Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го гледал ли некој филмот со Че портретиран од Бенисио Дел Торо?Ме интерсира дали вреди да се погледне,иако покрај Бенисио Дел Торо се сомневам дека има лоша изведба

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Го гледал ли некој филмот со Че портретиран од Бенисио Дел Торо?Ме интерсира дали вреди да се погледне,иако покрај Бенисио Дел Торо се сомневам дека има лоша изведба
Ја го загледав малку првиот дел, пошто е поделен на 2 дела нели, така пола филм го изгледав (и после ми се заеба лаптопот нешто у пм), вреди да се погледне ако те интересира Че Гевара као лик, и сакаш да дознаеш нешто повеќе за него и за герилската војна што ја воделе заедно со Кастро. И двајцата се добро портретирани у филмов...Кастро со пурите хехе

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се согласувам,ако ништо друго филмов сигурно не е лош. Ги сакам и Ридли и Расел, а очигледно е дека и двајцата одлично соработуваат ( според мене Гладиатор е нивниот најдобар филм).Баш вчера ја погледнав филмографијата на РИдли и се изненадив колку добри филмови има.Од The Duellists,Alien,Blade Runner,Legend,Thelma & Louise,па новиве Gladiator ,Matchstick Men,Kingdom of Heaven...Вреди да му се погледнат филмовите.
Точно! Ридли Скот е страшно добар режисер, само си го изоставила најдобриот :cry:

A Beautiful Mind! филмов е бијонд ремек дело!

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
da sum go gledal i mislam deka e na solidno nivo filmot kako i del toro

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
IOsono, никој не ни ги чита известувањата :(. Џабе ги пишиме...
Eпа нека се отвори некоја тема -препорачај ми филм во овај фазон или сличен на овај и да нема падобранци :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Не. Мене ме интересира Че и со големи очекувања го почнав филмот ама многу се разочарав. Во основа е нискобуџетен филм со кој не можеле да направат нешто повеќе во врска со акцијата... па во главно се работи за група герилци кои решаваат задачи од математика. Сериозно. Се разочарав.

Инаку, погледни го Diarios de motocicleta (2004), за животот на младиот Че, неговото патување по Јужна Америка кога неповратно се вљубува во нејзините убавини, но и ги гледа страдањата на тамошното население и неговата свест почнува да се менува...

--- надополнето ---

Eпа нека се отвори некоја тема -препорачај ми филм во овај фазон или сличен на овај и да нема падобранци :)
ОК е, генерална дискусија тука, може се... нека се тера... :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Blade Runner сум го напишала ама моја грешка што заборавив да го издвојам како негов најдобар филм и воопшто moже најдобриот Sci-fi филм досега снимен.Еве една препорака до сите што не го гледале под ИТНО да го изгледаат, затоа што филмов е феноменален!:vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
The Wolfman

Да не ги повторувам зборовите на Rocknrolaa, филмот и мене ми се допадна па би му дал 8/10. Во секој случај за мене скоро 2 часа забавна (авантури, фантазии, мои омилени жанрови за одморање мозок:) ) нова адаптација на старата приказна за врколаци...без многу мислење и филозофирање. Единствено као тема за размислување/мерење на човечките постапки би била сосема последната реченица од филмот
кажано е дека не е грев да се убие животно, грев е да се убие човек. Но каде едното започнува, а другото завршува?
...не дека е некоја филозофија, само потсетување.

Unthinkable

Филмот ниту како забава, ниту како филозофија, ниту како акција...додуша акција немаше освен брзо вадење пиштол...не ми се допадна. Секоја чест за С. Џексон и Кери-Ен Мос, но филмот немаше никаква поента освен мачење и наводна борба на добрите/Мос против лошите/Џексон. Прво што воочив беше -мора да си муслиман за да си терорист (ако си католик, треба да смениш вера за да бидеш терорист). Второ беше мерилото за човечност и жртви, трето би било нема спас од муслиманите терористи, четврто во пола филм текстот
беше where's the bomb, give just one location
...се на се џабе режев цд. Ваше е дали ќе го гледате, но ја вторпат не би, премногу проста приказна без крајна идеја или заклучок....ниту тројка од 10.
Тапа филм се согласувам, дури и Бенисио Дел Торо и Ентони Хопкинс слабо глумат, а во лош филм ако немам барем добра глума да го извади тогаш се знае каков е резлутатот. Од мене исто 3/10 можеби 4/10 заради солидните кадри, сетап и малите сцени во кои има добра арт фотографија.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Psyside
За кој филм се согласуваш :).Дел Торо и Хопкинс не глумат во Unthinkable :). Добро збунка не е грешка :).

--- надополнето ---

Chloe (2009)

Забегано филмче , јак трилер :) не е нешто нај нај , невидено или незнам шо , ама онака ми се бендиса оти не е многу предвлидлива приказната, интересно се измешани случките и настаните , и уствари со тоа ќе те направи да го гледаш филмот до крај. Вреди да се изгледа онака за ќеф , без премногу очекувања дека ќе биди нешто спектакуларно.
Од имдб ова :)-
User Reviews:

Average movie unless you have an appreciation of lesbian action which I do.

Негоhttp://forum.kajgana.member.php?40373-Vejzz14 Vejzz14 Никако да се научи рецензија да пишува ...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Psyside
За кој филм се согласуваш :).Дел Торо и Хопкинс не глумат во Unthinkable :). Добро збунка не е грешка :).

--- надополнето ---

Од имдб ова :)-
User Reviews:

Average movie unless you have an appreciation of lesbian action which I do.

Негоhttp://forum.kajgana.member.php?40373-Vejzz14 Vejzz14 Никако да се научи рецензија да пишува ...

Нормално за секој е различен , на имдб има 2000 тролови кој за најпрејаки филмови серат.

Освен лезби сцените , приказната е јака и не е предвлидлива. Друго посебно нешто нема

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Нормално за секој е различен , на имдб има 2000 тролови кој за најпрејаки филмови серат.

Освен лезби сцените , приказната е јака и не е предвлидлива. Друго посебно нешто нема
Ондак да го ставам за спуштање.Фала за препораката :) Па да споделам мислење за филмов затоа што одамна немам гледано трилерче.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
На Вулфман мислев, али го читав погрешниот цитат, него уствари Вулфман му се допаднал, нема везе :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
На Вулфман мислев, али го читав погрешниот цитат, него уствари Вулфман му се допаднал, нема везе :)
Јас битно те разбрав :).
Него вреди да се погледне(воопшто) насамо или само за во женско друштво?-The Time Traveler's Wife (2009)

Kajgana Shop

На врв Bottom