Club Colosseum, сезона 2010/11

Статус
Затворена за нови мислења.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Чекај, сакаш да ми кажеш дека на овие суперстар дџ-и одат "старци"!? Времето на постари лица што одеа во Колосеум заврши пред 7-8 години, од тогаш па наваму пола и повеќе посетители се под 18 години, да не се лажеме... Не знам за тебе, но јас на секоја журка гледам премногу деца. Мене децата не ми сметаат, камо среќа цела младина да е како нив.

Никој не плука по Колосеум, но не е убаво да се откажуваат толку журки било да е тоа оправдано или не, но како што кажав, ветија дека се само одложени па ќе видиме во наредниот период дали ќе стојат на ветеното.
не бе не старци.туку мое годиште луѓе.и мене не ми сметаат помалите,ама види ти у хард рок на порталиве кадевечер и зазабав колку слики има,а види у колосеум колку слики има.
Кажа горе и kiksuperman дека и на папаја беа откажани 2 журки кои и тоа како ги чекаа таму,па никој не спомна нишо против тоа.

П

Паспарту

Гостин
не бе не старци.туку мое годиште луѓе.и мене не ми сметаат помалите,ама види ти у хард рок на порталиве кадевечер и зазабав колку слики има,а види у колосеум колку слики има.
Кажа горе и kiksuperman дека и на папаја беа откажани 2 журки кои и тоа како ги чекаа таму,па никој не спомна нишо против тоа.
Не сум бил никогаш во Хард Рок... :) Не спомна никој ништо овде за Deadmau5, ама чисто се сомневам дека во Хрватска тој потег со аплауз го наградиле. :)

Остануваме на она што го кажав, кажаа дека се само одложени па ќе чекаме зимава да ги донесат :smir:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Друже, со тоа Бабура и Боби мислев на тоа дека ако вечерта пуштаат овие двајца или пак Сандер Ван Дорн клубот ќе го направи истиот промет, односно овие првиве се 50 пати поевтини, а ќе донесат иста пара како и вториов, капиш? :) Оваа сезона е една од најслабите по посетеност на клубот, а тоа најверојатно се должи како што пишав пред некој пост на се поголемото сељачење односно шабанеризирање на младината.

Што мислиш зошто на 90% од журките влезот беше бесплатен од 23ч до 24ч? Бидејќи нема живо пиле друже, па бесплатниот влез е една од причините колку-толку да се покријат трошоците, односно секој што ќе влезе гага планира да испие барем една пијачка што не е случај ако истиот тој и си плати карта, немој да мислиш дека бесплатниот влез е бидејќи газдите многу не сакаат :) Спореди ги журките на Dubfire од пред 3 години и од оваа година, тогаш немаше игла кај да падне, а сега комотно можеше фудбал да се игра. На SVD беше иста приказна, подиумот солидно пополнет, а од страна празно. Да не правам муабет за журките што беа годинава во зимскиот клуб, па на Jerome Isma-AE со бесплатен влез преку сила имаше 200 луѓе внатре, жално...

Да се разбереме, штета е што народот и младината како што кажав се пошабанеризираа, наместо да одат да слушаат квалитетна музика без разлика дали е тоа транс, техно, хаус, днб, рок или прогресив, тие се "венчаа" за Аца Лукас и цела слична српска бљувотерија.
Не ми беше постот наменет за тебе, за тој пред тебе што пиша беше ама нема везе у исто време сме постирале....:) иначе да жално е што се дешава со журките ама можда и боље е да бидат у петок или сабота, верувај има луѓе што не идат и ради тоа што од сабајле се на работа. Иначе да ако нека има и деца бар ќе видат што е права забава па може наредната журка ќе викант и други. Али вака си викаат петок и сабота стандард народ искача, искачаат и помлади па ќе им биде пуно, а на журки у четврток нема народ многу ради тоа што : 1.Најмногу поради што младината е сељачки, турбо фолк шит ориентриана, 2. Нема народ ради тоа што на журки идат и луѓе што идат на работа па не можат да идат секој четврток ( а па од една страна мислам дека и тие што работат и повеќе можат да потрошат, затоа и боље петок или сабота да се журките )......Како и да е добро е што уште има журки...порано кога у србија владееше т фолк на нас србите ни љубомореа што електронската сцена беше јака, а сега т фолкот кај нас е се позастапен а у србија лека полека електронската сцена расте......добро е што и имаме журки уопште.

