Зимски олимписки игри - Ванкувер 2010

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Моментално Русија и Канада се неприкосновени во хокеј. Русите две години по ред на СП се први, Канада втора. Финска е силна ама мислам дека борбата ќе биде повторно помеѓу првите две.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pak ja zaboravas Sweden koja e aktuelen olimpiski sampion i go ima najdobriot golman Henrik Ludnquist!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.461

Тора Бергер од Норвешка и го донесе шестиот медал на својата земја, победувајќи во биатлонот на 15 километри. Среброто и припадна на Елена Хрусталева од Казахстан, а бронзата на Дарија Домрачева од Белорусија.

Тора Бергер до своето најголемо достигнување во кариерата дојде со само едно промашување на 20 мети. Сребрената Јелена Хрусталева не промаши ни една мета, но сепак на крајот заостана 20.7 секунди зад победничката, а бронзената Дарија Домрачева заостана 28.2 секунди зад Бергер.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Не знам кој беше сноуборд или што тие со даската шо се тркаат по четворица, не е битно.Него муабетот ми е најплатен е со 9 милиона годишно:|

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шон Вајт, хафпајп сноубординг дабл олимпик чемпион.

САД - Норвешка, хокејк 6-1!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И мене истово ме интересира, пошо периодов се погоди, да сум отсечен од се и сешто.
Прв заврши во кратката програма, 90.85 му беше резултатот, а денес т.е сабајле ќе видиме што ќе направи во слободната програма, ако го држи коленото не верувам дека ќе има проблеми за одбрана на златниот медал од минатите Олимписки игри. :)

Инаку денес настапува 24ти чинам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да ви пишам на форум одма откако ќе заврши? Јас обавезно ќе го глеам вечерва.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Следно на Евроспорт: snowboard halfpipe жени, уживајте.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јеп, али вчера Шон Вајт беше лудо, особено кога со веќе освоен златен медал збори пред вториот настап со тренерот:
Oh man, I can't ride now, I won, I am to ...what do I do?
- Do whatever you want, you won!
Maybe I'll just ride down the middle, for fun!

Супер беше, коментаторот на НБЦ помисли дека овој навистина само ќе си прошта, а можеше, веќе му беше златниот у џеб. Среќа не го стори тоа, туку дури и го подобри резултатот, а вожњата му беше страва!

П.С. Крејзи, сакаш да пишам што направил русон у клизање веднаш откако ќе заврши?

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Во комбинација победа на Марија Риш, пред Џулија Манкузо и Ања Персон. Риш ја оправда фаворитската улога и после одличното возење во спуст успеа рутински да го одработи слаломското возење. Манкузо пријатно ме изненади со среброто. Очигледно е максимално спремна, додека Ања докажа дека е вистински борец и по вчерашниот пад, денес се врати и успеа да освои медал.

Штета за Вон мислам дека можеше да стигне барем до бронзата иако не и лежи слалом.

K

kaiser soze

Гостин
Штета за Линдзи Вон што не ја заврши трката во слалом,иако ја губеше предноста и тешко дека ќе се закитеше со златен медал.Сепак заслужи сребро,ако не друго.
Не знам дали го гледавте спустот во женска конкренција,Ања Персон имаше страшен пад на последниот свиок до целта,преоптимистички влезе и го изгуби балансот,леташе безмалку шеесет метри,но за среќа помина без посериозни повреди.Денес веднаш се врати на натпреварот во супер-комбинација и се закити со бронзен медал.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.461
Златниот медал во суперкомбинација го освои германката Марија Риш. Среброто и припадна на американката Џулија Манкусо, а бронзата како што кажа kaiser_soze на швеѓанката Ања Персон.

1. Марија Риш (Германија) 2:09.14
2. Џулија Манкусо (САД) +0.94
3. Ања Парсон (Шведска) +1.05
4. Кетрин Цетел (Австрија) +1.36
5. Тина Мазе (Словенија) +1.39

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
И мене истово ме интересира, пошо периодов се погоди, да сум отсечен од се и сешто.
Победи најнормално:vozbud:
Прекрасна изведба како и музиката,нема што зрачи со позитивна енергија и харизма.

Kajgana Shop

На врв Bottom