Зимски олимписки игри - Ванкувер 2010

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Плушенко е недостижен во уметничко лизгање навистина е по малку чудно што не земал злато.
И јас сум шокирана, посебно што за конкуренција му беше Јапонецот, а не овој од USA, не знам ни од каде се појави овој! Е сега ако коленото му правело проблем, тоа е веќе друга работа. :toe:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Не победи. Ај да му ебам мајката. Не го знам овој Американецов, ама го знам Русинот, и мислам дека никад не може американецот да ја носи таа енергија која ја носи типот.
Со русин балет и уметничко лизгање не можат, па по 10 пати да се родат. Нејсе, гласањето е субјективен чин.

M

Mario Gómez

Гостин
Заврши руската доминација во уметничко лизгање. А и само 4 медали имаат на олимпијадава. :(

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Боби[Мкд];3326484 напиша:
Заврши руската доминација во уметничко лизгање. А и само 4 медали имаат на олимпијадава. :(
Во право си. Времето на СССР е минато кога освојуваа се што може да се освои. Сега дојдоа до израз модерните спортови, поголема физичка и психичка сила што очигледно Русите за жал ја немаат на високо ниво.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Гледајте скокови даваат сеа Симон Аман 1ст :):tv:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Моментално Русија и Канада се неприкосновени во хокеј. Русите две години по ред на СП се први, Канада втора. Финска е силна ама мислам дека борбата ќе биде повторно помеѓу првите две.
Канада едвај извади победа на пенали, на шут аут против Швајцарија, а Русија изгуби на шут аут (пенали) од Словачка.

И сеа?? Хахахаха! Јако, јако ќе биде!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да ти кажам не ми се верува дека Русиве изгубиле ама тоа е. Ќе биде интересно до крај Русија ја чека дуел во последно коло со силната Чешка.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Реков јас, Шведска и Финска!
Иако може да има изненадување. САД играат во грч! Русија како да се со олово во нозе и раце, како поспани или (поверојатно) мамурни. канада, тргнаа добро, ама некако со премногу форсирање во средина, место по крила со ослободување играч вишак у празно. Мада, мислам дека ако Русија не заебе, сепак, главните ќе одат понатаму и ќе останат фаоврити за титула. Шведска, Финска, Русија и Канада. Чешка не ме одушеви, Норвешка е слаба, а Словачка иако има шанси, онака, делува чудно, те игра супер, те не. И има лош напад, нефункционален.
Швајцарија као да може да стори чуидо, ама и тие делуваат изморено.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
По се изгледа чудо треба да се случи да се измени распоредот во Супервелелслаломот:
1.А.Л.Свиндал
2.Б.Милер
3.Вајбрехт.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не победи. Ај да му ебам мајката. Не го знам овој Американецов, ама го знам Русинот, и мислам дека никад не може американецот да ја носи таа енергија која ја носи типот.
Со русин балет и уметничко лизгање не можат, па по 10 пати да се родат. Нејсе, гласањето е субјективен чин.
Апсолутно се согласувам со тебе, Американецот излезе буквално од глувчешка дупка. Сите знаеја и претпоставуваа дека Јапонецот ќе му биде најголема конкуренција, затоа што Јапонец ко Јапонец, технички ептен беше јак, ама затоа Евгениј го имаше се потребно, целиот пакет.

Е сега, читав по интернетов доста коментари дека доста имало лобирање и форсирање на Американецов за негова победа. Колку е точно, не знам, не сакам да шпекулирам, но тврдам дека Евгениј Плушенко по толку години во уметничкото лизгање, по толку медали, е далеку далеку пред некој новокомпониран лизгач.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Crazy , my love, vcera Plushenko bese super, ama ne dovolno ubeditelen, navistina, za razlika od kratkiot program. Amerikanecot navistina bese so duh i bez greska, tehnicki i umetnicki bese malkucka podobar. Plushenko bese kako vo grc!
Za zal!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Апсолутно се согласувам со тебе, Американецот излезе буквално од глувчешка дупка. Сите знаеја и претпоставуваа дека Јапонецот ќе му биде најголема конкуренција, затоа што Јапонец ко Јапонец, технички ептен беше јак, ама затоа Евгениј го имаше се потребно, целиот пакет.

Е сега, читав по интернетов доста коментари дека доста имало лобирање и форсирање на Американецов за негова победа. Колку е точно, не знам, не сакам да шпекулирам, но тврдам дека Евгениј Плушенко по толку години во уметничкото лизгање, по толку медали, е далеку далеку пред некој новокомпониран лизгач.
Тие коментари за лобирање и форсирање се изнесени сигурно од огромните обожаватели на Плушенко. Сепак и Плушенко треба да изгуби некогаш, не е он бог.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.461
Резултати од двата натпревари кој денеска се одиграа на олимпискиот турнир во Хокеј.

Група Б
Чешка - Латвија 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Група Ц
Белорусија - Шведска 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Денеска исто така треба да се одигра и натпреварот во групата Ц помеѓу Финска и Германија, според моите пресметки, у 6 саат сабајле треба да започне тој натпревар.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Денеска во 19 ч треба да биде женскиот супервелеслалом.Иако викаа дека стазата е катастрофа вчерашната трка беше супер интересна и доста добро се потрудиле технички да ја подготват.Имаше незгодни ситуации и доста излетувања,денеска ќе биде уште подобра.После победата во комбинацијата Риш има најголеми шанси според мене се разбира и Вон.

Kajgana Shop

На врв Bottom