Вреди и јас чекам, според запазувањето на сите критериуми до сега кога се работи за Нолан, мислам дека е во најмала рака добар филм.Вреди за овој Inception да чекам BluRay или јок?
За првите два се согласувам, поготово за Предаторс целосно, почетокот и мене ми се допанда, потоа катастрофа. Исто така делиме мислење делумно, за Џон Малкович, но за Биг Фиш неSalt
Не знам што пробувале да направат луѓево со филмов ама дефинитивно ја усрале работава. Демек женска верзија на Борн, ма каков Борн он гомна може да јаде. Според мене тотално промашување, па макар и би го споредувале исклучиво со акциони филмови. Приказната е нула, па се гледа дека исклучиво нишанеле на сцените со тепачки и подвизи на Џоли. Мене не ми се допадна има 4 од 10.
Predators
Добри воведни 15 - 20 мин., останатото е џаст рабиш. 5 од 10
Being John Malkovich
Значи имав доста високи очекувања од филмов, ама од она што го видов сватив дека се работи за ужасно прецент филм. Би го опишал ко филм со чудна приказна но и неверојатно досадна приказна. Глумење алтернатива не го прави филмот автоматски генијален. 6 од 10
Big Fish
Исто многу очекував и од овој филм али не добив многу. Приказна која започнува како бајка која што Тим Бартон очигледно сакал пополека, како што се развива дејствието, да ја преотчи во реалност, очигледно не се разви многу и си остана на почетното ниво што уствари филмов го направи и малку досаден. 6 од 10
Или чекај или види го на кино, само не земај го на без везе снимка.Вреди за овој Inception да чекам BluRay или јок?
Добар е Inception ама Dark Knight е многу подобар.Вреди и јас чекам, според запазувањето на сите критериуми до сега кога се работи за Нолан, мислам дека е во најмала рака добар филм.
За првите два се согласувам, поготово за Предаторс целосно, почетокот и мене ми се допанда, потоа катастрофа. Исто така делиме мислење делумно, за Џон Малкович, но за Биг Фиш не
Не си једини што не се согласуваш за Биг Фиш, кога видов критики на ИМДБ ретко кој имаше дадено под 8 ца. Па си викам до мене ли е нешто работава со филмов. Инаку Биг Фиш има одлична кинематографија, светли бои кои преобвладуваат и доловуваат атмосфера на фантазија, добри кадри кај езерото и кај гратчето со среќните луѓе, глумата е исто така солидна и од тие аспекти си е ок филмот. Едноставно сценариото баш не ме импресионираше многу. Дали можда очекував дека Тим Бартон ќе вметне некаква мрачна страна во приказната ко што само он тоа знае да го направи али излезе дека се работи за сосема поинаква приказна. Поточно се работи за сентиментална семејна драма што и не ми е баш нај нај како тематика генерално. Така да се на се филмот не ми остави некој многу добар впечаток.Вреди и јас чекам, според запазувањето на сите критериуми до сега кога се работи за Нолан, мислам дека е во најмала рака добар филм.
За првите два се согласувам, поготово за Предаторс целосно, почетокот и мене ми се допанда, потоа катастрофа. Исто така делиме мислење делумно, за Џон Малкович, но за Биг Фиш не
Меѓу потценетите филмови на ИМДБ! Кој не го гледал под итно да го симне, Тим Рот и Тупак се страшно дуо, ептен забавен филм.2pac и Тим Рот, неверојатно дуо во неверојатна приказна, животот на двајца нарко зависници одсликан со инвентивен црн хумор! и се разбира феноменална глума! (драма/комедија) во најдобро можно светло,
Gridlock'd
Мало ремек дело 4sure, кој не го гледал пропуштил многуууу...култен филм.
Меѓу потценетите филмови на ИМДБ! Кој не го гледал под итно да го симне, Тим Рот и Тупак се страшно дуо, ептен забавен филм.
А баш го барав на imdb деновиве.Се мислев дека се вика Spoon,ама вајда тоа беше некој лик во филмот ако не се лажам.Филмчето е закон..И моја препорака за гледање тој што не го гледал..Тим Рот е улаФ :salut:2pac и Тим Рот, неверојатно дуо во неверојатна приказна, животот на двајца нарко зависници одсликан со инвентивен црн хумор! и се разбира феноменална глума! (драма/комедија) во најдобро можно светло,
Gridlock'd
Мало ремек дело 4sure, кој не го гледал пропуштил многуууу...култен филм.
Првиот дел е добар. Понатаму е тапа. Ако и првиот ти е тапа, си се спасил од другите.Има некој од филмаџииве што му се свиѓа филмот Батерфлај ефект?Искрено мене тапа ми е.
Бај д веј,да ми предложите некоја добра комедија,зошто со драми и трилери веќе се заморив.
Four Lions http://www.imdb.com/title/tt1341167/Бај д веј,да ми предложите некоја добра комедија,зошто со драми и трилери веќе се заморив.
Бидејќи расплетот и целата логика во филмот е на врвно ниво (иако е sci-fi на некој начин), еве јас би те прашал тебе - Каков расплет требаше да има филмот за тебе да ти се допадне?
Што знам..не ми се свиѓаше филмов мада го сватив.Некако глуп ми беше.
Еван уште од дете има проблеми со сеќавањето,заборава многу работи.После седум години со неговите другари одат да стават динамит во сандачето на една рандом жена.За несреќа женава поминува со малото бебенце покрај сандачето...и тогаш почнува расплетот што не ми се допадна.
Многу тупење,навраќање во минато,пробување да се сменат работите.
Можеби е прашање на вкус,но дефинитивно мене филмов не ми се допаѓа.
Оценка:5/10
И тоа само за добрата глума на Ештон Качер.