Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Здраво нов сум на темава:)

Правев анимиран филм како дипломска, па сакам да го споделам, да го видам мислењето и критиките:)
[video]http://vimeo.com/ordeveljanoski/beaverofficial[/video]

Ова е само траилерот но после официјалната презентација ќе го поставам на нет целосно, го имам во две верзии на Македонски и на Англиски.

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Здраво нов сум на темава:)

Правев анимиран филм како дипломска, па сакам да го споделам, да го видам мислењето и критиките:)
[video]http://vimeo.com/ordeveljanoski/beaverofficial[/video]

Ова е само траилерот но после официјалната презентација ќе го поставам на нет целосно, го имам во две верзии на Македонски и на Англиски.
Незнам дали на право место ти е видеово ставено надлежните ќе кажат, али можам да ти кажам БРАВО за анимацијава, делува многу професионално сработено, само продолжи така!

П.С. Претпоставувам и дека имаш многу моќна машина :pos:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Потпрочитав некаде дека во план е да се направи филмот Love actually 2. Точно е тоа?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
Туф туф мераци :)))) еден по еден ќе ги вртам благодаримеееее :cuc:

--- надополнето ---

Бомбона билбилче од секогаш си знаел што сакам и предходно за хорорите и сега овааа топ братко :)))))

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
And Soon the Darkness

Две другарки Стеф и Ели велосипедистки одлучуваат една ден да одат во Аргентина,во така помал град.Па една ноќ ке се забавуваат,едната девојка ќе биде пијана,па поради тоа утре дента ќе го испуштат автобусот.Ќе се скарат,напуштат една со друга..Но едната ќе ја снема(киднапирана) а другата ќе бара..
Оценка 5.5/10
Девојките се уфф..мада приказната е малку досадна

Devil (2010)

Едно утро во Филаделфија пет (нормални) луѓе влеват во лифт.Не се заинтересирани еден за друг..Па лифтот ќе заглави,и ќе се случуваат неочекувани работи,бидејќи еден од петте луѓе е ѓаволот..
Оценка 8/10

Unstoppable
Двајца луѓе вработени се обидуваат да запрат воз,речиси долг 1 километар..во возот нема луѓе но е полн со запалива течност,доволно да униште еден град..
7/10

Feast

Неколку луѓе се нападанати во еден Мотел од едни чудовишта..Се затварат во мотелот,барат решение како да се спасат..Добро хорорче :) 6.5/10
Не, ако ова е рецензија кажи да си ојме. Преведен опис од имдб за мислење плус. Не фала.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Лелеееееееееее морам да се пофалам. Како огромен обожавател на серијата Племе, ја лајкнав страната на фејсбук и неколку дена уназад рекламираа дека ќе има чет во живо со еден од глумците - Мет Робинсон. Имаше 400 поста на темата и јас поставив две прашања и ми одговорииииииииииииииии :)))))))))) Мет ми одговори мене еј!!
Пресреќна сум. Многу ми значиииии :)

T

Tetro

Гостин
Лелеееееееееее морам да се пофалам. Како огромен обожавател на серијата Племе, ја лајкнав страната на фејсбук и неколку дена уназад рекламираа дека ќе има чет во живо со еден од глумците - Мет Робинсон. Имаше 400 поста на темата и јас поставив две прашања и ми одговорииииииииииииииии :)))))))))) Мет ми одговори мене еј!!
Пресреќна сум. Многу ми значиииии :)
ќе ти помине брзо. :pos:

- извини, морав. :pos:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
E шо сакаш цел филм да го раскажам .. + никогаш не гледам од имдб -_-
Под рецензија не се подразбират раскажвење на содржината на филмот, туку кратко резиме на неговите елементи како глума, режија, сценарио итн... пропратено со твои забелешки. Јас нешо такво не забележав баш кај тебе.
Доста се прам паметен, нека кажет кадииве дал сум прав или не.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Под рецензија не се подразбират раскажвење на содржината на филмот, туку кратко резиме на неговите елементи како глума, режија, сценарио итн... пропратено со твои забелешки. Јас нешо такво не забележав баш кај тебе.
Доста се прам паметен, нека кажет кадииве дал сум прав или не.
Ај еден од кадиите да кажит збор два околу темава. Не секој го бива за рецензија или да се изразам со поинакви зборови не секој ги гледа филмовиве на ист начин, па не ги гледа како што ги гледаат другите. Не гледа како некој одглумил, не компарира, ниту ја следи филмската уметност во доволна мера за да може да скоцка добра рецензија. За некој филмот се состои во (карикирам), абе еден генерал се вика Максимус и таму го земаа како роб и многу добро се тепаше, а не во глумата, фацијалните изрази, аглите на снимање, дупки во приказна, конзистентност на сценарио и сл. Сепак секој си го има правото да се обиде да напише збор два за некој филм (ова немој некој буквално да ме сфати па да пише ТОП и оценка..:)). Гледаме да имаме толеранција за краткиве рецензии кои во суштина се прераскажување на содржина зашто форумот си подразбира дека секој има право да се обиде. Нормално дека не може се да се толерира, и ви споменав во еден од постовите дека постер + два збора одма го бришеме.

П.С: И ако смеам да додадам, но само од аспект на член, не и на модератор, рецензиите почнаа да губат смисла во повеќето случаи затоа што не се ни трудат луѓево веќе да дадат поголем максимум и да заинтригираат некого со рецензијата да гледа некој филм, макар што за тоа и служи рецензијата. Се почесто читам ужасни рецензии составени од четири реченици без никаква смисла. Демокраси мај френдс ис а бич самтајмс...:pipi:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Мене и 3 збора ми вршат работа. Пример заa... Shutter Island: Beautiful Mind meets Scorsese. Холивуд стајл. :D

Сите главно се фокусираат што повеќе да ја раскажат приказната, некаде како составите од 3тто одделение раскажена, некаде спојлери.. Според мене од приказната минимумот треба да се извади а не обратно. И треба да не заинтересира, да не заинтригира со некоја споредба, некоја неважна сцена со хумор, актери, глума, музика и ондак то. Да бе, то.

Kajgana Shop

На врв Bottom