде, штом ги ископам ќе почнам да ја гледам. Среќа GOT ми фати око иначе немаше ништо за гледање.
@wot, гледам јас драми серии, само одамна не сум гледал таква. Порано класици гледав, како North & South и Winds of War. Последно што гледав како драма беше Grey's Anatomy, додека вредеше да се гледа...

Па не сум без ич... изгледав се што се спомнуваше како вредно од германски филмови, нешто италијански, руски, шпански... послабо ми оди со францускиот филм, тешко ги сварувам, веројатно поради јазикот. Е, кога сме тука, кој сака да гледа добар WWII воен филм, гледав пред некој месец одличен белоруски филм: Brestskaya krepost (2010) . Онака, класика, по вистинита случка: на почетокот на нападот на германците на Русија, оваа област се наоѓа дирекно на удар и отсечена од остатокот, но наместо да се повлечат, војниците сместени во една тврдина решени се да ја бранат до смрт. Верзија на Аламо, sort of...А да се префрлиш ти на европска кинематографија, верувам дека ќе најдеш нешто интересно...Почни со Тарковски (Андреи Рубљев и Носталгија) не се нови ама се мастерис![]()

IOsonoINTERISTA напиша:Да, гледам дека често го спомнувате филмов а не сум го гледал. Мислам дека имам уште троа од лимитот...