Падна визната бариера за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата експерт
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам оваа убава вест македонците кои не биле во Европа, наскоро ќе го искористат паѓањето на визната бариера и ќе ја прошетаат Европа за да видат дека не е таму се мед и млеко, ко што некој овде секојдневно ни сервира преку разни медиуми.:toe:
Е така.
Иначе за гарантно писмо мислам дека не треба,ама добро е да се има со себе.Јас сум влезен во евиденцијата на ЕУ пошто сум бил таму,па ваљда полесно ќе поминам на граница ако решам пак да одам.Без некои тормозења.

Е така.
Иначе за гарантно писмо мислам дека не треба,ама добро е да се има со себе.Јас сум влезен во евиденцијата на ЕУ пошто сум бил таму,па ваљда полесно ќе поминам на граница ако решам пак да одам.Без некои тормозења.
Това не е гаранциja дека ке поминеш полеко.

Битно ке си одам у Бугарија без виза како што и треба та за другиве ми е гајле и така поскапиве држави ке ги посетувам еднаш годишно а некои може и никад.Така да не ми е криво што не извадив бугарски пасош:back:

Ajde, sea site trk da cistite kjenefi po evropskite velegradovi!

епа ај со среќа новото име/нација и држава:kesa:
ај вие што ви олесна што падна визната либерализација што сакате да шетате,каже те ми како ЈАС и останатите 90% од македонските граѓани како ќе шетаме низ таа толку фамозна Европа со 10 000/12 000 плата???????објаснете ми ја математиката,зашто јас на ова не се радувам толку,отколку кога ќе ми ја зголемат платата на една просечна македонска плата 20 000 ден!!!!!!!

Ќе купуеш аргета паштети, ќе праиш седнвичи, ќе јавнеш реизо, ќе стигнеш до пола пат до Виена и ко поче ќе се вратиш назад раскажуивајќи какви се убавини си видел по пат.

Без гајле, ќе стигнеш дотаму некако, а секако ќе им треба некој да чисти ѓеризи и да пере мртовци.

Ќе купуеш аргета паштети, ќе праиш седнвичи, ќе јавнеш реизо, ќе стигнеш до пола пат до Виена и ко поче ќе се вратиш назад раскажуивајќи какви се убавини си видел по пат.

Без гајле, ќе стигнеш дотаму некако, а секако ќе им треба некој да чисти ѓеризи и да пере мртовци.

Добро што се чаталиш и цело време тука шириш негативна енергија што ке сме праеле што не и крај на краева што те боли тебе.Сепак ова е добра вест.У странство си да ќути и трај си и остај на луѓето што не искочиле од оваа е...на држава да излезат да видат малце и друг свет па макај и спиејќи под мост или чистејќи :tapp::tapp:

Да, сепак е добро. Некои што ги имаат парите за основни трошоци ќе видат нешто од светов откако им отиде младоста УПМ без да минат низ сета таа администрација и папирологија за на крај да бидат одбиени бидејќи, пази богати, правило на амбасадата било само на 20% од апликантите да им одобруваат виза, ништо повеќе, без разлика што си ги исполнил горе-долу сите услови.
Добро е, чекор напред.

Опаа пак сеа Бугарија по пички ќе ојме, не треба визи. Bulgarian girls missed us.:pipi:
Честито до сите.

Скарфејс34
Добро што се чаталиш и цело време тука шириш негативна енергија што ке сме праеле што не и крај на краева што те боли тебе.Сепак ова е добра вест.У странство си да ќути и трај си и остај на луѓето што не искочиле од оваа е...на држава да излезат да видат малце и друг свет па макај и спиејќи под мост или чистејќи :tapp::tapp:

Не се чаталам бе детуле, туку ви ја предочувам суровата вистина.
Не е мед и млеко, а е само уште еден обид за разводнување на ионака плитката интелектуална маса во Македонија.
Одлив на мозоци.

Визната либерализација секаде беше пропратена со претпристапни преговори, поголеми фондови, средства, заживување на инфраструктурата, поголем стандард, следствено и поголма моќ, финансиска, за патувања. Вака, мижи асан да ти баам.

Него, со кој си имам ја работа тука, со дечурлаана.

Убаво ти се вели, супер, падна визната бариера, конечно, ама со кој пари ќе стигнеш во белиот свет кога не ти даваат ако не приложиш дека си финансиски подобен за престој?
Кога просечната плата е 300 евра, а пола држава не работи?

Се е тоа фино на хартија, ама ако ни забичи гејцко едно слатко вето за почеток на преговорите, џаба и свирање курцу ќе биде сево ова.

Ќе патуваат оние кои и онака патуваа, само полесно, без да мора да праќаат секретарици по визи во амбасади, ако не ги и набркаат од работа тие курири и секретарици, бидејќи, ете, не се потребни да дремат у ред за виза.

Реалноста и реалниот приказ, доколку е негативен, како таков, е сепак само реалност.

Или сакаш да те/ве лажам и да велам браво, супер, е сега ќе потече мед и млеко, само нас не чекаат, веднаш директорски работни места на диво....?

А бе, туристички, без право на легална работа, за прошетка, до три месеци!

Супер, полесно на апсолвентски и полесно за оние богатите и натаму да шетаат, а ти, јас и другите чесни несреќници, ќе дремкаме домче надевајќи се на поарни и пофискални денови.

Како и да свртиш ова е позитивна вест за Македонија , вака или така сега ќе биде многу полесно да се поминат границите и ќе се олесни комуникацијата а најбитно од се конечно ќе се избегнат сите малтретирања кои нашите граѓани ги преживуваа во Амбасадите особено луѓето од внатрешноста кои патуваа по неколку пати за Скопје и правеа огромни трошоци за да добијат виза за посета на некој близок на пример...
Конечно тоа време на малтретирање и понижување е зад нас...

Не се чаталам бе детуле, туку ви ја предочувам суровата вистина.
Не е мед и млеко, а е само уште еден обид за разводнување на ионака плитката интелектуална маса во Македонија.
Одлив на мозоци.

Визната либерализација секаде беше пропратена со претпристапни преговори, поголеми фондови, средства, заживување на инфраструктурата, поголем стандард, следствено и поголма моќ, финансиска, за патувања. Вака, мижи асан да ти баам.

Него, со кој си имам ја работа тука, со дечурлаана.

Убаво ти се вели, супер, падна визната бариера, конечно, ама со кој пари ќе стигнеш во белиот свет кога не ти даваат ако не приложиш дека си финансиски подобен за престој?
Кога просечната плата е 300 евра, а пола држава не работи?

Се е тоа фино на хартија, ама ако ни забичи гејцко едно слатко вето за почеток на преговорите, џаба и свирање курцу ќе биде сево ова.

Ќе патуваат оние кои и онака патуваа, само полесно, без да мора да праќаат секретарици по визи во амбасади, ако не ги и набркаат од работа тие курири и секретарици, бидејќи, ете, не се потребни да дремат у ред за виза.

Реалноста и реалниот приказ, доколку е негативен, како таков, е сепак само реалност.

Или сакаш да те/ве лажам и да велам браво, супер, е сега ќе потече мед и млеко, само нас не чекаат, веднаш директорски работни места на диво....?

А бе, туристички, без право на легална работа, за прошетка, до три месеци!

Супер, полесно на апсолвентски и полесно за оние богатите и натаму да шетаат, а ти, јас и другите чесни несреќници, ќе дремкаме домче надевајќи се на поарни и пофискални денови.

Многу јасно знам каква е реалноста таму знам дека не тече мед и млеко во Европа секое лето сум во странство цела фамилија ми е таму така да идев и со визи и планирам пак да идам.И не зборам за работење таму зборам чисто туристички.Сакам да ги посетувам роднините како они што ме посетуваат на мене тука.Татко ми му умре близок роднина во Германија и во нашава ебана амбасада тука не му дадоа виза без никакво објаснување без разлика што им однесе документи тешки 5 кила.Сега барем тој проблем се надам ке го нема а знам дека има многу други примери кај нас кој истотака не зборам за работа на црно него тукутака за кејф сакам да идам да се издувам од ова наше монотоно секојдневие.

Dobro e ova...ajde neka ni e cestito!:pobeda:

Барем сега нема да ги слушам Фрчко,Геро и комп. да дробат за изолација на МК.:tapp:

Е крајно време беше, да скокниме и да видиме некој музеј, Berlinen Filharmonishen во живо Simmon Rattle...

Иначе ак мислите дека пари ќе извајте, пари КУРО! Нема пари!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom