Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
Да тој му е наредниот иако не значи дека Да тајгер нема да го прави, а не гледам причина зошто не би режирал и комерцијални филмови. Со ваков филм десет пати повеќе пари ќе направи него ли со филм ко Пи или Фонтаната. Иако тоа што мене ме интересира е Блек Свон, психолошки трилер/ хорор кој доби неверојатни критики до сега, а е инспириран од стилот и работата на големиот Полански кој што му е идол на Аронофски. Аронофски има поприлично еклектичен пристап во правењето на филмовите, и при секој негов нареден проект експериментира во неговата работа и сака да презентира нешто што обичниот гледач не навикнал да го гледа. Така да ќе видиме што ќе направи и со Вулверин иако ја до сега од серијалов со X-men и ова со Вулверин имам гледано само еден филм (сеа ќе морам да ги изгледам сите) и не верувам дека мене ќе ми се свиѓа.
Ова за аватаров мислам дека малце е глупо да расправаме за тоа зошто на некој му се свиѓал некој филм, бар ја за мене си зборам,
Ипак Волверин 2 не е нешто што би го очекувал од него, за комерцијални филмови има кој да ги прави. Ама останува да видиме...
Аронофски прво требаше да го режира Робокап римејкот, првиот дел е класика, ама сакав да ја видам и верзијата на Аронофски, ама тој проект пропадна изгледа...
Да, да Блек Свон, очекуваме добар психолошки трилер со атмосфера како во реквиам 4 а дрим.
секој со своите вкусови али више кога расправаме за вкусови не по дифолт се добри само оние филмови кај што има голи пички и колење или ванземаљци у сф хорори.
Зашто се правиш паметен и вадиш зборови од контекст да те прашам а ? Знаеш ти мене кои ми се омилени филмови? Сум кажал негде дека Спартакус ми е омилена серија? Не, тепам време со неа. Сум кажал негде дека од некој нов филм (со ванземаљци) очекувам да ми стане омилен? 6 години не сум сретнал филм што ќе биде по мој вкус и да ме воодушеви како 2046 или Д Машинист, у 2004. Си го гледал Бритлес од Годар? Блоу Ап од Антониони? Ле Диаболик?
--- надополнето ---
Треба да набројувам и понатаму (Фајт Клаб, Севен, Блејд Ранер, 2001, Пи, Реквием 4 а дрим, Лост Хајвеј, Мулх. Драјв,....) или и понатака ќе се правиш паметен? Ја се извинувам ако ова звучи остро, ама нема поинаков начин.