Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
Можам да ти набројам барем седуммина појаки, ама то сум јас и мојот вкус. Ајде да не те анализирам, ќе ми се наљутиш и мене.:)
glej brat kako se rece ti si ti i tvojot vkus tuka nema dilema ako ima za tebe podobri glumci od denzel toa e ok za tebe , nema potreba da se lutam dokolku stanuva zbora za glumci i filmovi,bi ti se "nalutil" dokolku pravime muabet na ovaj podforum za se osven za filmovi i akteri , a ne za GLUPOSTI so nema veze kako so tresese gluposti Zeegerman odnosno si ja kazvase makata ako e homo, slobodno neka odi vo takov pod forum da so drugi homovci kako nego neka si se najdat negde i neka si se galat.pozz

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
glej brat kako se rece ti si ti i tvojot vkus tuka nema dilema ako ima za tebe podobri glumci od denzel toa e ok za tebe , nema potreba da se lutam dokolku stanuva zbora za glumci i filmovi,bi ti se "nalutil" dokolku pravime muabet na ovaj podforum za se osven za filmovi i akteri , a ne za GLUPOSTI so nema veze kako so tresese gluposti Zeegerman odnosno si ja kazvase makata ako e homo, slobodno neka odi vo takov pod forum da so drugi homovci kako nego neka si se najdat negde i neka si se galat.pozz
Љубави не се нериврај де ,пробав да се пошегувам малце ...кисче:back:
Иначе развиј ја дискусијава за Дензел кога ти е омилен....Во кој филм те фасцинира а не само го спомна колку да се речит.

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
Љубави не се нериврај де ,пробав да се пошегувам малце ...кисче:back:
Иначе развиј ја дискусијава за Дензел кога ти е омилен....Во кој филм те фасцинира а не само го спомна колку да се речит.
man on fire, american gangster ,traning day , vo ovie covekot eksplodira, pozz i do tebe

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Не успеа затоа што сеуште мислеше дека е US маршал ,
Dude.. Нема веза.

Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man? ; Алудира на тоа дека глумеше дека уште е луд, за да оди на операцијата, дека неможеше да живее со помислата каков монструм е убивајќи си жената, коешто впрочем и била причината за неговиот post traumatic stress disorder кој го сјебал во главата и блокирал сеќавањата.

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
a i vo najnoviov the book of eli perfetkno si ja zarvse rabotata

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Гледај ги и Malcolm X,The Hurricane,Remember the Titans или ако се палиш на трилер акции-The Siege.

Вот алудира да но отворен крај? -Не

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
А во книгата баш го нема тоа
дека е свесен :)Скорцезе сам го додал делот со Live like a monster or die like a good man
.
Инаку вот штом прочитам дека некој филм ти се свиѓал сигурен сум дека се работи со некој MindFuck :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
А во книгата баш го нема тоа
дека е свесен :)Скорцезе сам го додал делот со Live like a monster or die like a good man
.
Инаку вот штом прочитам дека некој филм ти се свиѓал сигурен сум дека се работи со некој MindFuck :)
Toa незнам.

Ама муабетот кога седат е
Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man? После тоа станува и оди на операција, значи го донесува изборот, подобро да не се сеќава и да умре како добар човек отколку како монструм, убиец.

Е крајната реченица е мајндфакот што мене ми се допадна! :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Дензел е добар еднодимензионален актер. Човеков глуми те една иста улога во скоро сите негови филмови, човек со професија и потекло во зависност од филмот, кој поседува ама скоро секогаш херојска одлучност, мудрост, добрина, интелигенција и увек истата дензеловска харизма. И се така од улога на улога се дур му се продава фацата. Мене лично веќе ми е досаден па си ги сакам повеќе(од црниве актери): Don Cheadle,Laurence Fishburne,Samuel L. Jackson. И тројцата нудат поголема разноликост во улогите што ги одиграле.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кога веќе зборите за "мајндфак" огромна препорака за филмовите на Линч,

Lost Highway

Mulholland Drive

Blue Velvet

Покрај неговите филмови другите мистерии па дури и Шатер Исланд, изгледаат како престави за мали деца :)

Го заборавив и

Memento Иако не е на Линч, сепак е сериозен "мајндфак" (нов израз пробивме) :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
го има некој ѕирнато Худ Робин?
Ридли Скот во соработка со Расел,Кејт,Макс и Марк Стронг кој од филм у филм ми станува се поомилен!
Рамстор нешто, а у , таква работа :toe:

Paycheck - ете ви мајндфак, и притоа многу потценет на имдб па и на томато
The Box - и тој доста потценет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
The Box е тиња, филм правен( украден) од можеби една од најдобрите епизоди од Твајлајт Зоун,легендарниот серијал!

За Робин Худ се чека добра снимка,се кладам дека е солиден у најмала рака :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
The Box е тиња, филм правен( украден) од можеби една од најдобрите епизоди од Твајлајт Зоун,легендарниот серијал!

За Робин Худ се чека добра снимка,се кладам дека е солиден у најмала рака :)
Се согласувам,ако ништо друго филмов сигурно не е лош. Ги сакам и Ридли и Расел, а очигледно е дека и двајцата одлично соработуваат ( според мене Гладиатор е нивниот најдобар филм).Баш вчера ја погледнав филмографијата на РИдли и се изненадив колку добри филмови има.Од The Duellists,Alien,Blade Runner,Legend,Thelma & Louise,па новиве Gladiator ,Matchstick Men,Kingdom of Heaven...Вреди да му се погледнат филмовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom