Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Не бил нешто овој Green Zone као надополнување на серијалот? Така слушнав.
Јас само кецот го имам гледано. Not a fan.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Треба сите да ги изгледаш, јес да мене кецот ми беше омилен. Не, Green Zone не е продолжение

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
They Live (1988)

Пишувам тука за филмов зашто не сум некој рецензент :D Кратката содржина би била: Еден човек случајно наоѓа темни очила со кои може да го гледа светот каков што постои реално, а не каков што ни го наметнуваат моќниците. Со еден збор го гледа светот со други очи (оние реалните).

Филмче што го гледав по препорака на Iosono и кое не ме разочара. Ефектите и сцените со пукање се типични за тој период на правење филмови затоа нема простор да се коментира многу како делуваат од денешен аспект, сепак филмот е од 1988-ма и за тоа време е сосема добар филм. Генералната поента на содржината на филмот ми се допаѓа ептен бидејќи многу од неа се случува и ден денес.

Од мене 7/10

@wot Да, прочитав и на друго место дека Реј Лиота не ти е по кеиф глумец :D Али како што кажа и самиот одлично си ја заврши работата во Револвер, се согласувам.
интересен е They Live али не е нешто што би те воодушевил до некое високо ниво. И која нинџа беше тој главниот лик абе се живо диво потепа :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Дали само јас го немам гледано Snatch???? :(

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.547
интересен е They Live али не е нешто што би те воодушевил до некое високо ниво. И која нинџа беше тој главниот лик абе се живо диво потепа :D
Да да, рековме, typical 80's :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Дали само јас го немам гледано Snatch???? :(
Да. Ајде одма на даунлоад и додека не го рецензираш, имаш забранет влез овде.
Фаќам врски кај модераториве.. :) :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Некој да ми препорача филмови слични на The Other Boleyn Girl, Dangerous Liaisons... Значи историска драми ми требаат, од оние времиња кога се носеле фустани ала Пепелашка.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некој да ми препорача филмови слични на The Other Boleyn Girl, Dangerous Liaisons... Значи историска драми ми требаат, од оние времиња кога се носеле фустани ала Пепелашка.
Amadeus.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.547
La reine Margot ?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Фала на сите :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom