АРЕА unpluged во Универзална сала - 16.04.2010

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
На Ареа. Така ме извести продавачот во Југотон, дека ќе одржат два концерти. И затоа понуди карти за во понеделник.:toe:

П

Паган-др

Гостин
Аа, не сум знаел дека Ареа ќе одржат два концерти. Затоа чудно ми падна.

Премиера си е премиера. :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
На картиве ми пишува дека концертот е од 21 ч, а на kadevecer.com.mk пишува дека е од 20ч.

Вас кога ви пишува? :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Во 21.00. на картите има :)
Па баш се зачудив, бидејќи прееска проверив на kadevecer, а таму е од 21 ч.

Како и да е, се гледаме таму. Јас сум во прв или втор ред, ако видите некој да се глупира, јас сум тоа. :) (се шалам):wink:

Ептен добар концерт, одамна не сум поминал вака добро. Ружица одлично испеа, бендот одлично свиреше, публиката ептен расположена, старите хитови сеуште незаборавени... Одлично.

Најверојатно ќе идам и во Понеделник... :tv:

П

Паган-др

Гостин
Одличен концерт. 10/10
Ружица е прекрасен вокал, секоја чест и за гитаристите, тапанарот и гудачките :))). Сум забораил како е да се помине добро во Универзална сала, последен пат бев на Владо Јаневски. Одличен избор на песни, дури и сам се зачудив како некои песни не сум ги забораил. Универзална исполнета до последно место. Тие што не биле без размислување да отидат во понеделник. Не знаат што пропуштаат.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Бешов, видов, се истрескав од земја :treskanje:
Одличен концерт. Единствено ми пречи што ми дадоа карта од блок 1, па не ги гледав гудачките. На почеток ми пречеше што сум скроз на крај на сала, ама после приметив дека има и добри страни тоа, направив неколку папараци фотки од форумџики и мои другарки. Фотките од Ареа, кога ќе се вратам од град.

За концертот како концерт. 10/10. Отсвиреа добар дел од нивните песни за 2 саати и некоја минутка свирење. Исчезнаа еднаш за да ги викнеме на бис за да ги исвират Сите мои слики, Фрекфенција на љубовта... па потоа си заминаа, ама на барање на публиката се вратија и повторија неколку песни :) Порано кога немав фото апарат внимавав на песните и редоследот, ама сеа повеќе внимавав на светлото од рефлекторите како ќе паѓа врз лицето на Ружица па не ги запамтив сите песни.
Интересно ми беше кога ги пееја песните од првиот албум, пеев и јас :) На девојка ми не и се веруваше дека ги знам тие песни затоа што тогаш таа била средношколка, а јас основец (пиши мнооогу одамна), а таа ги имаше заборавено тие песни.

Еве и две видеа од конецртот синоќа:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Супер беше, Ружица преубаво испеа, ја кренаа цела Универзална на нозе. Али некако кратко траеше. Првиот пат кога Ружица рече дека е крај, мислев се заебава.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Одличен помин.....За Ареа и нема потреба од коментирање се беше како што се очекуваше а уште да беше на пр концертот во Метрополис ке беше уште поубаво...

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Одлично звучеше..Интересно беше да се присетиш на некои песни што си заборавил дека постојат, оние што не беа вчера обавезно да одат во понеделник,нема да зажалат.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
супер беше... првите 15 минути снимав после лудуав :smir: да не ги запалеа светлата уште ќе ги викавме назад да пеат xD

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.081
Поени од реакции
1.638
Одлично звучеше..Интересно беше да се присетиш на некои песни што си заборавил дека постојат, оние што не беа вчера обавезно да одат во понеделник,нема да зажалат.
Шо ќе има у понеделник?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Тончиии, и јас бев во блок еден што не си ме поздравил? :)))

Концертот беше мерак за душа, она да уживаш :pipi: Преубаво си пројдов, и ја малце со местото се нервирав зашто бев отстрана, ама кратко тоа :)
Ареа уште еднаш докажаа дека си се квалитет :)
Концертот во своја уникатна верзија и како за промена стварно добро беше, но би сакала Ареа концерт и со електрични гитари и со цел тој ритам и рипање:vozbud:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Само многу детски беше после еден саат, и пола песни од пеани, да речат дека си идеме. Као демек, не знаеме дека ќе се вратат. Капак на се беше, што гудачките и пратечкиот вокал останаа на стејџ. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom