Чешка ја легализираше дрогата

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување
Е па тоа по мене е придобивката од ЕУ.Ќе им продаваат искуства од Португалија и Холандија каде џанаците уште малку ке имаат и здруженија па ке почнат во стилот на педерите и да бараат права и мерки против дискриминација.....ЕУ.Тоа ти е.

Легализација на Дрогата, а тутунот го забрануваат!

Ејјј колку се ојдени !:pos2::pos2:

Хрватска размислува за декриминализација на марихуаната. На крај ке останеме само ние сто посто.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/vlada--dekriminalizirala-marihua.aspx

Али како што кажав ако се декриминализира травата нема да има полицијата што да прави, или не дај боже ке треба вистинските нарко босови да ги апси а знаеме дека кај нас тоа е малку тешко.

Легализирање на канабис според мене е најдобра солуција али хероин...мислам...стварно е катастрофален потег и не знам какво објаснување имаат.
Легализирање на канабис овозможува уживателите да го купат на лиценсирано место и да си уживаат секако на приватно.
Кога е нелегално мора да се оди на улица да се бара а тоа значи дека дилерот може да му понуди и некоја тешка дрога како на пример хероин.
И според мене легализирање на канабисот значи намалување на зависници од хероин а во исто време и ја подобрува економијата а со тоа се дава и поголема слобода да се истражува за медициснки причини.
Али Чешка многу ја утнале работата со легализација на мескалинот и секако на хероинот.
Све што може да направиме е да седиме и да видиме како ке се одвиваат работите таму и дали тоа ке им помогне да го намалат бројот на зависници од хероин.

На одредени моќници кои се во власта(без разлика кој е на власт) не им одговара наркотицните супстанции да бидат легални затоа што имаат голема заработка на тоа, доколку се легални нема да го имаат тој профит кој го имаат кога се нелегални.
Сите наркотични супстанции се многу лесно достапни и сега кога се нелегални така да нема да има многу голема разлика ако се легализираат, всушност ситуацијата би се променила во смисла што тогаш контролата би била малку поголема.
Добрата страна на легализацијата е тоа што нема да мора да се оди кај сомнителни дилери и психопати за да се набави сомнителна супстанција со сомнителен квалитет, сите знаеме дека сите наркотични супстанции се мешаат со најразлицни отрови како би добиле квантитет и полесна заработувачка.
На Чешка потегот и е за поздрав!

А кој ја шири дрогата во Европа и САД? Одговорот е кристално јасен тоа е "анти терористичката и наводно разузнавачка" ЦИА

Ako se legalizira drogata sekade,togas nema da postoi mafija za droga, zaradi toa po ubo bi bilo sekade da se napravi vaka,kolku sto e nesto zabraneto tolku ke ima radoznali,,, neka se legalizira pa posle koj ke bide budala neka se drogira slobodno.:tapp:

Ako se legalizira drogata sekade,togas nema da postoi mafija za droga, zaradi toa po ubo bi bilo sekade da se napravi vaka,kolku sto e nesto zabraneto tolku ke ima radoznali,,, neka se legalizira pa posle koj ima da e budala neka se drogira slobodno.

Која ограниченост.. Не, стварно жал ми паѓа.

Е па тоа по мене е придобивката од ЕУ.Ќе им продаваат искуства од Португалија и Холандија каде џанаците уште малку ке имаат и здруженија па ке почнат во стилот на педерите и да бараат права и мерки против дискриминација.....ЕУ.Тоа ти е.

знаеш во право си и они ќ бараат(правата се у мода сега).....младина ќе страда сепак...ахх штета
:toe:

Али Чешка многу ја утнале работата со легализација на мескалинот и секако на хероинот.
Зошто мескалинот го ставаш со хероин, тоа е халуциногена супстанца која дејствува исклучиво психички и нема никакви последици на телото, а хероинот е опијат кој го уништува телото физички и трајно. Ова е основната разлика меѓу дрогите, не знам како луѓето успеваат да не ја забележат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom