Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

I

Intex

Гостин
Пример Фајт клаб и нема баш толку сличност со Never back down коолку и да те наведва наслово на то.
Единствен мене шо ми текнува вака е Fighting, ама Never back down ми е подобар од него.
Never back down ти е подобар од Fight Club? Постот ти го сфаќам како богохулење.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Never back down ти е подобар од Fight Club? Постот ти го сфаќам како богохулење.
What do you do with witches?
-BUUURN THEM!!!
And what do we burn apart of witches?
MOOOAR WITCHESSS!!

Пример Фајт клаб и нема баш толку сличност со Never back down коолку и да те наведва наслово на то.
Единствен мене шо ми текнува вака е Fighting, ама Never back down ми е подобар од него.
:pipi:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
overrated e eternal

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
wot - :back:

Ама можи да ме палите за Етрнал.
И мило ми е шо не сум била само јас шо мислам дека не е нешто посебно филмот, нигде никогаш не сум сретнала ништо подолу од највоодушевувачко мислење за него, и бев убедена дека there's something wrong with me :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ме копка ,за тие што не им се допаднал Eternal... дали истото мисење го имаат и за the Fountain и mr . Nobody ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Ме копка ,за тие што не им се допаднал Eternal... дали истото мисење го имаат и за the Fountain и mr . Nobody ?
За Mr Nobody дефинитивно го неам истото мислење, даалеку подобар филм. За Фонатаната... хмм... еден дел да, оној делот со дрвото, не знам, тапа дел.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Денес,на 86 годишна возраст починал Sidney Lumet (12 angry men,Serpico ,Network,Dog Afternoon) . Нека му е лесна земја

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.783
Mr Nobody Има многу силна поента ама не требало да трае 2 саата, досаден станува.

Член од
13 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Денес,на 86 годишна возраст починал Sidney Lumet (12 angry men,Serpico ,Network,Dog Afternoon) . Нека му е лесна земја

Страшна филмографија има Ламет покрај спомнативе има и уште неколку заборавени ремек дела што обавезно треба да ги изгледате Q&A, Prince of the City, Verdict, ова особено за Q&A важи, Ник Нолти како корумпиран полицаец е pure fucking evil, треба да учат од него помладиве мамлази кога се спремат да играт такво нешто, мислам на Мет Дејмон и остала банда прдлиња групирана околу Департед

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Mr Nobody е факинг мастерпис!!
Фаунтејн уше не сум го глеал

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Perfume: The story of a murderer

Добра драмица. Момчето во главна улога одглуми перфектно, се чудам зошто не е попопуларен.
Мислам дека приказната е малце терсене за на филм. Јас ја имам читано книгата, али како ќе направи филм за мириси жити се? Епа, режисерот направил добра работа.
Го имаме Жан-Баптист, момче кое има совршено сетило за мирис и е опседнато со зачувување на мирисите. Но, ако Господ му дал вакво сетило, му го одзел сетилото за добро и лошо. Момчето не прибира средства за да го направи тоа што го наумило.
Крајната сцена не ми се бендиса. Поточно, неколкуте крајни.
Се ок се согласувам за другите филмови, поготово за Strangers & Snatch, ама дека Парфем е добар филм нема, па ни во солидни не го ставам.

Kajgana Shop

На врв Bottom