Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Вреди за овој Inception да чекам BluRay или јок?
Вреди и јас чекам, според запазувањето на сите критериуми до сега кога се работи за Нолан, мислам дека е во најмала рака добар филм.

Salt

Не знам што пробувале да направат луѓево со филмов ама дефинитивно ја усрале работава. Демек женска верзија на Борн, ма каков Борн он гомна може да јаде. Според мене тотално промашување, па макар и би го споредувале исклучиво со акциони филмови. Приказната е нула, па се гледа дека исклучиво нишанеле на сцените со тепачки и подвизи на Џоли. Мене не ми се допадна има 4 од 10.

Predators

Добри воведни 15 - 20 мин., останатото е џаст рабиш. 5 од 10

Being John Malkovich

Значи имав доста високи очекувања од филмов, ама од она што го видов сватив дека се работи за ужасно прецент филм. Би го опишал ко филм со чудна приказна но и неверојатно досадна приказна. Глумење алтернатива не го прави филмот автоматски генијален. 6 од 10

Big Fish

Исто многу очекував и од овој филм али не добив многу. Приказна која започнува како бајка која што Тим Бартон очигледно сакал пополека, како што се развива дејствието, да ја преотчи во реалност, очигледно не се разви многу и си остана на почетното ниво што уствари филмов го направи и малку досаден. 6 од 10
За првите два се согласувам, поготово за Предаторс целосно, почетокот и мене ми се допанда, потоа катастрофа. Исто така делиме мислење делумно, за Џон Малкович, но за Биг Фиш не :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Вреди за овој Inception да чекам BluRay или јок?
Или чекај или види го на кино, само не земај го на без везе снимка.

Вреди и јас чекам, според запазувањето на сите критериуми до сега кога се работи за Нолан, мислам дека е во најмала рака добар филм.

За првите два се согласувам, поготово за Предаторс целосно, почетокот и мене ми се допанда, потоа катастрофа. Исто така делиме мислење делумно, за Џон Малкович, но за Биг Фиш не :)
Добар е Inception ама Dark Knight е многу подобар.
Предаторс е катастрофа тешка, значи толку ужасно досадни и неинтересни ликови и толку неинтересен филм што навиваш Предаторите побрзо да ги изедат за да заврши побрзо. Ем уште го завршиле како да ќе прават втор дел, страшна работа...

Z

zmej gorjanin

Гостин

Не си једини што не се согласуваш за Биг Фиш, кога видов критики на ИМДБ ретко кој имаше дадено под 8 ца. Па си викам до мене ли е нешто работава со филмов. Инаку Биг Фиш има одлична кинематографија, светли бои кои преобвладуваат и доловуваат атмосфера на фантазија, добри кадри кај езерото и кај гратчето со среќните луѓе, глумата е исто така солидна и од тие аспекти си е ок филмот. Едноставно сценариото баш не ме импресионираше многу. Дали можда очекував дека Тим Бартон ќе вметне некаква мрачна страна во приказната ко што само он тоа знае да го направи али излезе дека се работи за сосема поинаква приказна. Поточно се работи за сентиментална семејна драма што и не ми е баш нај нај како тематика генерално. Така да се на се филмот не ми остави некој многу добар впечаток.

За Џон Малкович можам да кажам одлична глума посебно од страна на Џон Кјусак. Едноставно не ми се свиѓаше тоа што некако филмот тргна у weirdo фазон а не успеа да долови некоја посебна поента, нити пак да направи добар финиш. А да и тоа ќељавицата на Чарли Шин беше капак на се :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
2pac и Тим Рот, неверојатно дуо во неверојатна приказна, животот на двајца нарко зависници одсликан со инвентивен црн хумор! и се разбира феноменална глума! (драма/комедија) во најдобро можно светло,

Gridlock'd

Мало ремек дело 4sure, кој не го гледал пропуштил многуууу...култен филм.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
2pac и Тим Рот, неверојатно дуо во неверојатна приказна, животот на двајца нарко зависници одсликан со инвентивен црн хумор! и се разбира феноменална глума! (драма/комедија) во најдобро можно светло,

Gridlock'd

Меѓу потценетите филмови на ИМДБ! Кој не го гледал под итно да го симне, Тим Рот и Тупак се страшно дуо, ептен забавен филм.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Меѓу потценетите филмови на ИМДБ! Кој не го гледал под итно да го симне, Тим Рот и Тупак се страшно дуо, ептен забавен филм.

Се тоа убаво ама сум го постирал во погрешна тема, Иосоно, пребаци го во твојата тема Стари и заборавени ако не се лажам :)

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219

Gridlock'd

А баш го барав на imdb деновиве.Се мислев дека се вика Spoon,ама вајда тоа беше некој лик во филмот ако не се лажам.Филмчето е закон..И моја препорака за гледање тој што не го гледал..Тим Рот е улаФ :salut:

I

Intex

Гостин
Муабетот шо паѓа на темата за Инсепшн, а претходно и за Аватар.

Го немам гледано филмот (Инсепшн), па коментари за приказната би било грев да пишам, ама за камерата на последните неколку хај тек филмови, не можам да преќутам.
Ве гледам сите филмаџии овде со големо искуство како го идолизирате Кјубрик (океј е, и јас го идолизирам човекот, најдобар режисер на сите времиња може е) и паѓаат дискусии за тоа како го снимал Спејс Одисеј у 68-ма, кога користењето на компјутери за визуелни ефекти било научна фантастика. Дојде Аватарот, сите го нападнавме дека е безидеен филм, копи-пејст сценарио, бла бла. Ама што е со ефектите? Факт е дека е далеку понапреден од сите други што се снимаат сега, дека е рај за очи сликата, звукот на 5.1 систем е перфектен. Јесте, Одисејата има е приказна која е направена да не ја разбереме, да ја интерпретираме на мал милион начини, да се чудиме како ли заврши, што ли се случи, му ебеш мајката.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
The Fugitive

Мислам дека е доволно заборавен овој мастерпис, мене увек ми бил меѓу број еден акциите, на рамниште некаде со неповторливиот Die Hard. Прекрасна глума, акција на ниво и супер приказна склопена во еден така добар филм. Препорака за сите љубители на акција/трилер филмовите.

Face/Off

Пред некој ден го начекав на Едо (најцарската скопска телевизија x)) и всушност се потсетив што сум гледал пред 10тина години, односно кој филм одел во етер тогаш. Можеби требаше во предлог за филм да го ставам али нема везе. Она што сакав да кажам е, дека мора да се погледне оваа одлична глума и нешто навистина интересно, замена на карактерите помеѓу двајца глумци во текот на филмот. Тоа е нешто што најмногу ме фасцинираше во филмов, сега кога повторно го изгледав. Сега ја сфатив вистинската вредност на фејс-оф. Стар, заборавен, али кога го гледав пред некој ден сфатив нели што вреди во филмов. Препорака од моја страна :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
^
Двата ми се гледани над 10 пати заедно. Не е можно да ги промашиш на кабловска или по нашиве кога даваат филмови во топ термини :pos:

В

Вори

Гостин
Има некој од филмаџииве што му се свиѓа филмот Батерфлај ефект?Искрено мене тапа ми е.

Бај д веј,да ми предложите некоја добра комедија,зошто со драми и трилери веќе се заморив.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Има некој од филмаџииве што му се свиѓа филмот Батерфлај ефект?Искрено мене тапа ми е.

Бај д веј,да ми предложите некоја добра комедија,зошто со драми и трилери веќе се заморив.
Првиот дел е добар. Понатаму е тапа. Ако и првиот ти е тапа, си се спасил од другите.
За комедии, ѕирни го She's Out of My League. Тој ми е последен гледан така да прв ми паѓа на памет.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Што знам..не ми се свиѓаше филмов мада го сватив.Некако глуп ми беше.
Еван уште од дете има проблеми со сеќавањето,заборава многу работи.После седум години со неговите другари одат да стават динамит во сандачето на една рандом жена.За несреќа женава поминува со малото бебенце покрај сандачето...и тогаш почнува расплетот што не ми се допадна.
Многу тупење,навраќање во минато,пробување да се сменат работите.
Можеби е прашање на вкус,но дефинитивно мене филмов не ми се допаѓа.

Оценка:5/10

И тоа само за добрата глума на Ештон Качер.
Бидејќи расплетот и целата логика во филмот е на врвно ниво (иако е sci-fi на некој начин), еве јас би те прашал тебе - Каков расплет требаше да има филмот за тебе да ти се допадне?
Каков расплет очекуваше?

Стварно не ми е јасно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom