Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пример Фајт клаб и нема баш толку сличност со Never back down коолку и да те наведва наслово на то.
Единствен мене шо ми текнува вака е Fighting, ама Never back down ми е подобар од него.
Never back down ти е подобар од Fight Club? Постот ти го сфаќам како богохулење.

Never back down ти е подобар од Fight Club? Постот ти го сфаќам како богохулење.

What do you do with witches?
-BUUURN THEM!!!
And what do we burn apart of witches?
MOOOAR WITCHESSS!!

Пример Фајт клаб и нема баш толку сличност со Never back down коолку и да те наведва наслово на то.
Единствен мене шо ми текнува вака е Fighting, ама Never back down ми е подобар од него.

:pipi:

wot - :back:

Ама можи да ме палите за Етрнал.
И мило ми е шо не сум била само јас шо мислам дека не е нешто посебно филмот, нигде никогаш не сум сретнала ништо подолу од највоодушевувачко мислење за него, и бев убедена дека there's something wrong with me :)

Ме копка ,за тие што не им се допаднал Eternal... дали истото мисење го имаат и за the Fountain и mr . Nobody ?

Ме копка ,за тие што не им се допаднал Eternal... дали истото мисење го имаат и за the Fountain и mr . Nobody ?
За Mr Nobody дефинитивно го неам истото мислење, даалеку подобар филм. За Фонатаната... хмм... еден дел да, оној делот со дрвото, не знам, тапа дел.

Денес,на 86 годишна возраст починал Sidney Lumet (12 angry men,Serpico ,Network,Dog Afternoon) . Нека му е лесна земја

Mr Nobody Има многу силна поента ама не требало да трае 2 саата, досаден станува.

Денес,на 86 годишна возраст починал Sidney Lumet (12 angry men,Serpico ,Network,Dog Afternoon) . Нека му е лесна земја

Страшна филмографија има Ламет покрај спомнативе има и уште неколку заборавени ремек дела што обавезно треба да ги изгледате Q&A, Prince of the City, Verdict, ова особено за Q&A важи, Ник Нолти како корумпиран полицаец е pure fucking evil, треба да учат од него помладиве мамлази кога се спремат да играт такво нешто, мислам на Мет Дејмон и остала банда прдлиња групирана околу Департед

Mr Nobody е факинг мастерпис!!
Фаунтејн уше не сум го глеал

Perfume: The story of a murderer
images

Добра драмица. Момчето во главна улога одглуми перфектно, се чудам зошто не е попопуларен.
Мислам дека приказната е малце терсене за на филм. Јас ја имам читано книгата, али како ќе направи филм за мириси жити се? Епа, режисерот направил добра работа.
Го имаме Жан-Баптист, момче кое има совршено сетило за мирис и е опседнато со зачувување на мирисите. Но, ако Господ му дал вакво сетило, му го одзел сетилото за добро и лошо. Момчето не прибира средства за да го направи тоа што го наумило.
Крајната сцена не ми се бендиса. Поточно, неколкуте крајни.

Се ок се согласувам за другите филмови, поготово за Strangers & Snatch, ама дека Парфем е добар филм нема, па ни во солидни не го ставам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom