АРЕА unpluged во Универзална сала - 16.04.2010

В

Вори

Гостин
Изгледа на дечкиве им снема пари, па си рекле "ај ќе праиме концерт, да зееме некој денар" :nesum:
Коа си ај да не речам..
Иначе не им снемало пари.
Концертот беше планиран уште поодамна,а кога сме кај парите тие можат да те купат.

Ареа е најдоброто нешто во Македонија моментално,квалитетна музика,одличен рок.
Само некој ко тебе што не знае да цени,тоа друга работа.
Крај краева,толку се разбираш.

Едвај чекам да одам на концертов,да видам баш Ивица што има спремено...
Кој нема друштво,нека каже тука сум!:vozbud:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Концертот беше планиран уште поодамна,а кога сме кај парите тие можат да те купат.
Ти менаџер да не си им, па да знаеш колку пари имаат?
Ареа е најдоброто нешто во Македонија моментално,квалитетна музика,одличен рок.
Само некој ко тебе што не знае да цени,тоа друга работа.
Крај краева,толку се разбираш.
За нешто да биде најдобро треба да е континуирано на сцената. А не, издале албум пред 5 години и со тоа уште се на врвот :nesvest:. Ова е ко случајот на САФ. Затоа и беше мизерија во Хард Рок. Можно е и сега да биде со Ареа истиот случај, освен ако немаат спремено нешто ново.
Дали знам да ценам или не, неможеш да оценуваш. Не ме знаеш и не знаеш колку јас знам за музика.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376

За нешто да биде најдобро треба да е континуирано на сцената. А не, издале албум пред 5 години и со тоа уште се на врвот :nesvest:. Ова е ко случајот на САФ. Затоа и беше мизерија во Хард Рок. Можно е и сега да биде со Ареа истиот случај, освен ако немаат спремено нешто ново.
Дали знам да ценам или не, неможеш да оценуваш. Не ме знаеш и не знаеш колку јас знам за музика.
Не мора да спремат ново пошто рап и рок музика е премногу различно.Знаеш како викаат рок невр дајс.Една песна се слуша над 100 години што се вика а рап како рап минливо,денеска ја слушаш и е хит а утре излага подобра и се заборава старата.Пример да земеме Ареа сите мои слики која е сеуште хит а хит од САФ што е сеуште хит нема...

В

Вори

Гостин

Од Гостивар сум,и веруај дека ги знам ептен добро.
Затоа не филозофирај.
И не ми праи глупи споредби помеѓу некои САФ(ваљда раперишта) и Ареа!

Според зборувањето твое,врска немаш од музика,така да..

И последниот албум не им беше пред 5 години,туку пред 2 ако не се лажам.
Од тој албум излегоа добри песни..
Слушни ја ,,Фрекфенција на љубовта,, и одмори малце!

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
И не ми праи глупи споредби помеѓу некои САФ(ваљда раперишта) и Ареа!

Според зборувањето твое,врска немаш од музика,така да..
Ова е најголемата контракдиторност што сум ја прочитал на форум. И тоа во еден пост! Ми збориш за музика, а не ги знаеш САФ. :uvo:
Не дај боже да прашам дали знаеш за македонските трансери кои настапуваат пред 30.000 луѓе во Јапонија, Бразил, Израел, Германија, Мексико... :kesa:

В

Вори

Гостин
Брат,ја слушам рок музика.
Не ме интересираат пропаднати рапери,а и да не се пропаднати не слушам рап и остало срање.

За,рокот можам да ти објаснувам до утре.
Како за странски,така за екс-ју.

Ако не ти се свиѓаат Ареа,не кењај и не ја труј темава со глупости.
Темава не е ни за САФ ниту за македонските трансери.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.091
Јас сум као ултимејт хејтер, контрам све само од досада.
Но нема да дозволам еден кантерист wannabe рапер да сере за Ареа, доста ги почитувам.

Old School Mk pr0 MC, молимте педала. :)

В

Вори

Гостин
Неам репутација,со задоволство ќе ти дадев.

Имаш теми за Слаткар,Тулумба и трансерите..

Фаќај патот!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Да прашам... знае некој колку денари е картата? Ги обожавам Ареа, првото купено оригинал CD од домашна естрада беше токму од нив!!! Па уште unplugged... WOW!!! Закон!!! :)

П

Паган-др

Гостин
Добро човеку, не е се во издавањето албуми секоја година по два, они последен албум издадоа пред 2 години ако не се лажам, ама албумот е со премногу висок квалитет, како текстови, така музика, како и целиот албум. Што фајде ако вадат секоја година албум, а да немаат квалитет во тие албуми. Што е подобро, 1 албум со висок квалитет на секои 2-3 години, или секоја година албум со квалитет под нула?

И гледам збориш снемале пари, не им е до парите туку сакаат да го исполнат ветувањето. Ареа имаат настапи низ цела Македонија, ама во Скопје од дамна не биле. Имаа ветено голем концерт во Скопје, еве го. На 16 ќе биде.

Не ми е јасно што толку хејташ/контраш. Ако не ги сакаш, ако не ги слушаш едноставно прескокни ја темава.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Шо знаете вие бе! ЈЈ вади по 5 албума годишно и не чини?! :) Врска немате! :pos:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ама зашо анплагд... боље би било да свират нормално...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не ти држи вода муабетов друже, џабе се расправаш. Можеби не те знаеме тебе, но од твоите постови лесно се заклучува колку ти навистина се разбираш од музиката.

Како прво, квалитет си е квалитет, безразлика колку отсуствуваат од сцена нивните хитови како Колку ми значиш и Сите мои слики остануваат популарни и после многу години. Континуитет треба да се има, но добар хит ќе остане засекогаш добар.

Незнам дали беше на концертот на Лени, тие беа предгрупа и направија фантастична атмосфера, квалитетни се, имаат одлични хитови, а за твојата теорија дека неопходен е континуитет, доказ дека не е така беше реакцијата на публиката.

П.С. Споредбата со САФ ти беше фејспалм. :)

Он Топик: Дефинитивно присуствувам, вип карта од тапанарот очекуам :pipi:

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Луѓе ај не ме цитирајте веќе. Не пишувам повеќе на темава и нејќам веќе да ми серете дали сум во право или не. Исто така не е во ред од ваша страна да оценувате колку знам или не знам за музика според моите постови. Како прво вие и ги немате прочитано сите мои постови.
PS: Не бев на концертот на Лени, ниту на било која друга рок свирка (освен на Сантана пошто имав гратис), и незнам како било. Ако викаш дека публиката била задоволна од настапот на Ареа - ОК, ти верувам. Само што мене зборот ми е дека сите рок изведувачи се вадат на нивните стари хитови.

Толку од мене. Се читаме во некоја друга тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom