Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Всушност да, имам. Но, не смеам да ти кажувам кој смееш да го рангираш како филмиште а кој не, се е до вкусови, период на гледање на филмот, и карактерот на личноста.
А видиш ипак ми кажа.

--- надополнето ---

Инаку, ако можам да речам за некоја комедија дека е филмиште, веројатно тоа би била La vitta e bella, како што ќе видиш, сосема поинаков тип на филм.
Е и ја би рекла за Животот е убав дека е филмиште, али исто и за овој филм. Мене лично не ми прави проблем тоа што е комедија.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
I spit on your grave (2010)

Naah, сега го гледав. Сосема непрофесионално е направен, не знам што виде толку интересно во филмот? Дури и не ми се дискутира за него.
Му давам една 2-ка, само поради Sarah Butler :drk:
Е добро де, ми се допадна пошо стварно имаат јака глума а и не е до толку лош за 2че. Како и да е, прашање на вкус :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Иначе, за комедиите. И јас мислам дека у последно време слабо некако им оди на филмовите од тој жанр. Али затоа сериите добро се држат.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Добро бе луѓе што е работава што секоја дискусија се сведува на крајот со :
До вкусот е .
?
Секаква дискусија се умртвува со тоа,затоа што тоа се подразбира(се подразбира дека штом ти се допаднал по гледањето дека е по ваш вкус) но треба да се образложи.
А вака испаѓа дека дел од форумџииве имаат срање вкус .:)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Кога сме веќе кај комедиите иако е малце офтопик затоа што местото и е во серии ,сепак како Onlу for fools and horses што ме има насмеано,ништо друго неможе да ме насмее.
"Seinfeld" си ја гледал? :) На nova ја даваа порано и тоа два пати ја свртеа, а бе дома сите сме се газеле од смеење, толку смешни ликови и ситуации, ја не знам...
Friends е само бледа копија на Сајнфилд.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
"Seinfeld" си ја гледал? :) На nova ја даваа порано и тоа два пати ја свртеа, а бе дома сите сме се газеле од смеење, толку смешни ликови и ситуации, ја не знам...
Friends е само бледа копија на Сајнфилд.
да не навлегуваме премногу оф топик али серијата е супер :), сум фатил ко бајаги епизоди во вечерниот термин кога ја даваа по 2 пат,конфузноста на Космо беше нешто неверојатно смешно :).

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.600
Е и ја би рекла за Животот е убав дека е филмиште, али исто и за овој филм. Мене лично не ми прави проблем тоа што е комедија.
Ил Мостро е прејака комедија, Роберто Бенини е ѕвер. На филмот колку што се сеќавам му фали квалитет во смисла на камера, звук итн... изгледа дека е многу нискобуџетно остварување, ама филмот е лудница.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Ил Мостро е прејака комедија, Роберто Бенини е ѕвер. На филмот колку што се сеќавам му фали квалитет во смисла на камера, звук итн... изгледа дека е многу нискобуџетно остварување, ама филмот е лудница.
Торенте детективот, исто шпанско филмче мн јака комедија е топло ви го препорачувам :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
E за овие два ќе се согласам, одличен избор :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Бетмен е дело на Нолан кој е најпреценетиот режисер. Do the math.
Јас не сметам дека Нолан е преценет режисер. Има страшна умешност да направи блокбастер, а за тоа треба да те бива. Знае да искористи буџет и да ги врати парите во каса. Инсепшн мене не ме воодушеви нешто многу,но не можам да речам дека филмот е лошо направен. Ама затоа за Dark Knight, секоја чест, одличен кастинг, одлична идеја и екранизација.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.373
Поени од реакции
30.794
Јас не сметам дека Нолан е преценет режисер. Има страшна умешност да направи блокбастер, а за тоа треба да те бива. Знае да искористи буџет и да ги врати парите во каса. Инсепшн мене не ме воодушеви нешто многу,но не можам да речам дека филмот е лошо направен. Ама затоа за Dark Knight, секоја чест, одличен кастинг, одлична идеја и екранизација.
да, морам да признаам дека и јас сум воодушевена од The Dark Night Посебно глумата на Хит, но зарем е подобар од Fight Club, The Green Mile, Matrix?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
да, морам да признаам дека и јас сум воодушевена од The Dark Night Посебно глумата на Хит, но зарем е подобар од Fight Club, The Green Mile, Matrix?
Јас тврдам дека Dark Knight ќе стане култен филм, зашто и како целокупна замисла и реализација се е на ниво. Но, не ми беше постот наменет да правам компарација со други филмови, туку поентата ми беше дека Нолан си ја знае работата...:)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Наречиме како сакаш ми е гајле...но еве успат така те читам по темиве и гелдам дека немаш некое пошироко познавање....него онака фураш напред ко коњите,не гледаш ни лево ни десно.критиките не ти се на ниво,незнам ни дали воопшто имаш некакви критики

за то сеј си мадро

Kajgana Shop

На врв Bottom