Greatest Hits pt. 5 @ Metropolis Arena 13.3.2010

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
и овој пат само по пол сат си излегов...

премногу, премногу деца се накотија како и минатиот пат... ништо, се изгуби духот на овие ретро журки, тури им пепел.

Дискриминација.:nenene::nenene:
Е ај утепајте не ако не.:toe:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Па голем дел од публиката беше у делириум. Првите 3 часа ги поминав у бекстејџ, дур поминат рапоите и хаусите.

Свака част на Навигатор, Ameno и Darude - Sandstorm, па Цапе Prodigy - Omen и Smack My Bitch Up, па преку јуро до хард стајл за Жаре да расцепи кичми.

Штета Дани шо не рокаше, го очекуев да сврти трансовача али кидна чоекот, готоо пензија. :)

Со оглед дека публиката искрши кичми, журот беше добар. See'ya on next party. :helou:

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18

премногу, премногу деца се накотија како и минатиот пат... ништо, се изгуби духот на овие ретро журки, тури им пепел.
од кај па сеа дека журката била ретро???
демек сите хитови треба да бидат од 70ти и 80ти???

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
добра журка :wink:

btw браво за хардстајл-от на крај многу јако

:vozbud::vozbud::vozbud:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.509
Поени од реакции
8.101

Досега само Цајо има организирано 2 пати ретро журки колку што памтам на саем и еднаш имаше ретро-електро, мислам дека ДД беше организатор.
Оваа журка НЕ беше најавена како таква.
А и сосема разбирливо, додека јас се отворав ко карнекс на Josh Wink и Westbam дружината што беше со мене си викаше ова сигурно е ептен старо штом само Тончи се радува на тракиве.

За следната журка... ако може и некој тупан и бас ди-џеј. Уште поарно ако го довлечкате ди-џеј Иљче назад у Македонија :D

Член од
14 септември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
2
добра журка....првпат бев и стварно одлично беше.Само единствено што ме ку*чеше беше тоа што смрдеше на цигари покрај најавата од организаторот да не се пуши....јбг идиотски народ сме :tapp:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.509
Поени од реакции
8.101
Е за тоа ќе фрламе дрва и камења на скопски саем, затоа што по втор пат жур се прави таму, а тие не пуштаат вентилација.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Прв пат идам на Грејтест, се на се беше супер журка.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Абе што глеам се жалите деца имало. Па дома ли да седиме ебате. И мене ми се искача, таква музика слушам. Од една страна серете да не слушаме турбо фолк, од друга да не идеме на журки, се губел филингот. Не идете ако ви сметаат малите дечиња :smir:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Јасно е дека децата одат само да кажат дека биле на саем, преку статуси на фејсбук да викаат колку им било јако, а ги гледаш испоседнати на подот таму... Од друга страна пак и организаторите со право ја прават журката за сите воздрасти, пошто реално толкав народ да соберат а да нема малолетници е невозможно бидејќи постарите луѓе не излагаат од дома дотолку немаат гага влез или сепаре, каде ќе можат да седнат да одморат коски, а во исто време вистинските клабери ги нема во толкав број.

Јас дојдов после 1 на полупразна сала, ми кажаа се испразнило откако завршил хип-хопот. Бидејќи не сум голем фан на лименка пиво, цела вечер останав без алкохол (пред саем обврски), но тоа не ме спречи да си поминам убаво. Филингот пред бина беше прајслес, посебно на некој траки.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
мене не ми смета никој , во 1 и пол се исчисти 40% тоа беа тие дечиња.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Абе што глеам се жалите деца имало. Па дома ли да седиме ебате. И мене ми се искача, таква музика слушам. Од една страна серете да не слушаме турбо фолк, од друга да не идеме на журки, се губел филингот. Не идете ако ви сметаат малите дечиња :smir:
Тачно бе, буни се, кажи им на постариве да не јадат многу.

И ја пред многу години бев копиљ и киснев по журки и за мене гарант викале „абе види го детево“. :pos:

П.С. Боље шо си одбрал ваква музика да слушаш него ТФ. :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па голем дел од публиката беше у делириум.
Јас па мислев дека биле у сајмиште.

Гледам фалење. Првото беше закон а второто на кое бев беше очајно лошо па затоа не бев на другите. Штета што не сум бил на ова.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Јас па мислев дека биле у сајмиште.
Хаха, завршуваат бендовите со свирење и имаше мала пауза и доаѓа Давор да пушта хип хоп почиње со прва трака, цела хала скока рипа се превртуе нешо невидено се дешаа, а со другаров стоиме на страна и се чудиме шо се дешаа, шо ги пали луѓево толку. :pos:

Тој дел од журот дур беа рапоите и хаусите се врткавме нааму натаму дур дое нашето омилено. :)

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
Епа на времето кога почнав ја да идам по журки, мрчев за тие старците и се чудев што мајка бараат на журка, така да сите вие што мрчите против децата, верувајте дека и они мрчат против вас. Не ни се они криви што ние старееме.

Kajgana Shop

На врв Bottom