Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Мене во последните 20 саати м ие добра конекцијата.Значи јутјуб да остворам кога сакам без проблем.Вака не било 4 месеци.Да видиме колку ке трае

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Ако се добро сијечам ти си друже од Битола, у Битола неглеам дека се нуди Docsis 3.0 модем, значи дека Битола има Ок нет шо беше лесно да да закључи од твоите(и други) спид тестови а богами и пофалби ;) и таму Docsis 3 сеуште не е имплементиран пошо нема потреба, едноставно БТ има малце корисници у мрежа па си функционира и спид тест јутјуб и све си е розево :)
Мене ми е друго прашањето за модемиве пошто исчитав бајаги за Docsis 3 од кој би ги издвоил ова и ова и некако ми нема логика да држам дома модем кој теоретски може да симиња со 440 Mbps а да ми е лимитиран на 8Мбпс и за тоа да опрчам 4 иљадарки. Разбирам дека модемов има 8downstream канали наместо сегашниве 1 и сигурно ке биде постабилен нетов ама за јутјуб 4000 е многу :) иначе сум на пакетот 500 со 50Гб без доплата.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Ако се добро сијечам ти си друже од Битола, у Битола неглеам дека се нуди Docsis 3.0 модем, значи дека Битола има Ок нет шо беше лесно да да закључи од твоите(и други) спид тестови а богами и пофалби ;) и таму Docsis 3 сеуште не е имплементиран пошо нема потреба, едноставно БТ има малце корисници у мрежа па си функционира и спид тест јутјуб и све си е розево :)
Мене ми е друго прашањето за модемиве пошто исчитав бајаги за Docsis 3 од кој би ги издвоил ова и ова и некако ми нема логика да држам дома модем кој теоретски може да симиња со 440 Mbps а да ми е лимитиран на 8Мбпс и за тоа да опрчам 4 иљадарки. Разбирам дека модемов има 8downstream канали наместо сегашниве 1 и сигурно ке биде постабилен нетов ама за јутјуб 4000 е многу :) иначе сум на пакетот 500 со 50Гб без доплата.
Јас сум од Штип и тука имаат DOCSIS 3.0 затоа што многу корисници имаат тука.Најглоемиот дел се на Телекабел а останантото е на Кејблтел и адсл.Е сега DOCSIS 3.0 има 4 канали на Downstream.постои и со 8 ама тоа тука не се користи барем кај нас.Јас баш ги прашував од Телекабел за нивниот систем и рекоа дека е со 4 даунстрим канали.Е сега најдобро би било да им се јавиш и да ги прашаш за битола дали имаат 3.0 и таму.За Скопје знам дека имаат 110%.

--- надополнето ---

PS И мене ме интересира дали ако купиш таков модем ќе имаш бенефит од тоа или пак исто ќе ти биде преку 1 канал на даунстрим....

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Јас сум од Штип и тука имаат DOCSIS 3.0 затоа што многу корисници имаат тука.Најглоемиот дел се на Телекабел а останантото е на Кејблтел и адсл.Е сега DOCSIS 3.0 има 4 канали на Downstream.постои и со 8 ама тоа тука не се користи барем кај нас.Јас баш ги прашував од Телекабел за нивниот систем и рекоа дека е со 4 даунстрим канали.Е сега најдобро би било да им се јавиш и да ги прашаш за битола дали имаат 3.0 и таму.За Скопје знам дека имаат 110%.

--- надополнето ---

PS И мене ме интересира дали ако купиш таков модем ќе имаш бенефит од тоа или пак исто ќе ти биде преку 1 канал на даунстрим....
шо пари е тој модем?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
шо пари е тој модем?
Има еден од 4200 мислам и еден од 5200

ПС Утре би требало да добијам еден од нивнине ресивери за дигитална па ќе пишам кои канали ги имаат чисто информативно

--- надополнето ---

Сега приметив

Телекабел и во Кочани

http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=41&lang=en

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Неколку работи кои сакам да ги појаснам.Тоа требаше Телекабел да го направи ама бидејќи се грижат за корисниците јас ќе го направам тоа. Модем кој подржува DOCSIS 3.0 се купува само ако планираш да преминеш на појак пакет интернет со поголема претплата.Ти да го купиш сега и ако користиш 500 денари пакет пример брзината ќе ти биде 8мбпс не побрза.Ако преминеш на тој Хајперспеј тогаш се зима овој модем со DOCSIS 3.0. Инаку стандардот 3.0 им е веќе интегиран во системот и го користат претплатниците кои се на појаки пакети.
Јас па добив друга информација од техничка поддршка. Човекот ми рече дека најверојатно ќе треба само да купиме еден од Thomson-ите и дека независно на кој пакет сме(нема да има потреба да преминуваме на појак пакет) ќе имаме DOCSIS 3.0 брзини.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Јас па добив друга информација од техничка поддршка. Човекот ми рече дека најверојатно ќе треба само да купиме еден од Thomson-ите и дека независно на кој пакет сме(нема да има потреба да преминуваме на појак пакет) ќе имаме DOCSIS 3.0 брзини.
Хаха најверојатно,има ли нешто кај нив да е сигурно да не купи човек толку скап модем и да се заебе...Инаку на дигиталната ги има следните канали кои вредат да се спомнат:NOVA TV,OBN,HRT1,2,PLUS,MTV DANCE,HITS,ROCK,VIVA,FNL,EXTREME SPORTS.Е сега ме интересира дали кај некој му ги отвара Showsport каналите и македонскиве канали на дигиталната?Кај мене е црна слика нема ништо

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Што е со интернетов од вчера навака стварно не ми е јасно, поспор у живота не бил :S Торент ми симиња со 10кб/с

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
задњи 2 недели е тиња тешка нетов

Ова е за Youtube

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Што е со интернетов од вчера навака стварно не ми е јасно, поспор у живота не бил :S Торент ми симиња со 10кб/с
кај мене у последно време торентите се збеснати не стигаат ни тера бајти лимит

за 2 сати 8 гига бајти играва ја симнав

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
кај мене у последно време торентите се збеснати не стигаат ни тера бајти лимит

за 2 сати 8 гига бајти играва ја симнав
Во колку часот ја симнуваше играва?
PS: Пушти еден SpeedTest.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Да не ви е поминат лимитот? :) Јас веќе преку 2 гига минав. Срање е кога е надминат барем на 2мбпс да паѓа. :)

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
Е сега ме интересира дали кај некој му ги отвара Showsport каналите и македонскиве канали на дигиталната?Кај мене е црна слика нема ништо
showsport до пред некое време си функционираа ама во моментов се мртви, а македонските канали мене ми ги отвора овие: сител, сител3, а1, а2, алфа, бом и толку мислам :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Да не ви е поминат лимитот? :) Јас веќе преку 2 гига минав. Срање е кога е надминат барем на 2мбпс да паѓа. :)
ех сега и ти многу бараш

на т хоме е 64/64 а на телекабел мислам дека е 256/256 колку толку е подобро иако не сум користел таков dial up пакет никогаш, значи јас сум со доплата

Kajgana Shop

На врв Bottom