П

Паспарту

Гостин
Не ми беше постот наменет за тебе, за тој пред тебе што пиша беше ама нема везе у исто време сме постирале....:) иначе да жално е што се дешава со журките ама можда и боље е да бидат у петок или сабота, верувај има луѓе што не идат и ради тоа што од сабајле се на работа. Иначе да ако нека има и деца бар ќе видат што е права забава па може наредната журка ќе викант и други. Али вака си викаат петок и сабота стандард народ искача, искачаат и помлади па ќе им биде пуно, а на журки у четврток нема народ многу ради тоа што : 1.Најмногу поради што младината е сељачки, турбо фолк шит ориентриана, 2. Нема народ ради тоа што на журки идат и луѓе што идат на работа па не можат да идат секој четврток ( а па од една страна мислам дека и тие што работат и повеќе можат да потрошат, затоа и боље петок или сабота да се журките )......Како и да е добро е што уште има журки...порано кога у србија владееше т фолк на нас србите ни љубомореа што електронската сцена беше јака, а сега т фолкот кај нас е се позастапен а у србија лека полека електронската сцена расте......добро е што и имаме журки уопште.
Во зимскиот клуб годинава журките беа во сабота... :)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Муабетов беше зошто за летниве журки немаше многу народ...ја бар така сфатив. :)

П

Паспарту

Гостин
Муабетов беше зошто за летниве журки немаше многу народ...ја бар така сфатив. :)
Јас сепак мислам дека е до луѓево, а не до денот :) И порано сите беа на работа, ама клубот крцаше :)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Јас сепак мислам дека е до луѓево, а не до денот :) И порано сите беа на работа, ама клубот крцаше :)
Eпа да ама пошто народот сеа е таков, треба да има проеми у термин :)....jbg проклет да е т фолкот и невоспитана младина :)

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Абе луѓе лани Колосеум ги полеше задницата дали ќе има народ или не. Цело лето беше Tuborg GreenBeat или во превод Tuborg ги носи DJите, цел колосеум е зелен, се праат маички и чуда за реклама, а Колосеум вади чист ќар од пијачки и остало. Годинава Tuborg не е спонзор, One и Audi очигледно не фрлаат туку-така пари, па кога нема публика многу е јасно и дека ќе се откажуваат DJи.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
треба у основно да има предмет клаберство:smir:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Искрено Македонија има најзаостанат народ кога е музиката во предвид, а прилично и се друго од култура и урбан живот.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Искрено Македонија има најзаостанат народ кога е музиката во предвид, а прилично и се друго од култура и урбан живот.
А демек сме биле музикален народ....уставри да сме биле веќе не сме. :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
А и да се надоврзам на Долрокс, мене ме заболе таквото за Benassi, Sharam, Zabiela, тие артисти што имаат реноме дојдоа. :)
Zabiela има далеку подобра техника и е боље диџеј од сите тие со "реноме" (иако не пуштаат иста музика). Само што не е толку познат, и фала богу дека на него ќе има 10 пати помалце луѓе отколку на Армин, кој е пре-експониран во медиумите...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Една од причините поради која Колосеум „пропаѓа“ е Хард Рок.
Толку не-организиран клуб со толку добар потенцијал... искрено е за жалење.

Факт е дека младинава која поштуе имиња како Придз, Пикото, Сандер е се поретка... а нема да се сложам и дека шабанеријата е нешто попопуларна, бидејќи веќе нема клубови со таков репертоар во СК, а кафаните очигледно се се' попразни.

Сеа за мене главниот виновник е Хард Рок, кој незнам и дали воопшто работи со некаков профит.
Дискотеката од ден за петок-сабота-недела пушта максимален број на гратиси т.е сите што се внатре влегле со гратис... или пак во превод Хард Рок му плаќа на поединец за тоа што го удостоил клубот со неговото присуство, бидејќи тие менаџерчињата(кој неможе ни да се пребројат колку ги има) добиваат секако одреден процент од гратис, немора да кажувам која е конкретната цена, а пониско ниво за една дискотека од ова амин.
Као резултат на тоа, во петок-сабота-недела во Хард Рок е преполно, и просечен млад човек кој љуби да искача(читај НЕ клабер, бидејќи тие се веќе во изумирање), ќе си рече... зошто да фрлам толку пари во Колосеум за карта, коа можам двапати за викенд да излезам во Хард Рок за беспари.

И да поправам неколку од погоре... денешнава младина е навлечена на хип-хоп и рнб, шабанеријата веќе не е во мода, барем не во Скопје.

За џуниор забавите што праите моабет, па и колосеум летово направи неколку од таков тип... а се прават „благодарение“ на еден воздрасен чоек, на кого само пари му се вртат во главата, а пикајќи се кај главните менаџери на Колос и Хард Рок ги убедува дека ќе има профит од таквите забави со својата програма. :jaj:

Член од
22 март 2009
Мислења
117
Поени од реакции
12
Затоа што е мн. полесно и поисплатливо да букираш дј за во четврток него пет/саб особено за летно време кога за време на викенди или се на ибица или пак ако доаѓаат накај источна европа ке отидат папаја или миконос.(Или пак ке треба колосеум да платат 3 пати повеќе него сега у четврток за да го донесат и автоматски карта нема да има испод 15е.)

Од откажаниве дји како што кажаа погоре за пикото и придз, а шарам ја откажал цела европска турнеја, а за фери уште нема информации која е причината што журката е преместена (веке е одреден датум) за 2ри декември.

Иначе србија има уште мн фурни леб да јаде да ја стигне електронската сцена што ја има во мкд. Гета и остали концерти што ги имале се организирани од авалон а некој клуб налик колосеум кај нив ја незнам. Единствено што можат да се пофалат на добри фулл он/псај артисти што ги носат во последно време, но и кај нас тоа ни го овозможува ДД/Сан проџект

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom