Club Colosseum, сезона 2010/11

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Фери Корстен на 2ри Декември ... потврдено. :)
Штета, многу поубаво ќе беше да биде во летната дискотека...Можеби е ради тоа што на 1 ви е Тиесто па да не нема народ. Пошто да бидеме реални малку од народот знае дека Fery e бољи од Тиесто :) Инаку до пред некој ден пишуваше на страната на Corsten дека журката ќе биде на 2 септември.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Многу ме занима што со тие што купиле блок карти за цело лето а пола од Dj не дојдоа. Сигурно тој што купил таква карта ја купил баш поради добрата програма што беше првично најавена. Тие што купија карти за цело лето гарант се зезнале. Prydz, Picooto, Fery не ми текнува дали имаше уште некоја што не излезе ко што треба.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Многу ме занима што со тие што купиле блок карти за цело лето а пола од Dj не дојдоа. Сигурно тој што купил таква карта ја купил баш поради добрата програма што беше првично најавена. Тие што купија карти за цело лето гарант се зезнале. Prydz, Picooto, Fery не ми текнува дали имаше уште некоја што не излезе ко што треба.
Sharam и Benassi. Тоа што требаше да биде перфектна сезона стана тешка го*нарија. Среќа што не купив Голд Кард. :)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Sharam и Benassi. Тоа што требаше да биде перфектна сезона стана тешка го*нарија. Среќа што не купив Голд Кард. :)
Епа тоа ми е муабетот....сите у мај месец ау ау најбоње лето, вака букирано не било до сеа и после ни пола од тоа не испадна, типична македонска работа. Секоја чест на Колосеум што се трудат да ги донесат сите, ама ако не може боље не ветувај. Едно две откажувања да беа ајде де, ама вака многу е сумљиво.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
добро бе шо толку кењате по colosseum???????????идете у хард рок ондак на џуниор.ај кажерте кој се беше летово??????????

П

Паспарту

Гостин
добро бе шо толку кењате по colosseum???????????идете у хард рок ондак на џуниор.ај кажерте кој се беше летово??????????
Никој не го оспорува фактот дека Колосеум донесе екстра имиња, но што правиме со оние што беа откажани!? Мене искрено ме заболе таквото за Armin Van Buuren, Sander Van Doorn, Ferry Corsten, Above & Beyond и остала јуро шит багра... Ете некој спомна погоре за сезонските карти, што правиме со тие луѓе кои купиле вакви карти, а не биле заинтересирани за овие артисти што беа во Колосеум!?

И да, она што го има направено Колосеум за електронската сцена кај нас, не може никој да го достигне, барем не во наредните 10 години :smir:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Никој не кења по Колосеум....за џуниор по годините не си ни ти ама ако не праќаш нас значи и ти сигурно треаба да идеш :)....среќа што постои Колосеум и што се једини кои организираат редовни журки и кои носат добри DJ. Муабетот беше или прашањето беше зошто се одложија толку многу журки ?....А замисли некој да дал 3 иљадарки само заради тие журки што беа одложени ? :)

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Колосеум не е крив воопшто што некои артисти се презакажани или откажани. Причината за тоа се артистите, на пр. Пикото поради семејни проблеми не дошол, Придз поради тоа што немал превоз за до Скопје, а се плаши од летање, Фери Корстен е презакажан, Армин си има приватен авион и си дојде, Above & Beyond дојдоа, Сандер, Енди Мур и една купа други артисти дојдоа. Еве на пр. Дедмаус се разболел пред 2 недели и ги откажа сите журки во рок од 2 недели и вклучувајќи ја таа и на Papaya во Хрватска каде што летово имаше минимум 3-4 откажувања од врвни артисти.

А и да се надоврзам на Долрокс, мене ме заболе таквото за Benassi, Sharam, Zabiela, тие артисти што имаат реноме дојдоа. :)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
^
Финтата е што во последниве 5 години скоро никогаш не им откажа никој и не презакажаа некој, а летово случајно се деси тоа повеќе пати. Се тоа се должи на тоа што очајно малку народ имаат сезонава и скроз се паднати.

П

Паспарту

Гостин
Колосеум не е крив воопшто што некои артисти се презакажани или откажани. Причината за тоа се артистите, на пр. Пикото поради семејни проблеми не дошол, Придз поради тоа што немал превоз за до Скопје, а се плаши од летање, Фери Корстен е презакажан, Армин си има приватен авион и си дојде, Above & Beyond дојдоа, Сандер, Енди Мур и една купа други артисти дојдоа. Еве на пр. Дедмаус се разболел пред 2 недели и ги откажа сите журки во рок од 2 недели и вклучувајќи ја таа и на Papaya во Хрватска каде што летово имаше минимум 3-4 откажувања од врвни артисти.

А и да се надоврзам на Долрокс, мене ме заболе таквото за Benassi, Sharam, Zabiela, тие артисти што имаат реноме дојдоа. :)
За кого како, нели секој си има свој вкус, ама не би рекол дека тие што јас ги спомнав имаат поголемо реноме од овие долниве што ти ги спомна... :)

ОК е да се откаже една журка, но пола сезона!? Рекоа дека Picotto и Prydz ќе биле во септември односно октомври, а Sharam на следна европска турнеја па ќе видиме.

За крај, треба да бидеме среќни ако Колосеум продолжи да носи дџ-и, бидејќи со оглед на фактот дека Бабура и Боби собираат повеќе народ, тешко изводливо би било...

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
А што има везе за журка како функционираат другите денови ако на тоа мислеше. Кој сака да иде ќе иде. А плус за тоа што имаше без пари влез до 12 и карта у вредност на пијачки тоа беше супер. Ако нема народ на некој од журкиве тоа е зашто народов се пошабани. Мада на сите шо бев мене таман ми беше.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
ја мислам дека колосеум сами си ги откажале пошто послаба сезона немаат доживеано.. лани имаа хипхоп журки кајшо праеа пари колку за 2 диџеа, да не лупам али имаше народ премногу дури еднаш и затворија врата.. годинава колосеум ниеднаш не се наполни до 70% ..

П

Паспарту

Гостин
А што има везе за журка како функционираат другите денови ако на тоа мислеше. Кој сака да иде ќе иде. А плус за тоа што имаше без пари влез до 12 и карта у вредност на пијачки тоа беше супер. Ако нема народ на некој од журкиве тоа е зашто народов се пошабани. Мада на сите шо бев мене таман ми беше.
Друже, со тоа Бабура и Боби мислев на тоа дека ако вечерта пуштаат овие двајца или пак Сандер Ван Дорн клубот ќе го направи истиот промет, односно овие првиве се 50 пати поевтини, а ќе донесат иста пара како и вториов, капиш? :) Оваа сезона е една од најслабите по посетеност на клубот, а тоа најверојатно се должи како што пишав пред некој пост на се поголемото сељачење односно шабанеризирање на младината.

Што мислиш зошто на 90% од журките влезот беше бесплатен од 23ч до 24ч? Бидејќи нема живо пиле друже, па бесплатниот влез е една од причините колку-толку да се покријат трошоците, односно секој што ќе влезе гага планира да испие барем една пијачка што не е случај ако истиот тој и си плати карта, немој да мислиш дека бесплатниот влез е бидејќи газдите многу не сакаат :) Спореди ги журките на Dubfire од пред 3 години и од оваа година, тогаш немаше игла кај да падне, а сега комотно можеше фудбал да се игра. На SVD беше иста приказна, подиумот солидно пополнет, а од страна празно. Да не правам муабет за журките што беа годинава во зимскиот клуб, па на Jerome Isma-AE со бесплатен влез преку сила имаше 200 луѓе внатре, жално...

Да се разбереме, штета е што народот и младината како што кажав се пошабанеризираа, наместо да одат да слушаат квалитетна музика без разлика дали е тоа транс, техно, хаус, днб, рок или прогресив, тие се "венчаа" за Аца Лукас и цела слична српска бљувотерија.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
абе ја да купам голд карта од 3000 денари,за овие тројца да ги видам на сум луд.ќе ме фати 1500 преку сила ако сакам да идам ан овие 3-4 шо се откажаа.затоа муабетот шо праиме со тие шо имаат голд карта на држи вода.
Земете го фактот дека Sander Van Doorn од цел балкан само у македонија дојде.Кажа kiksuperman погоре шо и зашо се откажани.затоа не треба по колосеум да плукаме.
Некој спомна за Бабура и боби.Многу убав народ иде кај нив на журка.деца шо уште немаат добиено и шо не се бричат.:smir:

П

Паспарту

Гостин
абе ја да купам голд карта од 3000 денари,за овие тројца да ги видам на сум луд.ќе ме фати 1500 преку сила ако сакам да идам ан овие 3-4 шо се откажаа.затоа муабетот шо праиме со тие шо имаат голд карта на држи вода.
Земете го фактот дека Sander Van Doorn од цел балкан само у македонија дојде.Кажа kiksuperman погоре шо и зашо се откажани.затоа не треба по колосеум да плукаме.
Некој спомна за Бабура и боби.Многу убав народ иде кај нив на журка.деца шо уште немаат добиено и шо не се бричат.:smir:
Чекај, сакаш да ми кажеш дека на овие суперстар дџ-и одат "старци"!? Времето на постари лица што одеа во Колосеум заврши пред 7-8 години, од тогаш па наваму пола и повеќе посетители се под 18 години, да не се лажеме... Не знам за тебе, но јас на секоја журка гледам премногу деца. Мене децата не ми сметаат, камо среќа цела младина да е како нив.

Никој не плука по Колосеум, но не е убаво да се откажуваат толку журки било да е тоа оправдано или не, но како што кажав, ветија дека се само одложени па ќе видиме во наредниот период дали ќе стојат на ветеното.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom