Диети и слабеење

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Исхрана базирана на салати, многу течности, малку слатки работи и газирани сокови - тука лежи клучот на успехот.

Позади мене имам симнати 40 кг. за шест месеци.
Така е се согласувам и јас позади мене имам 25 кг за 6 месеци но морав да прекинам затоа што веќе можев да фатам некоја болештина

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.346
Алал да ви е...јас симнав 12 кила за дури 6 месеци (90-78), иако сега пак качив 80, стрикно со избегнување на тестенини, благо, газирани сокови...јадев само варена храна, овошје, зеленчук и чат пат морав да отидам до 7ца да се шинам :icon_lol:
А да, секојдневно вежбање на орбитрек по 30 мин + стомачни и грбни по 5-6 серии (зависи од човекот и од желбата нели), па кога се стопли - значи од мај па навака, возење бајк нон стоп + останати спортски активности како на пример секс и слично.
Сега ќе си набавам тегчиња да ги дооформам рамењава и ќе се спремам да се соблакам зимава кај стигнам :pos:

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
Еве едно мое искуство.. за помалку од месец симнав 15 кг... никако не јадев леб, не пиев газирани течности само природни сокови, се трудев да избегнувам благо, после 20 h не јадев, пиев повеке течности и најмалку пола саат во денот возев велосипед :)

L

Lu

Гостин
Еве едно мое искуство.. за помалку од месец симнав 15 кг... никако не јадев леб, не пиев газирани течности само природни сокови, се трудев да избегнувам благо, после 20 h не јадев, пиев повеке течности и најмалку пола саат во денот возев велосипед :)
Браво,така е најдобро да се ослабне.
Треба да се избегнуваат продуктите што водат кон дебелеење (леб,газирани сокови,благо...), што повеќе треба да се пие вода и да се вежба (било каква физичка активност е добредојдена).
А не некои се придржуваат кон некои строги диети,и многу често се случува да се јави јојо ефектот.

Член од
24 септември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
a ke moze li da ne se zimat site tie raboti... na primer:
1 den
rucek: 1 vareno jajce
vecera: 2 vareni jajca

i taka da ja prodolzam dali ke mi uspee?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.232
Не може -со еднолична исхрана од една страна слабее крвта, индиректно цел организам е отворена порта, исто и имуниот систем -од друга страна ако одеднаш количински премногу намалиш ќе се јави проблем со центрите за регулација на метаболизмот...затоа се намалува постепено (за да не се јави тоа јојо -тој ефект е терсене), а неквалитетните мрсни производи се заменуваат со протеински (кои и не се 100% протеински, па има и мал дел масти кои се секако неопходни за нашиот организам) и со овошја и зеленчуци и течности -уз сето тоа што повеќе движење.

Оно ти моеш да пробаш...не дека не смееш ама обично грешките во нагла промена и кратење на исхрана се одразуваат подоцна, за што обично ќе обвиниме друг фактор, а не исхраната.

Член од
24 септември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
pozz swcki!!!!

vaka sakam da ve prasam dali ke mi uspee dietata posto ja po4nav ov vcera......
ali jas ne gi zimam site tie raboti sto se nameneti... pa vaka vcera kako prv den: Doru4ek: nisto...... Rucen: 1 vareno jajce .... i Vecera: nisto
deneska kako vtor den: Doru4ek: nisto.....Ru4ek: 1 vareno jajce... i za vecera nisto da ne zemam...
dali bi mi uspejala taka dietata ili?
dali ke mozam da oslabnam kako sto e napisano 15 kg za 15 dena

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ali jas ne gi zimam site tie raboti sto se nameneti... pa vaka vcera kako prv den: Doru4ek: nisto...... Rucen: 1 vareno jajce .... i Vecera: nisto
deneska kako vtor den: Doru4ek: nisto.....Ru4ek: 1 vareno jajce... i za vecera nisto da ne zemam...
Полесно ќе беше да речеш 2 дена јадам по 1 јајце.
Ти размислуваш на здравјето???
15 дена да издржиш со 15 јајца???
Вие го уклучувате мозокот кога држите вакви диети? Или немате мозок. Друго нема!

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Да речеме дека ќе успееш да симнеш одреден број килограми за 2 недели.
Но дали си слушнала за јо-јо ефектот на ваквите брзи "диети"?
После дупло повеќе ќе ги качуваш килограмите. Ако сакаш да ослабиш, тогаш треба да го смениш начинот на исхрана комплетно а со тоа и метаболизмот.
Ако не јадеш ништо можеш само да ја ослабиш крвта и имунитетот. Мој предлог е да се храниш нормално, а под тоа се подразбира комплетно исфрлање на Fast Food, газирани пијалоци и десерти полни со рафинирани шеќери. Наместо тоа јади интегрален леб, пиј природни сокови, конзумирај овошје и зеленчук...
Физичката активност не треба да се запостави, доколку си во можност трчај повеќе или посетувај теретана.
Резултати ќе воочиш за неколку месеци, но тогаш биди сигурна дека ќе бидеш задоволна со својот изглед и ќе се осеќаш сосема здраво и среќно.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Ај малце помош. Сакам да почнам да ја држам протеинската диета во комбинација со физичка активност, трчање претежно бидејќи немам баш време за теретана.
Е сеа, дали може некој кој е подобро запознаен да ми каже отприлика што и кога во денот да јадам за да би имал поголеми ефекти.

Инаку имам 102кг а сум висок 180цм и под хитно морам да стопам едно 15 кила од мене бидејќи веќе почнувам да осеќам проблеми со здравјето.

Сума сумарум се одлучив за оваа диета па фино би било да споделите искуства конкретно за протеинскава диета.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Спортување, теретана, џогирање, правилна исхрана - најсовршената диета што некогаш ќе постои.
А, пак за оние кои сакаат видливи и големи резултати за кратко време, постои друго решение кое е помалце препорачливо
SlimLine пилули кои (во зависност од метаболизмот) ќе ви помогнат да ослабеете и до 30кг. за 1 месец.

Член од
6 октомври 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ke moze da mi kaze nekoj dali vo ptoteinskata dieta se dozvoleni mlecnite proizvodi od tipot sirenje, kaskaval, pavlaka, jogurt i dali nivniot vnes e ogranicen
blagodaram

RdN

Член од
13 септември 2010
Мислења
20
Поени од реакции
1
Ke moze da mi kaze nekoj dali vo ptoteinskata dieta se dozvoleni mlecnite proizvodi od tipot sirenje, kaskaval, pavlaka, jogurt i dali nivniot vnes e ogranicen
blagodaram
Не не не, во протеинска диета е дозволено само млеко од ориз, но без ароми. Го има во секој Тинекс побарај си го, се пие наутро на гладно.

Kajgana Shop

На врв Bottom